رئیس قوه قضاییه، بیش از ۲ میلیون تبعه افغانستانی مقیم ایران را مهمانان عالیقدر کشورمان توصیف و نسبت به استرداد محکومان افغانستانی به کشورشان در صورت فراهم بودن زمینههای لازم اعلام آمادگی کرد.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در دیدار فضل هادی مسلم یار رئیس مجلس سنای افغانستان و هیات همراه، حضور آنان در وطن ثانی خود را خوشآمد گفت و با تاکید بر ضرورت توسعه روابط دو کشور در زمینههای گوناگون تصریح کرد: بی تردید تبادل هیئتهای دو کشور در جهت تحکیم روابط و مناسبات بسیار موثر است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در شرایطی که دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه بین مردم یک کشور و همچنین ملتهای مسلمان هستند، ایجاد وحدت و انسجام میان گروههای مختلف در داخل افغانستان و همچنین تداوم همکاری و وحدت میان ایران و افغانستان امری ضروری و راهبردی به شمار میآید.
رئیسی، کارنامه ملت افغانستان در زمینه مقاومت در برابر نیروهای خارجی از جمله شوروی سابق و آمریکا را درخشان توصیف کرد و افزود: ملت افغانستان، ملت سربلندی است و امروز نیز تلاش برای ثبات هر چه بیشتر حاکمیت ملی در این کشور و همچنین مراجعه به رای مردم، امری محوری و اساسی برای دولت و ملت افغانستان به شمار میآید.
رئیس قوه قضاییه، هدف دشمنان را جدا کردن حکومت افغانستان از مردم دانست و با بیان اینکه مراجعه به آرای مردم در کنار تقویت انسجام ملی میتواند این کشور را در برابر هرگونه هجوم خارجی بیمه کند، اظهار کرد: وحدت ملی در افغانستان به اندازه وحدت و انسجام در داخل ایران برای ما اهمیت دارد و معتقدیم هیچ چیز به اندازه این وحدت و همدلی نمیتواند آینده این کشور را تضمین کند.
رئیسی در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به فعالیت گروههای تروریستی در منطقه و افشای ماهیت صهیونیستی – آمریکایی داعش توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: دشمنان، جریانهای تروریستی را برای تفرقه و خونریزی در بین ملل مسلمان و سلب امنیت کشورهای اسلامی ایجاد و تقویت میکنند که البته با هوشیاری و بصیرت ملتهای مسلمان در رسیدن به اهداف خود ناکام هستند؛ اما نباید فراموش کرد که جریانهای ساخته رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس برای تحقق اهداف شوم خود از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند و این وظیفه ملتها و بویژه مسئولان کشورهای اسلامی است که در برابر این تحرکات هوشیار باشند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه ایران و افغانستان صرفا به دلیل دارا بودن بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک و همسایگی با هم ارتباط ندارند بلکه این روابط و مناسبات ریشه در اعتقادات و باورهای دو ملت دارد، تصریح کرد: امروز بیش از ۲ میلیون تبعه افغانستان در کشور ما حضور دارند که احساس میکنند در خانه خود هستند و مردم ایران نیز حضور آنان را گرامی میدارند. ما این عزیزان را مهمانان عالیقدر خود میدانیم و امیدواریم شرایط افغانستان به گونهای باشد که بتوانند به وطن خود بازگردند.
رئیسی در بخش دیگری از این دیدار با تاکید بر لزوم توسعه روابط اقتصادی دو کشور به بیش از میزان فعلی که حدود ۳ میلیارد دلار است، افزود: اراده جمهوری اسلامی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان به عنوان شریک تجاری خوب خود جدی است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بر ضرورت گسترش تفاهم نامههای همکاری در زمینههای گوناگون حقوقی و قضایی میان ایران و افغانستان تاکید کرد و گفت: ما آمادگی داریم که در صورت فراهم شدن زمینههای لازم، محکومان افغانستانی را جهت ادامه دوران محکومیت خود به کشورشان مسترد کنیم و در این زمینه باید رایزنیهای لازم و بررسیهای مصداقی و موردی صورت گیرد.
رئیسی همچنین از همراهی افغانستان با جمهوری اسلامی در اجلاس حقوق بشر قدردانی کرد و گفت: ما حفظ حقوق بشر را در پرتو اجرای احکام اسلام میدانیم و امروز به برکت اسلام، پرچمدار دفاع از حقوق بشر هستیم. جنایاتی که امروز در یمن، فلسطین، لبنان و سایر نقاط جهان با حمایتهای آمریکا در حال ارتکاب است نشان میدهد که غرب به دنبال دفاع از حقوق انسانها نیست بلکه در جایگاه متهم قرار دارد و بر این اساس ضروری است که کشورهای اسلامی با همکاری و همدلی، کشورهای غربی را در جایگاه پاسخگویی نسبت به مصادیق متعدد نقض حقوق بشر بنشانند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان زیر چتر حمایتهای آمریکا، تصریح کرد: هر دو ملت ایران و افغانستان، قربانیان سودجویی غرب در زمینه تولید و توزیع مواد مخدر هستند وبا تحلیل و آمارهای دقیق میگوییم که سود اصلی مواد مخدر امروز به جیب غربیها میرود. در ایران، بخش زیادی از پروندههای قضایی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به موضوع مواد مخدر مرتبط است و همه این مسائل ایجاب میکند که ایران و افغانستان در مبارزه با این بلای شوم، همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیسی در بخش دیگری از این دیدار در خصوص وضعیت محکومان و متهمان افغانستانی در ایران نیز تاکید کرد: نظام دادرسی ما به گونهای است که در زمینه حقوق متهم و مجرم، هیچ تفاوتی میان اتباع داخلی و خارجی وجود ندارد و متهمان از همه حقوق دفاعی مصرح در قانون برخوردارند.
رئیسی در پایان با بیان اینکه توسعه روابط ایران و افغانستان، خلاف خواست دشمنان دو کشور است، بر ضرورت تبادل هیاتهای گوناگون میان دو کشور و همچنین انتقال تجربیات قضایی و تقنینی در زمینههای مختلف تاکید کرد.
فضل هادی مسلم یار رئیس مجلس سنای افغانستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در کشورمان، از کمکهای ملت و دولت ایران به دولت و مردم کشورش در مقاطع مختلف تاریخی قدردانی کرد و خواستار همکاری و گسترش هر چه بیشتر مناسبات میان دو کشور شد.
وی دستور رهبر معظم انقلاب در خصوص آموزش کودکان افغانستانی در ایران را بی سابقه توصیف کرد و از رئیس قوه قضاییه خواست که در چارچوب تفاهمنامهها و مقررات نسبت به محکومان افغانستانی که امکان استرداد آنان وجود دارد، اقدامات لازم صورت گیرد.