تنش بین ایران و ایالات متحده آمریکا به بالاترین حد ممکن رسیده است؛ تنشی که با خروج آمریکا از برجام و احیای تحریمهای اقتصادی علیه ایران آغاز شد؛ ایالات متحده با راهبرد فشار حداکثری به ایران و مردم این کشور، همه کشورها و افرادی را هم که بر اساس اصول مصرح برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد میتوانستند با ایران مراوده تجاری مشروع داشته باشند، در معرض تحریم و مجازات قرار داد.
به گزارش «تابناک»؛ رئیس جمهور آمریکا میگوید، خواهان جنگ با ایران نیست. او میگوید توافق میخواهد، اما توافقی بهتر! توافقی که در آن سه موضوع اساسی دوباره ارزیابی شده باشد. توافق بهتر از دیدگاه ترامپ با بازرسیهای بیشتر از امکان نظامی ایران در هر زمان و هر مکان، اعمال محدودیتهای طولانی یا دایمی بر برنامهها غنی سازی ایران و البته محدود کردن توان موشکی ایران، محقق خواهد شد. تا پیش از بالا گرفتن تنشهای اخیر بین ایران و آمریکا، نفوذ منطقهای ایران نیز از جمله مسائلی بود که مقامات آمریکایی و اروپایی برای تکمیل برجام، تعامل درباره آن را ضروری میدانستند که در روزهای اخیر ترامپ کمتر در این باره صحبت کرده است.
توافق بهتر با شروط پیش گفته شده، تقریبا احتمال کمی دارد که ایران آن را بپذیرد، به ویژه اینکه ایران هر سه مورد را حق حیاتی و مشروع خود میداند و معتقد است که نباید حق بنیادین و مشروع مردم را در مذاکراتی که ضمانت اجرای مشخصی ندارد و مهمتر از آن مابه ازای تضمین شدهای در قبال آن نیز وجود ندارد، واگذار کرد. با وجود این، اکنون پرسش این است که مقامات ایرانی چه محاسبهای دارند که در مقابل تحریمها مقاومت میکنند، اما تن به توافق بهتر مورد ادعای ترامپ نمیدهند و حتی به بالا رفتن تنشها در حد یک درگیری نظامی هم ابایی ندارند؟
مهمترین موضوعی که تحلیلگران برای پاسخگویی به این مسأله اشاره میکنند، این است مسئولان ایران که به دقت سیاست آمریکا و سیاست رئیس جمهور این کشور را به صورت خاص رصد میکنند، بر این باورند که جنگ آمریکا با ایران، از لحاظ سیاسی، آسیب بیشتری به آمریکا و شخص ترامپ میزند تا به ایران، چون ایرانیهای میدانند که ترامپ به مردم آمریکا قول داده که حضور نظامی آمریکا را در خاورمیانه کم کند و سربازان آمریکایی را به خانه برگرداند، نه اینکه جنگ تازهای را برای آمریکا آغاز کند که ممکن است دههها به طول بینجامد.
ایران با علم به این مسأله میخواهد آنقدر به ترامپ فشار بیاورد که او همه تحریمهایی را که علیه ایران وضع کرده است، لغو کند؛ مسألهای که همه دنیا هم در این موضوع در کنار ایران قرار دارند. نه تنها روسیه و چین به عنوان دو کشور دوست ایران که اتحادیه اروپا هم در این موضع که باید تحریمهای اعمال شده علیه ایران، لغو شوند با ایران همراه و همداستان هستند. آمریکا در این زمینه تنهاست و اگر بپذیریم وارد شدن به یک جنگ در خاورمیانه، ممکن است شکست ترامپ در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در آمریکا را رقم برند، نتیجه این میشود که ایران حتما از بالا رفتن تنش و تهدید آمریکا به حمله نظامی هراس نخواهد داشت و احتمالا آنقدر در این زمینه اصرار خواهد کرد که یا ترامپ را در انتخابات ریاست جمهوری به شکست بکشاند و یا او را مجبور کند که از تحریمهایی که علیه ایران کرده است، دست بکشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.