به گزارش خبرگزاری تسنیم، فرشاد مقیمی با اعلام این خبر و با اشاره به افزایش 7درصدی تولید انواع کاغذ و مقوا در 4ماهه سال ٩٨ بیان کرد: موضوعات مربوط به تنظیم بازار کاغذ چاپ تحریر و روزنامه بهعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است و در این راستا مجموعه سیاستهای وزارت صنعت به وزارت ارشاد اعلام شده است و ما اعتقاد داریم تا این سیاستها اجرا نشود، صنعت کاغذ تحریر در کشور با مشکل روبهرو خواهد بود.
وی ادامه داد: درخواست ما همواره از وزارت ارشاد این بوده است که بحث سیاستی خود را در زمینه ارز، بازنگری و آن را متعادل کند چرا که ارائه ارز 4200تومانی برای توسعه تولید در صنعت کاغذ تحریر روش مناسبی نیست.
مقیمی بیان کرد: ما در حوزه تولید کاغذ تحریر ظرفیتهای خوبی در کشور داریم که متأسفانه با اتخاذ سیاستهای غلط نهتنها آنها از کارایی افتادهاند بهرغم وجود پتانسیلهای لازم به تولید سایر انواع کاغذ گرایش پیدا کردهاند.
معاون امور صنایع در ادامه با اشاره به امضاء تفاهمنامه سال گذشته میان اتحادیه تولید کنندگان و وارد کنندگان کاغذ بهداشتی تیشو، لاینر، فلوتینگ و کاغذ بستهبندی گفت: با همراهی و سیاست اتخاذشده توانستیم، قیمت کاغذهای این بخش را از 30 هزار تومان به 12 هزار تومان کاهش دهیم.
او راجع به حضور شرکتهای دانشبنیان در صنعت کاغذ ابراز کرد: تولید تجهیزات وابسته به این صنعت در کشور باعث کاهش ارزبری شده است.
مقیمی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به سرانه مصرف کاغذ در کشور توضیح داد: سرانه مصرف کاغذ در کشور ما 23 کیلوگرم است اما در دنیا این رقم به 58 کیلوگرم میرسد و علت آن این است که در صنایع بستهبندی ما بهسمت استفاده از کاغذ و غیره رفتهایم چرا که این صنعت قابل بازیافت است و آلودگی محیط زیستی را همانند صنعت پتروشیمی و پلیمری ندارد.
او با اظهار اینکه ظرفیت خوبی در زمینه توسعه کاغذهای تیشو لاینر، فلوتینگ و کاغذ بستهبندی در کشور ایجاد شده است، گفت: ظرفیت اسمی در کشور برای کاغذهای لاینر و فلوتینگ یکمیلیون و 500هزار تن است این در حالی است که ما توانستهایم 770هزار تن تولید کنیم و ضمن تأمین نیاز داخل همچنین 176هزار تن هم صادرات داشته باشیم.
وی افزود: ظرفیت تولید کاغذ تیشو در کشور 280هزار تن است که از این میزان 154هزار تن تولید کردهاین و 10 هزار تن هم صادرات داشتهایم در صورتی که این مقادیر در سالهای گذشته بسیار پایینتر بوده است و با سیاستهای اتخاذی از جمله تأمین مواد اولیه و سرمایه در گردش توانستهایم این ارقام را افزایش دهیم.
وی در ادامه با اعلام ظرفیت بالغ بر یکمیلیون تنی ورق و جعبه کارتون در کشور بیان کرد: در این زمینه بیش از 600هزار تن تولید کردهایم و حدود 60هزار تن هم در سال گذشته صادرات داشتهایم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت در ادامه راجع به میزان تولید انواع کاغذ بستهبندی در سال جاری گفت: تولید انواع کاغذ و مقوا در 4ماهه سال 98 حدود 7 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.