سریال تلویزیونی «گاندو» یک شنبهشب در قسمت ماقبل پایانی، جلسهای را در وزارت امور خارجه نمایش داد که به موضوع دستگیری جیسون رضاییان (در سریال «مایکل هاشمیان») میپرداخت. در این جلسه «عبدی» فرمانده نیروهای امنیتی سریال و شماری از مقامات دولتی حضور دارند که البته تنها دو نفر از مسئولان دولت، به بحث با «عبدی» میپردازند.
به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، یکی از دو مقام دولتی که به نظر میرسد رئیس دفتر رئیس جمهور باشد، همراه با وزیر امور خارجه که «مایکل هاشمیان» را یک خبرنگار ساده میدانند، سعی میکنند «عبدی» را قانع کنند که وی را برای پیشبرد اهداف توافق هستهای آزاد کنند ولی در مقابل، «عبدی» با نمایش برخی اسناد محکم از جاسوسی «مایکل»، آنها را قانع میکند که او جاسوس است و نباید آزاد شود. در ادامه قصه و بعد از پایان جلسه، باز هم هر دو مقام دولتی به «عبدی» اصرار میکنند که «مایکل» آزاد شود، اما با مخالفت او مواجه میشوند. فرمانده نیروهای امنیتی سریال میگوید: «حرف من همانی است که قبلاً گفتم. تبادل، پایاپای [است]. آنها پول بلوکهشده ملت را برمیگردانند، ما هم مایکل هاشمیان را به آنها میدهیم.»
وزارت خارجه: مطابق واقعیت نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه، دیروز صبح در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره «گاندو» صحبت کرد. سیدعباس موسوی درباره این سریال گفت: «ماندهام که چه بگویم و عجیب است آن چه در این سریال از وزارت خارجه، شخص وزیر و همکاران ما نشان داده میشود با واقعیت منطبق نیست. اسناد مذاکرات و مکاتبات وزارت خارجه در داخل و خارج موجود است و اگر میگفتند ما این اسناد را در اختیارشان قرار میدادیم که سریال واقعیتر باشد. این سریال از نظر جلوههای هنری بد نیست و من آن را نگاه میکنم ولی اگر رعایت تقوا در آن پررنگتر بود سریال بهتری میشد.» حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهور نیز در توئیتی با انتقاد از این سریال نوشت: «۱. دولت نه اجازه و نه پول دارد که سریال بسازد. ۲. صداوسیما هم پول ندارد سریال بسازد. ۳. ولی گویا جای دیگری هست که برای تضعیف نهاد دولت هم پول فراوان دارد، هم مجوزها و مشوقهای لازم را دریافت کرده است و هم میتواند صداوسیما را الزام به پخش کند. ۴. با گاندو، گنده نمیشوید.»
آشنا پیش از این توئیت نیز جدالی لفظی با مجتبی امینی تهیهکننده سریال «گاندو» داشت؛ جدالی که از پرسشهای آشنا درباره وابستگی سازمانی و منابع مالی مؤسسه شهید آوینی سازنده سریال شروع شد و به پاسخ امینی انجامید که نوشت: «همه میدانند مؤسسهای مزین به نام سید شهیدان اهل قلم؛ سید مرتضی آوینی چیست و کجاست؟ اما همه نمیدانند یک روحانی ترکلباسکرده که از مدیران ارشد امنیتی سابق وزارت اطلاعات بوده، در حوزه فرهنگ و هنر چه میکند و به دنبال چیست؟» توئیت امینی در شبکههای اجتماعی بسیار پربازدید شد و پاسخهای متوالی آشنا را در پی داشت.
واکنشهای فراوان در شبکههای اجتماعی
این قسمت از سریال «گاندو» میان کاربران شبکههای اجتماعی نیز بازخوردهای فراوانی داشت. انتقاد مهم کاربران، به منفعل و ساده لوح نشان دادن مقامات دولتی در این صحنه برمیگشت. کاربری در توئیتی در این باره نوشت: «امشب در سریال گاندو رسما وزارت امور خارجه را یک مشت احمق نشان داد که در برابر مدارک نهاد خاص امنیتی دهانشان باز میماند. شبیهسازی ظریف هم در نوع خود جالب بود و شرمآور.»
کاربر دیگری با اشاره به کنایههای سیاسی سریال نوشت: «ادعا میکنن فقط مسئله دولت روحانی نیست. خب منتظریم دولت قبلی رو هم سریال کنین.» کاربر دیگری به طنز این گونه به صداوسیما کنایه زد: «این ها از چراغ و کنفرانس برلین رسیدهاند به گاندو!» و شخص دیگری نوشت: «سریال گاندو با مشورت 1+5 ساخته شده است برای تخریب ظریف و تیم دولت؟» کاربر دیگری نیز با اشاره به صحبتهای نویسنده سریال «گاندو» نوشت: «آرش قادری، نویسنده سریال گاندو به ایسنا گفته ۸۰ درصد قصه این سریال تخیل وی بوده. اگر این طور است چطور هر شب قبل از شروع سریال مینویسید این پرونده واقعی است؟»
در مقابل برخی از کاربران نظرات دیگری داشتند و از سریال تمجید میکردند. کاربری درباره قسمت ماقبل پایانی «گاندو» این گونه نوشت: «سریال معرکه و عالی یعنی گاندو، بازیگر یعنی علیرام نورایی و پیام دهکردی. بازم منتظر همچین سریالهایی هستیم.» شخص دیگری نوشت: «با نمایش سریال گاندو، اندک آبروی بعضیها به باد رفت...» کاربری دیگر با کنایه به حسامالدین آشنا این گونه نوشت: «خود جیسون رضاییان این قدر با گاندو مشکل نداره که آشنا باهاش داره!» کاربر دیگری نیز این گونه واکنش نشان داد: «چیزی که بعضیها از گاندو توقع داشتند، این بود که نشون بده جیسون رضاییان، آرش کمانگیر بوده و به ظلموجور زندانی شده!»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.