بیست و یکمین جلسه رسیدگی به اتهام متهمان بانک سرمایه

کد خبر: ۹۱۳۱۶۱
|
۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸ 22 July 2019
|
7397 بازدید

بیست و یکمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیست و یکمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

در ابتدای جلسه دادگاه قاضی مسعودی مقام با بیان اینکه در جلسه قبل مانی رهبری دفاعیات خود را گفت و نوبت به وکیل او رسید، از وکیل متهم خواست تا در جایگاه قرار گیرد و از موکلش دفاع کند.

وکیل مانی رهبری با حضور در جایگاه اظهار کرد: موکل من دفاعیاتش را بیان کرده و خواسته‌اش این است که امروز دفاع انجام نشود تا لایحه تهیه شود و در مرحله آخر دفاع را انجام دهیم.

قاضی مسعودی مقام با اشاره به محتویات پرونده علیرضا کلهر گفت: براساس گزارش سازمان بازرسی و سازمان اطلاعات سپاه، شما متهم به اخلال عمده در نظام پولی کشور از طریق خیانت در امانت به مبلغ ۲ هزار و ۱۴۵ میلیارد و ۷۰۲ میلیون ریال هستید و اگر از خود دفاعیاتی دارید، ارائه کنید.

علیرضا کلهر با حضور در جایگاه اظهار کرد: پس از آن که من به عنوان مشاور مدیر عامل و دبیر جلسات منصوب شدم، در این مدت به خاطر بیماری خود نتوانستم در بانک حضور مستمر داشته باشم.

کلهر تصریح کرد: در مقطع محدودی که به عنوان عضو کمیته اعتباری حضور داشتم، در رابطه با شرکت فنل کژال به صراحت مخالفت خود را بیان کردم، در اصل سند اعلام مخالفت صریح من اعلام شده است.

متهم پرونده بانک سرمایه با بیان اینکه آقای بیرانوند در جلسه کمیته اعتباری حضور نداشته است، گفت: در رابطه با شرکت فنل کژال مخالفت خود را به صراحت اعلام کردم و منشأ تضرر یک سال بعد از خروج من از بانک بوده است.

کلهر با بیان اینکه مصوبه سوم در مهر ۹۵ طبق قوانین و مقررات بوده است، گفت: یک سال بعد از اینکه ما در بانک حضور نداشتیم، وسایل مشتری تبدیل شده و آنچه که هیئت مدیره مصوب می‌کرد را بلافاصله روی چک‌نویس از اعضا امضا می‌گرفتیم.

متهم با تأکید بر اینکه بیرانوند آدرس غلط داده است، گفت: من طبق مصوبه و مقررات بانکی امضا کردم و یک سال بعد وسایل مشتری آزاد شده است.

در ادامه قاضی از کلهر پرسید که شما از چه طریقی وارد بانک سرمایه شدید و تخصص شما چیست؟

متهم پاسخ داد: من از طریق مهندس کاظمی وارد شدم و تخصص من اقتصاد است.

سپس قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم جوان که عصا به دست در جلسه دادگاه حاضر شده بود، گفت: آقای کلهر ما تصاویری از شما داریم که نشان می‌دهد که سلامت هستید، لذا باید بیماری شما از پزشکی‌قانونی استعلام شود و من نمی‌دانم چرا متهمان در جلسات دادگاه یا بیمار می‌شوند و یا سکته می‌کنند.

در ادامه جلسه رسیدگی به اتهام متهمان بانک سرمایه رسول امیر قهرمانی نماینده دادستان در جایگاه حضور یافت و با بیان اینکه امروز پرونده مهره‌های کلیدی یک شبکه اختاپوسی بررسی می‌شود، گفت: کلهر ضمن همکاری با کاظمی در بانک سرمایه شرکت‌های او را واسطه گری می‌کرد و میلیارد‌ها سهام را در آنجا منتقل کرده که پولش هم برنگشته است.

قهرمانی با بیان اینکه امضای کلهر در این اسناد وجود دارد، گفت: آقای کلهر باید بگویید که به دستور چه کسی و برای چه کسانی این کار را انجام دادید؟

قهرمانی با اشاره به اینکه بیرانوند به زاهدی نامه زده که چرا مصوبه تنها دو امضا دارد؟ گفت: در این شرایط کلهر برای اینکه مانع از لو رفتن موضوع شود، امضا می‌کرد و بعد از صدور ضمانت نامه بالای اسناد می‌نوشت که با پیشنهاد مخالفم و امضا می‌کرد.

نماینده دادستان با بیان اینکه ۱۲۰ میلیارد تومان ضمانت نامه در شرکت جهان گستر پژاک صادر شده است، گفت: برای اینکه از خود سلب مسئولیت کنند، در کنار امضا می‌نوشتند که موافقت ندارم.

او تصریح کرد: در تحقیقات اولیه هرگاه که از او خواستیم حاضر شود، گفت:بیمار هستم و هیچ همکاری با ما نکرد که من تقاضای اشد مجازات برای او را دارم.

قهرمانی با تأکید بر اینکه سندی هست که آقای کلهر آن را به عنوان دبیر هیأت مدیره امضا نکرده و در آن قید کرده که آقای بخشایش این سند را امضا نمی‌کند، گفت: این جمله به هیأت مدیره القا می‌کند که پشت شرکت، صندوق آتیه صبا وجود دارد و نیاز به کارشناسی ندارد.

نماینده دادستان با اشاره به اینکه این افراد امضای بیرانوند را می‌گیرند تا پرداخت شود، گفت: در این شرایط بیرانوند متوجه موضوع می‌شود و به زاهدی نامه می‌نویسد که اعضای کمیته اعتباری ۴ نفر هستند، اما این سند چرا ۲ امضا دارد؟ که در مقطعی بیرانوند بو برده است.

قهرمانی با بیان اینکه در نهایت کلهر مجبور به امضا می‌شود، گفت: امضا کردن در این شرایط همان روغن ریخته نذر امامزاده کردن است.

او ادامه داد: بعد از صدور ضمانت نامه و پرداخت آن، کلهر صورت جلسه را بر می‌دارد و بالای آن می‌نویسد مخالف هستم، در صورتی که برای اعلام مخالفت اصلا امضا نمی‌کند و این مرسوم نیست.

قهرمانی با بیان اینکه این سند اسکن شده و رنگ و نوع آن متفاوت است، گفت: ضمانت نامه صادر شده و فساد شکل گرفته است و طراحی می‌کردند خودشان بیرون باشند و دیگران گرفتار شوند.

نماینده دادستان با اشاره به اینکه تعدادی سکه هم گرفته شده که متاسفانه قابل ردیابی نبوده است، گفت: کلهر در مورد شرکت جهان گستر پژواک ۱۱۰ میلیارد ضمانت نامه امضا کرده و بعد می‌گوید موافق نیستم و ناجوانمردانه پای خود را بیرون می‌کشد و در مورد شرکت پایدار تجارت پاسارگاد هم با همین شگرد عمل کرده است.

قهرمانی با اشاره به اطلاعاتی که از گوشی‌های موبایل متهمان به دست آمده است، گفت: آقای امامی به خانم شاهانی پیام داده بود که «مجید (زاهدی) دست تنهاست و تنها محرم آن هم کلهر است» یا در پیامی دیگر گفته است: «کَلی (کلهر) امضای لر (بیرانوند) را گرفته است.»

در این لحظه برخی از متهمان حاضر در جلسه خندیدند که قهرمانی به آن‌ها گفت: این‌ها اسم رمز است و خنده دار نیست.

نماینده دادستان با تأکید بر اینکه در پیامک‌ها اطلاعات فوق العاده‌ای از زد و بند‌های بانک سرمایه کشف شده است، تصریح کرد: آقای کلهر شما باید توضیح دهید که چرا در شرکت سایه گستر به اسم اشخاص و به عنوان اجاره به تملیک تسهیلات داده شده است؟ و این‌ها را به دستور چه کسی و به چه افرادی واگذار کردید؟

او با طرح این پرسش که با شرکت‌های حاجی میری و حاجی محمدجواد چه ارتباطی داشتید؟ ادامه داد: اگر در این موارد توضیح دهید، شاید بتوان نگاه عطوفانه‌ای در مورد مجازات شما در نظر گرفت.

سپس کلهر در جایگاه متهم حضور یافت و با بیان اینکه من در چارچوب کیفرخواست پاسخ می‌دهم، گفت: شرکت سایه گستر از شرکت‌های زیر مجموعه بانک سرمایه است.

متهم با اشاره به امضای برجام گفت: در آن زمان موقعیت‌های اقتصادی خوبی شکل گرفته بود و قبل از امضا ۲۸ درصد از سهام شرکت طبق نامه امور مالی از بین رفته بود.

او با بیان اینکه می‌خواستیم آن ۲۸ درصد را جبران کنیم، افزود: به همین خاطر برای افزایش سرمایه، شرکت بازرگانی جهان بین را تأسیس کردم که ۱۰۰ درصد آن متعلق به بانک سرمایه بود.

نماینده دادستان از کلهر پرسید: اجاره به شرط تملیک چگونه بود؟

کلهر پاسخ داد: هیچ اجاره به شرط تملیکی در کار نبوده است.

قهرمانی نماینده دادستان با بیان اینکه کلهر مدیرعامل سایه گستر هم بوده است، گفت: ضیایی طی تماسی گفته بود بخشی از سهام را که ۲۲ میلیارد تومان ارزش دارد، واگذار کنید، اما هیچ گاه وجوه واریز نشد.

کلهر متهم پرونده بانک سرمایه در دفاع از خود گفت: این بحث مربوط به موضوع دیگری است، چنانچه ضیایی در تاریخ ۲۰ مهر ۹۴ تماس می‌گیرد که خرید و فروش سهام بانک سرمایه انجام شود.

متهم افزود: چون هنوز شرکت در روزنامه رسمی منتشر نشده بود، نامه‌ای به ضیایی زدیم و در مصوبه هیأت مدیره تأکید کردیم که خرید و فروش حاصل از بورس و سهام را به حساب بانک واریز کنند.

کلهر با بیان اینکه واریز با تأخیر انجام شد، گفت: ضیایی نامه‌ای نوشت و گفت که مسئولیت این پول با من است و من هم بعد از آن دیگر مسئولیتی برای پیگیری نداشتم.

متهم با بیان اینکه شرکت سایه گستر دادخواست مطالبه وجه داده بود، گفت: این شرکت برای شخصی به نام روژا ابوالقاسم بود که آن را به سازمان نظام پزشکی فرستادند.

در ادامه قهرمانی نماینده دادستان خطاب به کلهر گفت: شما در ازای این ضمانت نامه‌ها هیچ وثیقه‌ای نگرفتید و تاکنون هم هیچ چیزی برنگشته است.

او با بیان اینکه خانم ابوالقاسمی شرکت را منتقل می‌کند، گفت: این پول از جیب معلمان بود و تا این لحظه ریالی از آن برنگشته است.

قهرمانی از متهم پرسید: شما چه وثیقه‌ای در ازای آن گرفتید؟

کلهر گفت: من هیچ مسئولیتی در این مورد نداشتم.

قهرمانی به کلهر گفت: این نامه نافی مسئولیت شما نیست.

در ادمه قاضی مسعودی مقام از کلهر پرسید: شما چه سمتی در شرکت داشتید؟

کلهر گفت: من مدیرعامل شرکتی هستم که هنوز رسمی نشده است.

سپس قهرمانی نماینده دادستان از متهم پرسید: به خود گفتید رسید گرفتید و حل شد؟

متهم گفت: چه باید می‌کردم؟

قهرمانی نماینده دادستان پاسخ داد: اعلام جرم می‌کردید.

کلهر متهم پرونده در واکنش گفت: از سهامدار عمده شکایت می‌کردم؟

نماینده دادستان گفت: ما در کشوری هستیم که علیه بالا‌ترین مقام آن هم می‌توان اعلام جرم کرد.

کلهر پاسخ داد: من در کما بودم، چطور می‌توانستم شکایت کنم؟

نماینده دادستان در واکنش به رد ادعای متهم گفت: شما در کما نبودید و من هم در دادسرا به شما گفتم که واقعیت را بگویید، اما شما چیزی نگفتید.

کلهر متهم پرونده با بیان اینکه من از بانک خارج شدم و مسئولیتی ندارم، افزود: در خصوص پول هیچ اختیاری نداشتم و با ضیایی مکاتبات زیادی انجام دادم.

سپس ضیایی در واکنش به سخنان کلهر گفت: شما یک بدهکار و متعهد به بازگرداندن پول‌ها هستید.

کلهر برای قبول تعهد پول‌ها و مسئولیت بازگشت پول‌ها به بانک دوباره متن نامه ضیایی را قرائت کرد و قهرمانی از او خواست که در رابطه با ارتباط خود با امامی و فرزان توضیح دهید.

کلهر گفت: هیچ ارتباطی با این افراد ندارم و من در این موارد هیچ دفاعی ندارم، زیرا در موضوع کیفرخواست نیست.

کلهر با بیان اینکه در مورد امضا‌ها در کمیته اعتباری مخالفت کردم، گفت: نتیجه مخالفت‌های من سبب اخراج من از بانک شد.

متهم پرونده بانک سرمایه تصریح کرد: سهو قلم داشتم و اشتباه خود را تصحیح کردم.

قاضی مسعودی مقام گفت: شما چندبار سهو قلم داشتید؟

کلهر پاسخ داد: فقط یک بار.

قاضی مسعودی مقام با بیان اینکه شما ارتباط‌هایی داشتید که بیشترشان را کتمان می‌کنید، گفت: ما مستنداتی مانند تماس تلفنی، پیامک و تصاویر داریم و این درست نیست که شما همه ارتباطات نادرست خود را انکار کنید و صداقت در گفتار می‌تواند به شما کمک کند.

در ادامه وکیل مدافع کلهر در جایگاه حاضر شد و با درخواست صدور حکم برائت برای موکلش، گفت: موکل من در خصوص اعطای تسهیلات مخالفت خود را به صراحت اعلام کرد که عملا مرتکب جرم و تخلف نشده است و اکنون پاسخگوی اعمال دیگران است.

سپس بیرانوند در جایگاه متهم حاضر شد و با بیان اینکه کلهر عضو اصلی و دبیر جلسات هیأت مدیره بود، تصریح کرد: او از پشت پرده، اطلاعات کامل داشته و با تردستی از اعضای هیأت مدیره امضا می‌گرفت.

او تصریح کرد: علاوه بر مدارک و مستندات کاغذی، اطلاعات در اتوماسیون بانک هم قابل مشاهده است و بازرسان می‌توانند اقدام به بررسی آن‌ها کنند.

در ادامه جلسه نماینده بازرسی بانک سرمایه در جایگاه قرار گرفت و با اشاره به اینکه ۴٠ میلیارد تومان به شرکت ورشکسته فلات کوهرنگ تسهیلات داده شده است به کلهر گفت: شما چه مدارکی داشتید و یا در مورد شرکت جهان گستر پژواک که حذف وثایق انجام شده، مدارک و ملاکی وجود نداشته است.

قاضی مسعودی مقام ختم جلسه رسیدگی به اتهام متهمان بانک سرمایه را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی دوم مرداد برگزار می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟