پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها آغاز شد

کد خبر: ۹۱۴۰۱۴
|
۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷ 26 July 2019
|
5114 بازدید

پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها صبح جمعه چهارم مرداد ۹۸ در ۳۵۲ حوزه انتخابیه شهر تهران آغاز شد و تا ساعت ۱۶ ادامه دارد.

به گزارش مهر، در حالی که هنوز مشخص نیست دیوان عدالت اداری به درخواست سازمان بازرسی درخصوص قانونی یا غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها چه پاسخی دهد، این انتخابات بر اساس مصوبه دولت برگزار شد.

پیش از این سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور تاکید کرده بود: معاونت حقوقی ریاست جمهوری بر برگزاری این انتخابات با توجه به مصوبه قانونی دولت صحه گذاشته است، اگر نهاد یا افرادی درباره غیرقانونی بودن مصوبه لازم الاجرای دولت شبهه‌ای دارند به‌جای اصرار بر مجریان برای اجرا نکردن امر قانونی، در دیوان عدالت اداری طرح موضوع کنند.

رئیس سازمان بازرسی کشور نیز پس از نامه به سران سه قوه، نامه‌ای نیز در این رابطه به دیوان عدالت اداری ارسال کرد که هنوز سرانجام آن مشخص نیست.

به گزارش مهر، انتخابات شورایاری‌ها از ساعت ۸ صبح در ۳۵۲ محله تهران آغاز شده است، این در حالی است که در برخی از حوزه‌های انتخابیه تا ساعت ۹ امکان ثبت رأی وجود نداشت. در محله شاهین شمالی دو مسجد حضرت مهدی و مسجد امام حسین (ع) تا ساعت ۹ امکان ثبت رأی وجود نداشت.

اما در بسیاری از محلات نیز امکان رأی گیری از ساعت ۸ صبح وجود داشت. محسن هاشمی و مجید فراهانی در محله کاشانک رأس ساعت ۸ رأی خود را ثبت کرده بودند.

شهردار تهران هم صبح امروز با حضور در مکتب‌الصادق (ع) واقع در خیابان ستارخان، جنب بوستان ستارخان رأی خود را ثبت کرد.

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران با حضور در مسجد فخریه محله منیریه پس از بازدید از این حوزه، امکان رأی دوباره افراد در شعب را تست کرد که مشخص شد هیچ شهروندی نمی‌تواند در دو شعبه در انتخابات شورایاری‌های شهر تهران شرکت کند.

وی همچنین در سخنانی گفت: خوشحالم در کنار همکارانم و مردم در این انتخابات شرکت کردم. من صبح امروز ساعت ۸:۱۰ در مسجدی در کاشانک که محله سکونت ما آنجا قرار گرفته رأی خود را دادم و توصیه می‌کنم که اهالی هر یک از محلات در محله خود رأی بدهند.

وی افزود: پس از رأی دادن از برخی شعب انتخابات بازدیدی داشتم که خوشبختانه از صبح تمام عوامل برگزاری انتخابات در شعب حضور داشتند. هویت افراد در ابتدا چک می‌شد و در مرحله بعد از لیستی که وجود داشت شهروندان به ۹ نفر در محلات خود رأی دادند.

وی ادامه داد: در ادامه بازدیدها در ستاد اجرایی منطقه ۹ حاضر شدم که همه عوامل در ستاد مرکزی منطقه در محل سوله بحران این منطقه حضور داشتند. این انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود و آمار و اطلاعات به شرکت کنندگان به صورت آنلاین قابل دسترسی است. به این ترتیب در منطقه ۹ در همان ساعات ابتدایی ۶۰۰ نفر رأی داده بودند که ۳۰ درصد آنها بانوان بودند. البته اطلاعات رأی شهروندان به افراد تا پایان انتخابات قابل دسترسی نخواهد بود و تنها آمار شرکت کنندگان قابل مشاهده است.

رئیس شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص آمار پایین ثبت نام کنندگان در این انتخابات گفت: حضور مردم در شرایط تحریم و وضعیت اقتصادی موجود قطعاً می‌تواند نقش مؤثر بین‌المللی داشته باشد. باید از آقای مسجدجامعی رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های شهر تهران نیز قدردانی کنیم که تجارب گذشته خود را در اختیار اعضای جدید قرار دادند.

وی افزود: این انتخابات برای اولین بار به صورت الکترونیک برگزار می‌شود. در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران از مجلس، دولت و شوراهای شهر و روستا نهایتاً همه به شورایاری‌ها ختم می‌شود. شوراهای شهر و روستا نیز ۲۰ سال به طول انجامید تا به شرایط امروز برسد. لذا باید تلاش کنیم شورایاری‌ها نیز به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنند.

نخستین تجربه رأی گیری با سیستم الکترونیک

محمد شجاعان رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد انتخابات وزارت کشور، با اشاره به تصمیم شهرداری تهران مبنی بر تجهیز شعبات رأی گیری به سیستم الکترونیک، گفت: طبق این تصمیم شهرداری از وزارت کشور درخواست کرد تا تمهیدات لازم صورت گیرد. از همین رو بیش از ۱۷۰۰ شعبه در سطح شهر تهران تماماً به سیستم الکترونیک مجهز شده‌اند.

وی با اشاره به حذف تعرفه کاغذی، افزود: رأی دهندگان با دریافت تعرفه الکترونیک پای دستگاه می‌روند و با وارد کردن کد داوطلبی می‌توانند تصویر و نام داوطلب را ملاحظه و پس از اطمینان رأی خود را ثبت کنند پس از این مرحله، پرینت رأی گرفته می‌شود و داخل صندوق می‌اندازند.

شجاعان ادامه داد: طبیعی است که ما این پرینت‌ها را نمی‌شماریم مگر در مواقع خاص که شکایتی وجود داشته باشد.

وی در خصوص شمارش آرا گفت: پس از اتمام رأی گیری دستگاه‌ها بازگشایی می‌شوند و حافظه دستگاه تخلیه خواهد شد و نتایج مشخص می‌شود.

سردار محمد کریمی فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران هم از اتخاذ تمهیدات لازم برای برگزاری انتخاباتی آرام و عاری از هرگونه مشکل خبر داد.

وی با اشاره به اینکه تا این لحظه مشکل خاصی از سوی مراکز اخذ رأی گزارش نشده است، گفت: با تمهیدات اندیشیده شده و با استفاده از توان فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، در خدمت مردم و رأی دهندگان هستیم.

آرش حسینی میلانی هم درباره فرآیند رأی گیری گفت: پنجمین دوره از انتخابات شورایاری‌ها از ساعت ۸ صبح امروز آغاز شده و اجرای آن تا ساعت ۱۶ ادامه خواهد داشت که در صورت نیاز می‌توانیم تا دو نوبت زمان اخذ رأی را تمدید کنیم.

وی با بیان اینکه این اولین دوره انتخابات الکترونیکی است، گفت: در همین راستا نیز ممکن است برخی شهروندان ابهاماتی در این زمینه داشته باشند که توصیه می‌کنم پیش از حضور در شعب اخذ رأی از سایت شورایاری یا تبلیغات انجام شده حتماً لیست ۹ نفره از شورایاران محله خود را تهیه کرده و با یادداشت کد انتخاباتی هر یک از این افراد در شعب اخذ رأی حاضر شود.

میلانی با بیان اینکه هر فرد فقط یک بار می‌تواند رأی دهد، گفت: در تمام محلات امکان انتخاب ۹ نفر برای شورایاری‌ها وجود دارد که من پیشنهادم به شهروندان این است که تمام ۹ نفر رأی دهند اما اگر فردی مثلاً در یک شعبه به سه نفر رأی دهد دیگر امکان ثبت رأی مجدد نداشته و نمی‌تواند به شش نفر باقیمانده در شعبه دیگری رأی بدهد.

وی همچنین درباره رأی گیری در محل زندگی شهروندان نیز گفت: هر شهروند می‌تواند در هر یک از شعب اخذ رأی به نامزدهای همان محله رأی دهد اما توصیه ما این است که شهروندان در محله زندگی خود رأی داده و از این طریق در پیشرفت محله خود سهیم باشند.

وی در مورد فرآیند اخذ رأی نیز اظهار کرد: انتخابات الکترونیک به این صورت است که ابتدا افراد شرکت کننده کارت ملی خود را به اپراتور ارائه می‌دهند سپس پس از احراز هویت به سمت صندوق‌های اخذ الکترونیک رأی رفته و کد نامزدهای مورد نظر را وارد می‌کنند. در این مرحله با وارد کردن هر کد تصویر و مشخصات نامزد مورد نظر روی مانیتور صندوق رأی نشان داده شده و به این ترتیب می‌توانند ۹ نامزد یا هر تعداد مورد نظر از نامزدهای خود را انتخاب کرده و در نهایت با ثبت نهایی رأی اسامی تمام افرادی که به آنها رأی داده شده روی کاغذی پرینت گرفته شده و به صندوقی که در زیر دستگاه الکترونیکی نصب شده انداخته می‌شود.

میلانی با بیان اینکه تمامی فرآیند این انتخابات زیر نظر مدیریت شهری است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی نامزدهای انتخابات و طیف‌های مختلفی که اعم از وکلا، پزشکان، معلمان، کارگران، دانشجویان و … پیشنهاد ما این است که شهروندان حتماً در این انتخابات شرکت کنند.

نتیجه انتخابات ۲ ساعت پس از پایان رأی گیری

به گزارش مهر، بر اساس قانون، افرادی که در تاریخ ۴ مرداد سال ۸۰ و پس از آن متولد شده‌اند و به عبارتی ۱۸ سال تمام دارند، می‌توانند با در دست داشتن کارت ملی با شناسنامه یا شماره ملی در انتخابات شرکت کنند.

همچنین، برای اطلاع شهروندان در تمامی شعب اخذ رأی به تفکیک محلات اسامی داوطلبان به همراه کد انتخاباتی نمایش داده خواهد شد. در هر حوزه رأی‌گیری نیز پوسترهای مربوط به نحوه رأی‌گیری الکترونیک و چگونگی استفاده از صندوق رأی الکترونیک داخل حوزه نصب می‌شود.

از میان ۱۳ نفری که بالاترین رأی را کسب کرده‌اند به ترتیب آرا، ۹ نفر اول به عنوان اعضای اصلی و ۴ نفر بعدی به عنوان اعضای علی البدل معرفی می‌شوند.

در صورت کسب رأی مساوی، انتخاب نهایی بر اساس مدرک تحصیلی صورت می‌گیرد و در صورت هم سطح بودن مدرک تحصیلی، انتخاب بر اساس قرعه کشی در حضور داوطلبین و توسط ستاد انجام می‌شود.

نتایج اولیه انتخابات ۲ ساعت پس از پایان زمان رأی گیری و نتیجه قطعی از سوی هیأت نظارت پس از بررسی نهایی اعلام می‌شود، در صورتی که هیأت نظارت مرکزی انتخابات را در یک یا چند محله متوقف یا باطل اعلام کند، انتخابات بعدی حداکثر دو ماه بعد از صدور رأی توقف یا ابطال توسط ستاد برگزار می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟