پس از آنکه بنر تبلیغاتی یکی از برنامههای جشنواره تابستان کرمان متعلق به کنسرت گروه لیان حاشیه ساز شد، این بنرها توسط عوامل اجرایی برای اصلاح جمع آوری شد؛ بنرهایی که دعوت به یک رویداد موسیقایی بود اما در آن ساز محو شده بود و اکنون با تأکید شهرداری کرمان بر اینکه چنین ممیزی درخواست آنها نبوده، ماجرا پیچیدهتر شد.
به گزارش «تابناک»؛ تصویری از یک بنر متعلق به کنسرت گروه لیان در کرمان منتشر شد که در آن ساز نیانبان شطرنجی شده بود و البته نی در دست نوازنده شطرنجی نشده بود! این تصویر اینقدر عجیب بود که این گمانه مطرح شد، شاید تصویر با استفاده از نرمافزار دستکاری شده و بنر واقعی چنین نیست و به همین دلیل، بسیاری از رسانهها ترجیح دادند تا مشخص شدن صحت و سقم ماجرا، از انتشار تصویر و خبر مرتبط پرهیز کنند و صبوری به خرج دهند اما ساعاتی بعد مشخص شد، تصویر منتشر شده اصالت دارد.
البته شهرداری کرمان زیر بار این اقدام نرفت و انگشت اتهام به سمت دیگر مجموعههای تصمیمگیر برای برگزاری کنسرت در کرمان گرفت، چون نهادهای متعددی در این زمینه تصمیمگیر هستند؛ هرچند کنسرتها یا برگزار میشود و یا برگزار نمیشود اما اینکه در تولید چنین اتفاقی رخ دهد، چندان طبیعی به نظر نمیرسد.
سیدرضا میرحسینی سرپرست ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کرمان، با تأکید بر اینکه بنر مخدوش مرتبط با اطلاع رسانی گروه لیان توسط شرکت مجری برنامه طراحی و نصب شده و ارتباطی به حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان ندارد، گفت: «معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری بلافاصله پس از کسب اطلاع از اکران مخدوش یکی از بنرهای اطلاع رسانی کنسرت لیان که توسط مجری برنامه نصب شده، مراتب را به شرکت مجری اعلام کرد و بنر یاد شده حذف و اصلاح شد.»
مسئول روابط عمومی شهرداری تأکید کرد: «واضح است که شهرداری کرمان به عنوان میزبانی که از بین گروه های متعدد موسیقایی، گروه لیان را به کرمان دعوت کرده، در اطلاع رسانی های خود تصویر ساز مجاز و فاخر نی انبان را مخدوش نکرده و به صورت مطلق چنین اعتقادی ندارد.»
میرحسینی عنوان کرد: «موسیقی سنتی ریشه در تاریخ و فرهنگ پرافتخار این مرز و بوم دارد و شهرداری کرمان ترویج این گونه فاخر از موسیقی را همواره از اهداف خود در حوزه فرهنگی و اجتماعی به شمار آورده و عمیقاً به اهالی موسیقی سنتی احترام می گذارد. شاهد حاضر این مدعا نیز گشایش جشنواره تابستانی شهرداری کرمان با اجرای موسیقی سنتی و به صورت مشخص با اجرای ارزشمند گروه لیان است.»
این تعابیر البته قاعدتاً چنین متبادر نمیسازد که شهرداری کرمان با این اقدام مخالف بوده و یا گروه موسیقی لیان محض شوخی چنین کردهاند، بلکه صرفاً نشان میدهد به دستور شهرداری این شهر رخ نداده است. به نظر میرسد رویکرد دوگانهای که از سالهای پیشین در تلویزیون کشورمان حاکم بود، اکنون به سطح معابر برخی شهرها آمده است. بیشک نمیتوان فعلی را مباح و ابزار یا تصویر ابزارش را نامشروع و حرام تلقی کرد.
از این منظر انتظار میرود این برخورد دوگانه و دور از منطق با موسیقی را نقطه پایانی باشد و اگر مشروعیت موسیقی در چارچوبهای مرسوم پذیرفته شده، قاعدتاً ابزارهای نواختن آن نیز به عنوان ابزارهای مشروع پذیرفته شود و در حالی که دعوت به حضور در یک برنامه موسیقایی میشود، ابزار مورد استفاده در آن رویداد شطرنجی نشود! این رویکرد قطعاً با بازنگری جدی در صداوسیما در فضای عمومی نیز بازنگری میشود و تا پیش از آن، دور از انتظار نیست چنین اتفاقاتی تکرار شود و اسباب حیرت را رقم زند.