به گزارش «تابناک»؛ امروز و در حاشیه جلسه هیأت دولت، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان با حضور در جمع خبرنگاران از موافقت رهبر انقلاب اسلامی با برداشت ۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای بازسازی مناطق سیل زده خبر داد؛ اتفاقی که نوید بهبود سریع اوضاع در این مناطق را میدهد.
خبری به غایت خوش برای مردمانی که مدت هاست در رنج سیلاب نوروزی گرفتارند و برخی، هنوز در شرایط وخیم به سر میبرند. شرایطی که بارندگیهای دور از انتظار و شدید به ایشان تحمیل کرده و در سایه برخی قصورها، مدتهاست پابرجا مانده و زندگی را به کام ایشان تلختر از روزهای بحران کرده است.
شرایط دشواری که خو کردن به آن ممکن نیست، به ویژه برای آنهایی که کشت و زرعشان را در آستانه درو محصول از دست دادهاند و اگر نبود حمایتهای مردمی، نمیتوانستد با حمایتهای اندک مادی و معنوی دولتمردان و نهادهای امدادی تا به امروز گذران زندگی کرده و دوام آورند؛ مردمانی رنج کشیده که به صبوری شهرهاند.
حال و روز ناخوش مردمانی که در زمان بروز بحران، بسیاری از ایرانیان را در سنگرسازی برای جلوگیری از نفوذ آب و روانه شدن سیلاب به منازل و مزارع، در زدودن آثار سیلاب از شهرها و روستاها و در همه امور دوشادوش خود دیدند و با فروکش کردن بحران، چشم انتظار کمک مسئولان و عمل دولتمردان به وعده هایشان نشستند و کمتر لبخند بر لبشان نشست.
وضعیتی که حتما از امروز و پس از اعلام خبر مسرت بخشی که ذکرش رفت، تغییر خواهد کرد، چون منابع مالی مورد نیاز برای جبران خسارات در اختیار مسئولان قرار گرفته و دیگر هیچ توجیه و بهانهای مورد قبول نخواهد بود. منابعی که با مجوز رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت خواهد شد و باید به سرعت به بازسازی مناطق سیل زده و پرداخت خسارات وارد آمده به مردم اختصاص پیدا کند.
این در حالی است که میدانیم دولتمردان در همان فروردین ماه و در زمانی که سیلاب مهار نشده و در برخی مناطق زندگی شمار زیادی از هموطنانمان را تهدید میکرد، در نامهای با امضای رئیس جمهور، متقاضی تأیید رهبری برای برداشت از صندوق توسعه ملی برای بازسازی خسارات و پرداخت غرامت به سیل زدگان شده بودند که رهبری در پاسخ با کلیت تقاضا موافقت کرده و مأموریتی مهم پیش روی ایشان گذاشت.
رهبر انقلاب آن روز در پاسخ نامه رئیس دولت، جدیت دستگاههای مسئول در پیگیری و جبران خسارات مالی سنگین سیل به ویژه خسارات وارده بر کشاورزان را لازم دانستند و از دولت خواستند با استفاده از محلهای قانونی موجود، سریع اقدامات لازم را آغاز کند و در ادامه پس از جمعبندی وضعیت و در صورت نیاز، برداشت از صندوق توسعه ملی مورد تأیید خواهد بود.
دستورکاری ویژه که در بخشی از آن یادآوری شده بود، «استفاده از صندوق توسعه ملی صرفاً در صورت مسدود بودن راههای دیگر ممکن است» و بعد با استناد به این موضوع، تأکید شده بود: «دولت سریع از محلهایی همچون: پنج درصد مقرر در بودجهی عمومی کشور برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه، جابجایی در ردیفهای بودجههای عمرانی و بیمهها و تسهیلات بانکی» اقدامات لازم برای پرداخت خسارات وارد آمده و بازسازی آسیبها را به انجام برساند.
تأکیداتی که در ادامه آن یادآوری شده بود که اگر این اقدامات راه به جایی نبرد یا به قدر کافی نبود، رهبری برداشت از صندوق توسعه ملی را تأیید خواهد کرد. وعدهای که حالا جامه عمل پوشیده و معنای آن، ناتوانی دولتمردان در تأمین هزینههای مورد نیاز برای جبران خسارات وارد آمده به سیل زدگان و پرداخت غرامتهای وعده داده شده به ایشان است.
موضوعی تأمل برانگیز که میتواند بخش نگران کننده خبر خوشی باشد که امروز مخابره شد. نگرانی از ناتوانی دولت در تأمین هزینههای سیلاب و عمل به وعدههایی که ظاهرا در زمان بیانش به مردم، تدبیر خاصی برای تحقق شان در آستین نداشته اند. موضوعی که اگر موجب شود، نگرانیهای به وجود آمده بسط یافته و به نگرانی در هزینه کرد منابع صندوق ملی در مسیر جبران خسارات سیلاب هم برسد، جای تعجب نخواهد داشت!