سقوط عدن به دست نیروهای وابسته به امارات، آغاز روند ایجاد مرکز عملیات مشترک میان ترکیه و آمریکا، ابراز نگرانی سازمان ملل از تحولات عدن و پیام توئیتری وزیر اسرائیلی برای وزیر عربی از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش انگلیس به خبر رفع توقیف احتمالی نفتکش ایرانی نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک، یک مقام وزارت امور خارجه انگلیس روز سهشنبه به خبرگزاری رویترز گفت انجام تحقیقات درباره نفتکش گریس-1 که روز پنجشنبه 13 تیر توسط نیروی دریایی انگلیس در تنگه جبلالطارق توقیف شده بود، بر عهده دولت محلی جبلالطارق است و مقامات منطقه جبلالطارق باید در مورد آن تصمیمگیری کنند.
این مقام انگلیسی به رویترز گفته است: «در حال حاضر تحقیقات ادامه دارد و ما نمیتوانیم در این مورد بیشتر اظهار نظر کنیم.»
حکم توقیف نفتکش گریس-1 روز شنبه منقضی میشود اما دولت محلی جبلالطارق هنوز تاریخ دقیقی برای آزادسازی این نفتکش اعلام نکرده است.
انگلیس در حالی سعی دارد مسئولیت توقیف نفتکش حامل نفت ایران را متوجه دولت محلی جبلالطارق کند که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس به دستور دولت این کشور اقدام به توقیف نفتکش گریس-1 کرده بود.
علاوه بر این، رئیس اداره سوم وزارت امور خارجه کشورمان بعد از ظهر روز پنجشنبه 13 تیر در جریان احضار سفیر انگیس در تهران که در اعتراض به توقیف نفتکش حامل نفت ایران انجام شد، اعلام کرده بود حسب اطلاعات موجود توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است.
چند روز پس از توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط نیروی دریایی انگلیس، «جان بولتون» در نشستی اعلام کرد توقیف این نفتکش یک هدیه واقعی برای روز چهارم جولای (روز استقلال آمریکا) از سوی مقامات انگلیسی بوده است.
سقوط عدن به دست نیروهای وابسته به امارات
یک منبع نظامی یمنی به الجزیره، جزییات تحولات عدن در جنوب یمن که به تسلط نیروهای کمربند امنیتی مورد حمایت امارات بر عدن منجر شد، را تشریح کرد.
این منبع بیان کرد: این از قبل برنامه ریزی شده بود و امارات و نیروهای مورد حمایتش آنرا از قبل طراحی کرده بودند. عبد ربه منصور هادی نشستی با مسئولان سعودی برگزار می کند و به آنها خطرناک بودن اوضاع را تشریح می کند.
منبع مذکور افزود: عربستان به عبد ربه منصور هادی وعده حمایت و یاری می دهد اما در عمل کاری نمی کند.
این منبع بیان کرد: نظامیان سعودی در پای کاخ ریاست جمهوری در عدن فقط تماشاگر اوضاع بودند.
آغاز روند ایجاد مرکز عملیات مشترک میان ترکیه و آمریکا
وزارت دفاع ترکیه روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: روند تشکیل مرکز عملیات مشترک میان ترکیه و آمریکا به منظور ایجاد منطقه امن در شمال سوریه آغاز شده است.
وزارت دفاع ترکیه بی اشاره به حضور نظامیان این کشور در خاک سوریه بر خلاف قوانین بین الملی و بدون کسب اجازه از سوی دولت قانونی و منتخب دمشق با اعلام اینکه این مرکز در شهر شانلیاورفا تاسیس خواهد شد، بهانه تشکیل مرکز اقدام مشترک با آمریکا را تامین امنیت و ایجاد منطقه امن در شمال سوریه ادعا کرد!
ابراز نگرانی سازمان ملل از تحولات عدن
سازمان ملل اعلام کرد تحولات میدانی در عدن را از نزدیک دنبال و از تاثیر خشونت بر غیرنظامیان احساس نگرانی میکند.
سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد، اهمیت دارد که تمامی طرفها به گونهای عمل کنند که حوادث در عدن به بیثباتی بیشتر منجر نشود.
این در حالی است که سازمان ملل، روز دوشنبه از کاهش کارمندان خود در عدن به خاطر درگیریهای اخیر خبر داد.
شورای انتقالی جنوب، که مورد حمایت امارات است، همچنان درحال گسترش دامنه کنترل خود بر عدن است. این نیروها، روز یکشنبه گذشته پس از 4 روز درگیریهای خونین با نیروهای حفاظتی رئیسجمهور مستعفی یمن (مورد حمایت سعودی) توانستند کنترل کامل این شهر را به دست گرفته و وزیر کشور دولت مستعفی را مجبور به فرار کنند.
پیام توئیتری وزیر اسرائیلی برای وزیر عربی
«اسرائیل کاتص» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر امور خارجه بحرین عید قربان را تبریک و گفت که منتظر است که به زودی با وی دیدار کند.
وی این پیام را در توئیتر و به دو زبان عربی و انگلیسی منتشر کرد و در آن عکسی از خود در کنار وزیر خارجه بحرین قرار داد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این پیام توئیتری خالد بن احمد را دوست خود توصیف و درباره همکاری میان این رژیم و بحرین ابراز امیدواری کرد.
سالهای اخیر شاهد افزایش گرمی رابطه دوجانبه میان منامه و تلآویو بود، در سال 2013 بحرین اولین کشور عربی بود که حزبالله را سازمانی تروریستی اعلام کرد و این کشور در سال 2016 هیأتی برای عرض تسلیت «شیمون پرز» رئیس پیشین اسرائیل فرستاد؛ در پاییز 2017 «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین تحریم اسرائیل را محکوم و اعلام کرد اسرائیلیها میتوانند به این کشور (بحرین) سفر کنند.