چرا گوشت‌های قربانی حج به ایران برگردانده نشد؟

کد خبر: ۹۱۸۰۱۱
|
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹ 14 August 2019
|
8745 بازدید
|
رییس سازمان حج و زیارت علت برنگردادن گوشت‌های قربانی حج به ایران را توضیح داد و گفت: انتقال گوشت‌های قربانی به کشور، مقرون به صرفه نبود.

به گزارش ایسنا، از بین ۸۸ هزار ایرانی که امسال به حج اعزام شدند، حدود ٨۶ هزار زائر ایرانی مناسک حج را به جا آوردند. رییس سازمان حج گفت که ٨۶ هزار و ۵٠٠ رأس دام از طرف این زائران در حج قربانی شد. پیش از آغاز حج نماینده پیشین، ولی فقیه در امور حج گفته بود که با عربستان رایزنی می‌کنند تا این گوشت‌ها امسال به ایران بازگردانده شود. گوشت‌های قربانی حج هر سال زیر نظر بانک توسعه اسلامی بین کشور‌های محروم توزیع می‌شود.

رییس سازمان حج و زیارت همزمان با اجرای مراسم قربانی و ذبح دام در سرزمین منا و پس از دیدار با رییس بانک توسعه اسلامی خبر داد که گوشت قربانی حجاج ایرانی به همراه سایر گوشت‌های قربانی حجاج کشور‌های اسلامی به ۲۷ کشور محروم ارسال می‌شود.

با عربستان مذاکره کردیم که گوشت‌های قربانی حج را به ایران برگردانیم. عده‌ای مخالفت کردند که این گوشت‌ها صدقه است و آیا ملت ایران آن‌قدر فقیر شده که می‌خواهید گوشت صدقه به آن‌ها بدهید؟!
علی‌رضا رشیدیان اکنون با پایان اعمال اصلی حج و بازگشت حجاج از منا به مکه با اشاره به این‌که ذبح گوسفند‌های قربانی زائران ایرانی توسط ۶۴ ذابح ایرانی در کشتارگاه صنعتی «المعیصم» در مکه مکرمه با نظارت دقیق ناظران بعثه مقام معظم رهبری در روز‌های دهم و یازدهم ذی‌الحجه (۲۰ و ۲۱ مردادماه) صورت گرفت، درباره علت برگرداندن گوشت‌های قربانی حج به ایران توضیح داد: همان ابتدای پیگیری مباحث حج امسال، نظرمان را برای انتقال گوشت‌های قربانی به داخل کشور طرح کردیم و حین مذاکرات مربوط به حج قصد مذاکره در رابطه با انتقال گوشت‌های قربانی به کشور را هم داشتیم، اما عده‌ای که کم هم نبودند و سایت‌های مربوط با این قضیه مخالفت کردند با این عنوان که "این گوشت‌ها صدقه است و آیا ملت ما آنقدر فقیر شده می‌خواهید گوشت صدقه به آن‌ها بدهید".

وی افزود: به آن‌ها توضیح دادیم که این گوشت‌ها با پول حجاح ایرانی خریداری و در بهترین و مقدس‌ترین سرزمین‌ها قربانی می‌شود و گوشتی خوب بوده و از بُعد برکت و تبرک به کشور منتقل و در اختیار بخشی از خانواده‌ها قرار می‌گیرد، اما زمانی که پیگیر مباحث اجرایی این قضیه بودیم، دامپزشکی تاکید داشت که این گوشت‌ها باید استاندارد‌های مربوط به این سازمان را داشته باشد و باید همه گوسفند‌ها را قبل از ذبح معاینه و تایید کنند و بعد از آن نیز بر مراحل ذبح و آماده کردن و فریز کردن و مراحل بعدی انتقال کاملا نظارت داشته باشند تا اجازه ورود آن را به داخل مرز‌های جمهوری اسلامی بدهد.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: بخشی از این کار را دنبال کردیم و با دامپزشکی به توافق‌هایی رسیدیم، اما در بخش دوم که به سردخانه‌ها، تدارک کشتی سردخانه‌دار و اجاره آن برای انتقال گوشت از بندر جده به بندرعباس مربوط بود با مشکلاتی مواجه شدیم.

تدارک کشتی سردخانه‌دار برای انتقال گوشت‌ها مشکل بود. انتقال با هواپیما هم مقرون‌به صرفه نبود. برای همین با بانک توسعه اسلامی توافق کردیم امسال هم گوشت‌ها به کشور‌های محروم اسلامی فرستاد شود
وی افزود: موضوع کشتی سردخانه‌دار حل نشد و انتقال این گوشت‌ها با هواپیما هم به هیج‌وجه مقرون به صرفه نبود. با توجه به این شرایط وقتی دیدیم امکان انتقال گوشت‌های قربانی امسال به کشور میسر نیست، به ناچار در نشستی با رییس بانک توسعه اسلامی به وی اعلام کردیم طبق روال سنوات گذشته، گوشت را با هماهنگی جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های محروم اسلامی بفرستند.

رشیدیان با بیان این‌که از مدافعان انتقال گوشت‌های قربانی زائران ایرانی به داخل کشور است، اظهار کرد: حجاج همه کشور‌ها امسال در مجموع دو میلیون و ۵۰۰ هزار رأس گوسفند قربانی کردند که یک ثروت بیکران برای مسلمانان است و حیف است چنین ثروت بزرگی هدر برود. باید تلاش کنیم از این ثروت عظیم استفاده درست و مناسبی شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۲۹
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
یه فتوایی چیزیی لازمه تا قربانی اونجا، اینجا انجام بشه و گوشتا بین خودمون که مستحق تریم توزیع بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
احتمالاً دست باندهاي قدرت و ثروت در کار است تا به گونه اي وانمود شود که بتوانند قيمت گوشت را بالا نگه دارند و منافعشان در خطر قرار نگيرد
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
خوشبحال عربستان و سازمان حج و زیارت با اینهمه پولی که از حاجیهاگرفت(اگر همه هزینه های رفت و برگشت حجاج را فقط نفری 10 میلیون تومان حساب کنیم با احتساب 70هزار نفر میشود 700میلیارد تومان) پس مشخص شد که چرا در اوج درگیری بین ایران و عربستان یکهو با هم دو کشور دوست میشوند و زائر میفرستند .
و در آخر خوشبحال کشورهای محروم اسلامی که خوابیدن آسمون رو نگاه میکنن و یکهو هر شب کباب خوری راه میفته براشون!!
حاجی حجکم مقبول
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
اونایی که میگن ما هنوز فقیر نشده ایم،یه سر به سطح شهر بزنن و دعوا سر سطل های آشغال رو ببینن شاید متوجه اوضاع بشن...
زنبورک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
بیاریدشون داخل مملکت و با کارت ملی و به قیمت دولتی توزیعشون کنید،حالا امسال نشد سال های بعد،قبول باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
با سلام ، چطور برای واردات گوشت های فاسد منجمد از کشورهای دیگه، ملت ایران فقیرنیستن !؟ گوشت هایی که معلوم نیست در برزیل و کشورهای دیگه چندسال از ذبخشون می گذره.به راحتی وارد کشور میشن.حالا برای آوردن مال خود ملت مشکل دارید؟! شما که یکسال وقت داشتید چرا فکری واسه این مسأله نکردین؟ حتما در ارسال گوشت های قربانی نفعی داشتید و مسلماٌ رانتی در میان هست. و اینکه مگه شما با نظرات سایت های مختلف مملکت رو اداره می کنید. یک کلام بگید بازم پای اختلاس و رانت در بین هست
amir
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
چگونه است که انتقال گوسفند زنده از روسیبه و قرقیزستان به ایران به صرفه است؟
ناشناس
|
Czechia
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
اره برزیلی یخزده مال20 سال پیش گوشتتش عالیه.اینارو هم بچاپید
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
تمام کار ها در سخن و حتی رو کاغذ خوبند ولی در عمل با مشکلاتی مواجه میشوند. و این نشان از بی اطلاعی اتخاذ کنندگان دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
واردات از قرقیزستان که میصرفه .
فقط از عربستان نمیصرفه.
بلی ملت ایران از فرط شکم سیری به گوشت قربونی نیازی نداره.
همه چی آرومه و ....
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟