اگر‌پزشکی‌کارتخوان‌نداشت‌به‌شماره‌۰۲۱۳۵۰۱۹‌اعلام‌کنید

کد خبر: ۹۱۶۸۰۹
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۰ 08 August 2019
|
5533 بازدید
مدیرکل بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: مردم اگر به مطب پزشکی مراجعه کردند و آن مطب دستگاه کارتخوان نداشت، موضوع را به ستاد خبری سازمان امور مالیاتی به شماره ۰۲۱۳۵۰۱۹ اعلام کنند.

به گزارش تابناک به نقل از صدا و سیما، هادی خانی مدیرکل بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: برای مبارزه با فرار مالیاتی، عزم ملی و مشارکت همه دستگاه‌ها لازم است.

خانی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به برخی از وظایف سازمان امور مالیاتی افزود: این سازمان از چند سال گذشته چابکسازی، ​به روز رسانی و مدرن سازی زیر ساخت‌ها و فرآیند‌های خود را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه هوشمندسازی از اهداف این سازمان است، گفت: برای رسیدن به این هدف دو طرح مهم پایگاه اطلاعات مؤدیان و فعالان اقتصادی کشور و سامانه صندوق‌های فروشگاهی را تعریف کردیم که در صورت اجرایی شدن این ۲ طرح به ریزداده‌هایی از فعالیت‌های اقتصادی کشور می‌رسیم.

خانی ادامه داد: برای پیشگیری از سوء استفاده‌های احتمالی به همکاری دیگر دستگاه‌ها هم نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از ریشه‌های فرار مالیاتی مربوط به کم کاری سازمان امور مالیاتی نبوده است، اضافه کرد: فرار مالیاتی پنج عنصر دارد که یک عنصر آن سازمان امور مالیاتی است.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: اگر دستگاه مربوط در صدور مجوز کارت‌های بازرگانی، اعتبار سنجی درست را انجام می‌داد و این کارت به راحتی در اختیار هر کسی قرار نمی‌گرفت فرار‌های مالیاتی ناشی از آن بر دوش سازمان امور مالیاتی بار نمی‌شد.

خانی افزود: بخشی از دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی کشور، همکاری لازم را با سازمان امور مالیاتی نکردند.

وی با بیان اینکه از چند ماه پیش در موضوع پوز‌های بانکی ورود کردیم، ادامه داد: بیش از ۷ میلیون دستگاه پوز بانکی (پایانه‌های پرداخت کارت خوان) در کشور داریم. اینکه این دستگاه پوز با چه کاربری و دست چه افرادی قرار گرفته مهم است.

خانی افزود: از بانک مرکزی می‌خواهیم هر چه زودتر دستگاه‌های پوز را از نظر مالیاتی شناسنامه دار کند و این بانک تا پایان امسال فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: هیچ کاری به موقعیت افراد نداریم و با هر شخصیت و مقامی که فعالیت اقتصادی کرده، اما در آمدهایش را به درستی به سازمان امور مالیاتی اظهار نکرده و مالیات نپرداخته است، برخورد قانونی می‌کنیم و حق دولت را خواهیم گرفت.

وی با اشاره به اینکه قانون بودجه ۹۸ پزشکان را به نصب صندوق‌های فروشگاهی مکلف کرده است، افزود: بنابراین سازمان امور مالیاتی، اولویت را به پزشکان اختصاص داد و موضوع این نبود که پزشکان فرار مالیاتی گسترده‌ای دارند بلکه ۱۵ تا ۲۰ درصد پزشکان در سامانه‌های ما رد پا و پرونده‌های مالیاتی ندارند و قشر زیادی از آن‌ها مالیات خود را می‌پردازند.

خانی گفت: تا ۲۳ مرداد که شاید تمدید شود به پزشکان مهلت دادیم که دستگاه‌های کارتخوان خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند.

وی افزود: مردم اگر به مطب پزشکی مراجعه کردند و آن مطب دستگاه کارتخوان نداشت، موضوع را به ستاد خبری سازمان امور مالیاتی به شماره ۰۲۱۳۵۰۱۹ اعلام کنند و سازمان امور مالیاتی علاوه بر جریمه غیر قابل بخشش، این نوع عدم همکاری‌ها را فرار مالیاتی محسوب و با آن‌ها برخورد قانونی می‌کند.

سیدفرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه همیشه فرار مالیاتی مطرح بوده است، ​گفت: باید بستر‌های این فرار مالیاتی را شناسایی و مسدود کنیم.

موسوی ادامه داد: با توجه به وجود درآمد‌های نفتی در کشورمان، درآمد‌هایی مالیاتی را بیشتر برای جبران هزینه‌های دولت مطرح می‌کنیم.

وی گفت: هنجار‌های اجتماعی و فرهنگی کشور درباره اخذ مالیات هم باید اصلاح شود. سازمان امور مالیاتی تاکنون از روش‌های سنتی برای اخذ مالیات استفاده کرده است.

او ادامه داد: دستگاه‌هایی بودند که از ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی خودداری می‌کردند، اما با پیگیری‌های مجلس، فهرستی از این دستگاه‌ها ارائه شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: کمبود قوانین در زمینه اخذ مالیات نداریم و قوانین کافی وجود دارد، اما سازمان امور مالیاتی به روش‌های سنتی اخذ مالیات، عادت کرده است.

موسوی اضافه کرد: طرح جامع مالیاتی را از دهه ۸۰ تعریف کردیم، اما سازمان امور مالیاتی تا ماه پیش با توجه به رودربایستی که با برخی دستگاه‌ها داشت، ریزداده‌های آن‌ها را ارائه نکرده است.

وی گفت: هنجار‌های اجتماعی کشورمان در زمینه فرار‌های مالیاتی باید اصلاح شود، زیرا هنوز فرار مالیاتی در کشورمان خیانت محسوب نمی‌شود و در بعضی اوقات فرار مالیاتی نوعی افتخار و هوشمندی و خلاقیت محسوب می‌شود.

موسوی با بیان اینکه رسانه‌ها باید در این زمینه نقش آفرین باشند و روشنگری کنند، افزود: این عادلانه نیست که مالیات کارمندان و کارگران، پیش از پرداخت حقوق آن‌ها کسر می‌شود، اما برخی صنوف، مالیات نمی‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد اقتصاد در کشورمان زیر زمینی است و رد پایی از آن‌ها وجود ندارد، اضافه کرد: اگر اطلاعات و داده‌ها در سامانه سازمان امور مالیاتی تجمیع شوند این رقم کاهش خواهد یافت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز برای بخش‌هایی از اقتصاد کشورمان مانند خرید و فروش زمین و ارزش افزوده ملک مسکونی، پایه مالیاتی تعریف نکردیم و در این بخش خلاء قانونی داریم همچنین باید برنامه‌ای برای محدود سازی معافیت‌های گسترده و بی ضابطه مالیاتی داشته باشیم.

داریوش ابوحمزه کارشناس مسائل اقتصادی هم گفت: با توجه به تحریم‌ها و شرایط خاص کشورمان، حتما باید درآمد‌های مالیاتی مان افزایش یابد، زیرا اگر این اتفاق نیفتد ممکن است در تدوین بودجه دچار مشکل شویم بنابراین نقش و عملکرد درست سازمان امور مالیاتی بسیار حیاتی است.

وی افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، اکنون کارمندان دولت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان مالیات می‌پردازند، اما مالیات پرداختی مشاغل همه اصناف کشور حدود ۹ هزار میلیارد تومان است یعنی اصناف ماهانه حدود ۳۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت می‌کنند که این رقم بسیار کمتر از مالیات پرداختی بسیاری از کارمندان دولت است.

ابوحمزه گفت: یکی از موانع وصول نشدن کامل درآمد‌های مالیاتی این است که نظام مالیاتی در کشورمان اکنون ممیز محور است عکس کشور‌های دیگر که این موضوع نظام‌مند است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟