ترامپ: عربستان هم‌پیمانی فوق‌العاده است

رئیس جمهوری آمریکا در پایان نشست سران گروه ۲۰ با برگزاری کنفرانسی مطبوعاتی به مسائل مختلفی از جمله روابط تجاری با چین، ملاقاتش با شی جینپینگ، قوانین مهاجرتی آمریکا، هیلاری کلینتون، شرکت هوآوی، تحولات کره‌شمالی و ماجرای قتل خاشقجی پرداخت.
کد خبر: ۹۰۸۴۹۳
|
۰۸ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۹ 29 June 2019
|
2365 بازدید

رئیس جمهوری آمریکا در پایان نشست سران گروه ۲۰ با برگزاری کنفرانسی مطبوعاتی به مسائل مختلفی از جمله روابط تجاری با چین، ملاقاتش با شی جینپینگ، قوانین مهاجرتی آمریکا، هیلاری کلینتون، شرکت هوآوی، تحولات کره‌شمالی و ماجرای قتل خاشقجی پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی ان ان، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دومین روز نشست سران گروه ۲۰ که به میزبانی ژاپن برگزار شده است، در کنفرانسی مطبوعاتی شرکت کرد.

او در این کنفرانس مطبوعاتی باری دیگر ابراز امیدواری کرد که به زودی در جریان سفر خود به کره جنوبی بتواند با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در منطقه غیر نظامی بین دو کره دیداری داشته باشد.

وی در ادامه کیم جونگ اون را فردی پذیرا قلمداد کرد و گفت: او پاسخ داد لذا باید ببینیم چه می‌شود.

ترامپ با اشاره به دیدار خود با شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین این دیدار را ملاقاتی عالی توصیف کرد و گفت: ما یکدیگر را از زمان آغاز ریاست جمهوری من می‌شناسیم.

رئیس جمهوری آمریکا روابط خود با رهبر چین را ستود و گفت: در حال حاضر ما تعرفه‌های جدیدی را علیه چین اعمال نمی‌کنیم.

ترامپ گفت: ما به آنها لیستی از چیزهایی که مایلیم بفروشیم ارائه خواهیم کرد.

ترامپ در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع قوانین مهاجرتی پرداخت و در عین حال اظهار کرد، عملکرد "شگفت انگیزی" در حوزه تأمین امنیت مرزی کشورش داشته است.

او قوانین فعلی مهاجرتی آمریکا را «یک فاجعه» قلمداد کرد.

ترامپ در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی به پرسش خبرنگاری درباره اظهارات اخیر جیمی کارتر، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده پاسخ داد و گفت: جیمی کارتر مرد خوبی است اما رئیس‌جمهوری افتضاح بود. او یک دموکرات است و به دموکرات‌ها وفادار است.

او ادامه داد: همان‌طور که همه متوجه هستند، پیروزی من در انتخابات ریاست‌جمهوری به خاطر روسیه یا هر کس دیگری غیر از خودم نبود. من وارد رقابت شدم و در مقایسه با کلینتون کمپینی بهتر، هوشمندتر و پرتلاش‌تر داشتم.

ترامپ بیان کرد: این امر به هیچ کس دیگری ارتباط ندارد و تنها وابسته به این حقیقت است که من در مقایسه با کلینتون هوشمندانه‌تر و پرتلاش‌تر ظاهر شدم.

رئیس‌جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی به اظهار نظر درباره شرکت هوآوی پرداخت؛ اظهار نظری که حاکی از نرم‌تر شدن لحن ترامپ در قبال این شرکت چینی است. او خاطرنشان کرد، در صورتی که محصولات هوآوی تهدید برای امنیت ملی آمریکا ایجاد نکند، مشکلی با تبادلات تجاری با این شرکت نخواهد داشت.

او گفت: شرکت‌های آمریکایی حجم بالایی از محصولات خود را به هوآوی می‌فروشند. ما روند فروش را ادامه خواهیم داد.

ترامپ در این کنفرانس مطبوعاتی باری دیگر به موضوع کره‌شمالی پرداخت و گفت، از این که بتواند قدم بر خاک کره شمالی بگذارد، بسیار خوشحال و آسوده خواهد بود. او گفت که با انجام چنین اقدامی مشکلی ندارد.

ماجرای قتل جمال خاشقجی از دیگر موضوعاتی بود که پای صحبت از آن در این کنفرانس مطبوعاتی به میان کشیده شد. خبرنگار شبکه خبری سی ان ان در این باره از ترامپ پرسید. ترامپ گفت: اگر به عربستان نگاه کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد، خواهید دید که ۱۳ نفر یا چیزی در این حدود مورد پیگرد قرار گرفتند. من به همه گفتم که نسبت به کلیت این رویداد بسیار ناراحت هستم. در عین حال همچنین می‌گویم که تا کنون هیچ کس به طور مستقیم به سمت پادشاه آینده عربستان انگشت (اتهام) نبرده است. من صحبت‌های مفصلی با پدرش داشتم. آنها هم‌پیمانانی فوق‌العاده هستند و میلیون‌ها شغل در این کشور ایجاد می‌کنند. آنها سفارش تجهیزات و نه تنها تجهیزات نظامی می‌دهند که ارزش آن ۴۰۰ میلیارد دلار و بلکه بیشتر است.

ترامپ اظهار کرد: با توجه به آنچه گفته شد، من درباره اتفاقی این‌چنینی بسیار خشمگین و ناراحت هستم اما در شرایط فعلی بیش از ۱۳ نفر مورد پیگرد قرار گرفته‌اند و شنیده‌ام که این تعداد در حال افزایش است.

خبرنگاری که این پرسش را از ترامپ پرسیده بود، در توئیتر خود بر این موضوع تاکید کرد که گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا و بررسی‌های سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که ولیعهد عربستان این قتل را هدایت کرده است.

شوخی اخیر ترامپ و پوتین در جریان دیدار دوجانبه اخیر آنها نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مورد توجه قرار گرفت. پیش از این ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که گفته بود آیا از پوتین خواهید خواست که در انتخابات آمریکا مداخله نکند، بلافاصله رو به پوتین گفته بود: لطفاً در انتخابات مداخله نکن!

در کنفرانس مطبوعاتی اخیر، ترامپ درباره این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: باید به آنچه گفته شده نگاهی بیندازید. من مشخصاً آن حرف را زدم.

او همچنین خاطرنشان کرد، مذاکراتی گسترده با رئیس جمهوری چین داشته است.

رئیس‌جمهوری آمریکا با اشاره به دیدار احتمالی آتی خود با رهبر کره شمالی گفت که این دیدار فقط با هدف احوالپرسی کوتاه انجام می‌شود و اگر رهبر کره شمالی برای این دیدار حاضر نشود، نشانه بدی نخواهد بود.

او در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت روابط آمریکا و کره شمالی، این وضعیت را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت، می‌داند که کیم جونگ اون حساب توئیتری او را دنبال می‌کند.

ترامپ به دفاع از مواضع خود در قبال تغییرات زیست محیطی و خروج از توافق پاریس پرداخت و گفت: من دنبال این نیستم که شرکت‌ها را از کار بیکار کنم. ما بهترین آمارهای ممکن را داشته‌ایم. من نمی‌خواهم استانداردی ایجاد کنم که آنقدر بالا باشد که ما ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید خود را از دست بدهیم. من نمی‌خواهم قدرت عظیمی را که ما در یک دوره طولانی به دست آورده‌ایم، قربانی کنم.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسش دیگری درباره طرح ماجرای قتل خاشقجی در دیدارش با ولیعهد عربستان گفت که این موضوع را مطرح کرده است.

او در این باره گفت: من مشخصاً این موضوع را با او در میان گذاشتم و از او پرسیدم که چه اتفاقی افتاده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسش دیگری درباره ارزیابی‌های سازمان اطلاعات مرکزی کشورش مبنی بر این که بن سلمان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده، گفت که درباره مسائل اطلاعاتی اظهار نظر نمی‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟