بنا به گزارش نشریه پولیتیکو، رهبران جهان از تلاش دونالد ترامپ برای ایجاد ائتلاف علیه ایران حمایت نمیکنند، چون به نوبه خود، پنتاگون را وادار به انجام درخواستهایی برای پشتیبانی نظامی در خاورمیانه کرده است.
پولیتیکو با نامگذاری این ائتلاف به عنوان "ائتلاف یگانه" ، گزارش می دهد که دولت ترامپ به دنبال کمک بین المللی برای محافظت از نفتکش ها از «تجاوزهایی که ادعا می شود از سوی ایران است» بوده و دست خالی مانده است.
این گزارش ادامه داد: انگلیسیها کنار رفته اند، فرانسویها غیرمتعهد هستند و آلمانیها در روز چهارشنبه رک و مستقیم گفتند نه. همه آنها هنوز هم از خروج رئیس جمهور از توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۵ ـ که به گفته آنها تا حدودی رفتار مشکوک تهران ناشی از آن است ـ مینالند. آنها همچنین نگران این هستند که هماهنگی با ایالات متحده در چنین ابتکاری آنها را به جنگ با ایران سوق دهد. این نگرانیها پس از اعمال تحریمهای ترامپ علیه وزیر امور خارجه ایران در این هفته افزایش یافته است.
ناتالی توکی، مشاور ویژه رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا فدریکا موگرینی در یک ایمیل توضیح داده: بدیهی است که یک عملیات نظامی در خلیج فارس تصاعدی باعث افزایش احتمال رویارویی با ایران شود. تا زمانی که [اروپایی ها] فرصتی برای آزادی ناوبری از طریق گفتوگو و دیپلماسی با ایران فراهم کنند، این مسیر را انتخاب نخواهند کرد.
پنتاگون که لقب این ابتکار عمل خاورمیانهای اخیر را "عملیات سنتینل" گذاشته، در بیانیهای خاطرنشان کرده که با بسیاری از کشورهای دیگر برای حمایت از آن به توافق رسیده، ولی از ارائه نام این کشورها خودداری کرده است.
بنا بر این گزارش و به گفته پنتاگون بیش از ۶۰ کشور برای پیوستن به این عملیات دعوت شده اند و تحلیلگران میگویند برخی از قدرتهای منطقهای مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی ممکن است به آن بپیوندند. در بیانیه پنتاگون آمده، از آنجا که بحثها در حال انجام است، پیش بینی یا اظهارنظر درباره وضعیت کشورها، افراد و ماهیت هرگونه حمایت بالقوه زودهنگام و نامناسب خواهد بود.
ناتوانی در همراه کردن سایر کشورها برای پشتیبانی از ایالات متحده، باعث شده است که برخی اعضای دولت ترامپ به سرعت نا امید شوند.
روز چهارشنبه، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان گفت، کشورش در مأموریت دریایی که توسط ایالات متحده آمریکا طراحی و برنامه ریزی شده شرکت نخواهد داشت. پولتیکو گزارش داده که ماس گفته، کشورش با فرانسه در این موضوع همراه است که به شدت در برابر کمپین فشار آمریکا ایستادگی کرده است. پواتیکو بیان کرده که این امر باعث شکایت سفیر ایالات متحده در آلمان، ریچارد گرنل شده است که: آمریکا برای کمک به آلمان برای ماندن به عنوان بخشی از جهان غرب خیلی چیزها را قربانی کرد.
در این گزارش همچنین اشاره شده، این نکتهای قابل توجه است که همزمان متحد اصلی آمریکا یعنی انگلیس نیز فاصله خود را با این طرح حفظ کرده است.
مقامات انگلیس ماه گذشته گفتند، ترجیح میدهند یک نیروی محافظت از دریایی با هدایت اروپا در خلیج فارس ایجاد کنند. در حالی که ممکن است با توجه به اینکه انگلیس اکنون نخست وزیر جدیدی به نام بوریس جانسون دارد، این رویکر در آینده تغییر کند، که سعی در ترغیب به ترامپ را جلب کرده است، واکنش اولیه انگلیس نشانی از شکاف زیاد بین لندن و واشنگتن در دوره ترامپ دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.