مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: طبق بررسیهای به عمل آمده غالب حریقهای حادث شده در جنگلها و مراتع استان در خارج از ساعات کاری اداری و روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات اتفاق میافتد.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سعدی نقشبندی اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن گرمای بیسابقه، خشکی هوا، رویش گسترده پوشش گیاهی و حجم قابل توجه علفی و خشک آن در عرصههای منابع طبیعی رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش سوزی در جنگلها و مراتع از سوی همگان ضروری است.
وی تاکید کرد: از آن جایی که بعد از ظهرها وزش باد شدت یافته در این زمان به هیچ عنوان آتش روشن نکنند و در صورتی که مجبور به روشن کردن آتش هستند حتماً با رعایت فاصله از درختان اطراف محل، آتش را از گیاهان علوفهای خشک شده دور کرده و پس از اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترک کنند.
نقشبندی بیان کرد: شهرداریها و دهیاران از آتش زدن زبالهها خودداری کرده و در صورت اقدام به این کار با رعایت اقدامات ایمنی، پوشش گیاهی اطراف سایت زباله را به عرض ۱۰ متر از علوفه و گیاهان خشک پاک کنند.
وی عنوان کرد: دامداران، کشاورزان، گردشگران و تمام کسانی که در محیطهای طبیعی برای تفریح حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت به خصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، با اشاره به اقدام اشتباه برخی از کشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهان در مزارع، ذکر کرد: آتش زدن درختان جنگلی بوتهها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات برابر قانون جرم محسوب میشود.
نقشبندی بیان کرد: اشیای شیشهای و پلاستیکی در طبیعت در هنگام تابش نور خورشید به حالت ذره بین عمل کرده و موجب آتشسوزی شده لذا با جمع آوری زبالههای شیشهای و پلاستیکی احتمال به وجود آمدن حریق را کم کنیم.
وی از دهیاران، اعضای شورای اسلامی شهر و روستا، بهره برداران و ساکنین محلی درخواست کرد: به محض مشاهده حریق با تماس با تلفن ۱۵۰۴ همکاران کشیک شبانه روزی اطفاء حریق را مطلع کنند و تا زمان رسیدن گشتهای اطفای حریق منابع طبیعی با توجه به بعد مسافت منطقه، با رعایت نکات ایمنی اقدامات اولیه به وسیله خاک و آب، آتش را خاموش کرده و زغال حاصل از آتش را هم از بین ببرند.
وی ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی آماده دریافت گزارشات مردمی در زمینه هرگونه تخریب، تصرف، و حریق احتمالی در عرصههای منابع طبیعی است.