ظریف: دلار سلاح جنگ اقتصادی آمریکا شده است

کد خبر: ۹۱۳۰۵۵
|
۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۲ 21 July 2019
|
5267 بازدید
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دلار را سلاح جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم عادی کشور‌ها دانست و گفت: بسیاری از کشور‌ها حتی متحدان آن هم در حال کنار گذاشتن دلار از چرخه مبادلات خود هستند.
 
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، محمد جواد ظریف که هفته گذشته برای شرکت در نشست شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده بود، به دلیل محدودیت اعمال شده از سوی آمریکا برای تردد وی، نتوانست به دفتر سی ان ان برای مصاحبه برود و همین مساله باعث شد تا فرید زکریا به عنوان مجری این تلویزیون و درخواست کننده مصاحبه به محل اقامت سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد بیاید و با وزیر امور خارجه گفتگو کند.

ظریف در مشروح این گفت: وگو که روز یکشنبه از این شبکه خبری پخش شد، در پاسخ به این سوال که برخی از مردم تصور می‌کنند ایران با خرابکاری در نفتکش ها، ارسال علامت‌هایی مبنی بر انسداد تنگه هرمز به دنبال افزایش تنش در خلیج فارس است، گفت: ما در خلیج فارس هستیم. ما یکهزار و ۵۰۰ مایل خط ساحلی با خلیج فارس داریم. ما بر تنگه هرمز کنترل داریم.

وی افزود: این آبراه برای ما حیاتی است از این رو، امنیت آن برای ما بسیار اهمیت دارد. در طول تاریخ ایران امنیت این آبراه‌ها را تامین کرده است. آمریکا به دنبال ناامن کردن این آبراه برای ایران است، شما نمی‌توانید این آبراه را برای یکی ناامن و برای دیگری امنیت ایجاد کنید.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که جدای از اینکه چه کسی باید در این رابطه سرزنش شود، آیا احتمال می‌دهید که درگیری تصادفی رخ دهد، اظهار کرد: در چنین منطقه آبی کوچک، اگر تعداد زیادی کشتی‌های خارجی حضور داشته باشند، تصادف رخ خواهد داد.

ظریف ادامه داد: به یاد آورید در سال ۱۹۸۸ که ناو آمریکایی هواپیمای مسافربری ایران را هدف قرار داد و ۲۹۰ مسافر آن را کشت. حتی درگیری تصادفی می‌تواند پیامد فاجعه باری داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا افزایش تنش، جنگ را محتمل می‌سازد، گفت: به سادگی نمی‌توانید این مساله را به یک فاجعه احتمالی بکشانید. همه ما باید درباره جلوگیری از جنگ تلاش کنیم.

وزیر امور خارجه در عین حال به یک جنگ دیگری اشاره کرد و افزود: اکنون جنگ اقتصادی در جریان است، جنگ اقتصادی علیه ایران، شهروندان ایرانی را هدف گرفته است. رئیس جمهوری ترامپ در مقابل دوربین‌ها گفت که او به دنبال جنگ نظامی با ایران نیست بلکه درگیر جنگ اقتصادی با ایران است.

ظریف با تاکید بر اینکه "جنگ اقتصادی افتخار آمیز نیست"، اضافه کرد: در جنگ نظامی، شهروندان عادی به طور جانبی آسیب می‌بینند، اما در جنگ اقتصادی، شهروندان عادی هدف اولیه هستند.

مجری برنامه پرسید آیا از اینکه دولت ترامپ قادرند جلوی تعاملات اقتصادی شما را با کشور‌های دیگر بگیرند، حتی جلوی فروش نفت شما را در بازار گرفتند، شگفت زده نشدید که رئیس دستگاه دیپلماسی ایران پاسخ داد: این مساله نه برای ایران بلکه برای جامعه بین المللی تاسف آور است که آمریکا می‌تواند قلدرمابی خود را بر روی بازیگران مهم در بازار جهانی موثر سازد تا از فرمان آن علیه قوانین بین المللی و همچنین منافع ایران تبعیت کنند.

ظریف تصریح کرد: این بسیار تاسف آور است. ما به فروش نفت خود ادامه می‌دهیم، اگر کاهش یافته است، اما راه حل این مشکل را خواهیم یافت. همانگونه که دیده اید، بازار ارزی ایران به ثبات رسیده است. بهبود این شرایط ادامه می‌یابد و راهمان را در مواجهه با این سختی‌ها با عزم و هوشیاری ادامه می‌دهیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اشتباه ارزیابی‌های آمریکا درباره وضعیت اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها دلار خود را به سلاح جنگ اقتصادی تبدیل کرده اند. همانگونه که اکثر تحلیلگران گفته اند در میان مدت و طولانی مدت، این مساله تاثیر منفی بر حوزه نفوذ دلار در اقتصادی جهانی خواهد داشت.

ظریف افزود: شما در بیشتر کشور‌ها شامل متحدان آمریکایی می‌بینید که در حال فاصله گرفتن از دلار و استفاده از پول ملی خود هستند. در سال گذشته، ایران و ترکیه از پول ملی خود برای ۳۵ درصد تجارت خود استفاده کردند. دیگران هم در حال انجام کار مشابه هستند.

وی با بیان اینکه چین و روسیه هم تصمیم گرفته اند دلار را در مبادلات دوجانبه کنار بگذارند، اظهار کرد: می‌دانید که در بازار نفت شانگ‌های دلار جایگاهی ندارد، این واقعیت امروزی است که دلیل آن تاکید بیش از حد و استفاده از دلار به عنوان سلاح است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اینکه آیا فکر می‌کنید در ماه‌های آینده بتوانید به چین و هند، نفت بفروشید گفت: ما به فروش نفت خود ادامه می‌دهیم، اینکه به چه کسی و چگونه می‌فروشیم یک راز ملی است چرا که در غیر این صورت، آمریکا می‌رود و جلوی آن را می‌گیرد.

ظریف تصبریح کرد: ما نفت خود را می‌فروشیم و بازار نفت نمی‌تواند بدون نفت ما سرپا بماند.

وی درباره محدودیت‌های وزارت خارجه آمریکا برای خود و کارکنان نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد و اینکه پمپئو گفته است که این کار برای جلوگیری از گسترش تبلیغات دروغین ایران است و همچنین آمادگی خود را برای گفتگو با تلویزیون ایران اعلام کرده است، گفت: نخست باید بگویم از اینکه به محل اقامت سفیرمان آمده اید، خوشامد می‌گویم تا مصاحبه را انجام دهید به جای اینکه من به استودیوی شما بیایم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، افزود: محدودیت‌هایی که برای کارکنان ما در نظر گرفته شده است و نه برای من که بیش از محل اقامت، نمایندگی ایران و سازمان ملل متحد در نیویورک تردد دیگر ندارم، یک کار غیرانسانی است. من در مدت دانشجویی خود آمریکا را دیده ام و نیازی به دیدن دوباره آن ندارم.

ظریف ادامه داد: فرزندان کارکنان نمایندگی ما نمی‌توانند به مدرسه بروند، این پذیرفتنی نیست. یک محدودیت دیپلماتیک در همسایگی سازمان ملل متحد وجود دارد، این خلاف توافقنامه سازمان ملل متحد و کشور میزبان است.

وی درباره اظهارات پمپئو هم اضافه کرد: او درخواست‌های روزنامه نگاران ایرانی را رد کرده است، مطمئن هستم که او درخواست‌های زیادی از سوی تلویزیون و رسانه‌های دیگر ایران دریافت خواهد کرد. مطمئن هستم او خواهد توانست با رسانه‌های ایران گفتگو کند، اگر او همانگونه که من درخواست رسانه‌های آمریکایی را می‌پذیرم، بپذیرد.

رئیس دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران درباره اینکه آیا اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه به دنبال تغییر نظام در ایران نیست را باور دارد یا خیر، گفت: من فکر می‌کنم او به دنبال جنگ با ایران نیست، فکر می‌کنم تغییر رژیم در ایران مورد نظر او نیست، اما این خواست اطرافیان وی نیست و آن‌ها علاقمند به انجام این کار هستند.

ظریف افزود: فکر می‌کنم برای ترامپ اهمیت دارد که به اطرافیان خود نگاه کند، ما از او این کلمات را شنیده ایم که خواستار جنگ و تغییر رژیم نیست، اما می‌توانم او را مطمئن سازم که اطرافیان وی در مقابل دوربین‌ها گفته اند که به دنبال جنگ و تغییر رژیم هستند.

وی درباره ادعای ارسال نامه از سوی ترامپ برای رهبر معظم انقلاب اسلامی برای از سرگیری گفت: وگو گفت: ترامپ نامه‌ای نفرستاد، اما آبه شینزو نخست وزیر ژاپن پیامی از سوی وی آورد. رهبر معظم انقلاب هم به دقت به آن گوش داد.

عضو شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، افزود: مشکل این است که نمی‌توانیم با هر دولت جدید آمریکا دوباره مذاکرات را از سر بگیریم. هر کشوری با کشور دیگر معامله می‌کند، این واقعیت است که دولت‌ها نماینده کشورهایشان هستند.

ظریف تصریح کرد: ما تنها در آمریکا یک انتخابات را داشته ایم، شما در کشورتان انقلاب نداشته اید. دولت ترامپ پس از دولت اوباما آمد، دولت‌ها توافق‌های اجرایی و معاهداتی دارند، همه آن‌ها از سوی کشور‌ها ادامه می‌یابند شما نمی‌توانید به سادگی بگویید من توافق دولت پیشین را قبول ندارم و باید هر کاری که آن‌ها انجام دادند را دوباره مذاکره کنم.

وی با یادآوری اینکه برای رسیدن به توافق هسته ای، سال‌ها و ماه‌ها زمان صرف شده است، خاطرنشان کرد: این چیزی نیست که بخواهد دوباره مذاکره شود. اگر ترامپ می‌گوید که این یک معاهده نیست و تنها یک توافق اجرایی است، این یک مساله داخلی آن‌ها است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: از پیمان منع ساخت سلاح اتمی میان برد (آی ان اف)، پیمان نفتا، یونسکو و تعداد زیادی از پیمان‌ها و نهاد‌های بین المللی که به معاهده تبدیل شده بود هم خارج شدند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟