وزیر جهاد کشاورزی حجتی گفت: در سال ۱۳۹۲ حدود ۸ هزار هکتار گلخانه داشتیم که اکنون این رقم به بیش از ۱۵ هزار هکتار رسیده و تا پایان سال به حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار میرسد. حجتی افزود در زمینه گلخانه نسبت به بقیه کشورها عقب افتادگی تاریخی داریم.
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی با حضور در برنامه "نگاه یک" با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی با رکود کمتری روبرو بودیم، افزود: تلاش میکنیم از ظرفیتهای موجود کشورمان در زمینه آب و خاک و از نیروی انسانی و ابزار و فناوری استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در ارتباط با محصولات اساسی، طرحهای بلند مدت را بازنگری کردیم، ادامه داد: کشورمان در زمینه روغن و دانههای روغنی و کنجاله وابسته است، اما در چند سال گذشته، رشد خوبی داشتیم، ولی متناسب با تقاضا و نیاز کشورمان نیست.
حجتی با اشاره به اینکه طرح توسعه کلزا را در دست اجرا داریم، گفت: در چغندر و شکر هم بحث کشت پاییزه را که مصرف آب را کاهش میدهد در دست انجام داریم.
وی افزود: بر اساس آمارها در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۰ در بخش کشاورزی افزایش اشتغال داشتیم و با توجه به طرحهای جدید از جمله گلخانه ها، مصرف آب کاهش و اشتغال افزایش یافته است.
وی ادامه داد: پارسال حدود سه هزار هکتار رشد داشتیم و امسال پیش بینی میکنیم که حدود ۵ هزار و پانصد هکتار به میزان گلخانهها اضافه کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون باید حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار گلخانه داشتیم تا هم گام با جهان باشیم.
حجتی در زمینه طرح آمایشی در بخش کشاورزی گفت: این طرح در مراحل نهایی است و به تنهایی قابلیت اجرایی ندارد و به الزامات اجرایی نیاز دارد.
وی افزود: جهش قیمت ارز اثر منفی بر روی کالاهای کشاورزی داشت.
حجتی با بیان اینکه امسال در پنبه نسبت به پارسال بیش از ۴۰ درصد افزایش تولید خواهیم داشت، اضافه کرد: در مورد محصولاتی مانند روغن تا خودکفای فاصله زیادی داریم. خودکفایی در این زمینه از ۶ درصد به حدود ۱۶ درصد رسیده است.
وی افزود: در زمینه گندم انتقاداتی مطرح میشود که چرا این محصول را تولید میکنیم، زیرا با قیمت ارزانتر میتوانیم آن را وارد کنیم در حالی که این موضوع، درست نیست.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اکثر کشورها به محصولات راهبردی، یارانه اختصاص میدهند از جمله ترکیه حدود ۱۵ میلیارد دلار در بخش کشاورزی یارانه میپردازد و آمریکا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار و اروپا حدود ۲۰۰ میلیارد یورو یارانه میپردازد.
حجتی اضافه کرد: محصولات کشاورزی ما با توجه به قیمت جهانی، اکنون با ارز ۶ تا ۷ هزار تومان تولید میشود.
وی گفت: مرغ اگر بخواهد بر اساس ارز نیمایی محاسبه و از خارج وارد شود قیمت آن حدود ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان میشود.
حجتی افزود: قیمت مرغ در بازار باید ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه شود نه ۱۴۰۰۰ تومان.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال در تولید گندم خودکفا هستیم، گفت: بر اساس آمار و ارزیابی ها، امسال بیش از نیاز کشور، گندم تولید کردیم. پیش بینی ما این بود که امسال حدود یک تا یک و نیم میلیون تن بیشتر از نیاز کشور تولید میکنیم و کسری پارسال را جبران میکنیم، زیرا امسال ۲ برابر پارسال بارندگی داشتیم.
وی افزود: امسال دولت گندم را با قیمت ۱۷۰۰ تومان خواهد خرید.
حجتی گفت: ۷۰ هزار نانوا، گندم با قیمت ۶۶۰ تومان و آزادپزها هم حدود ۹۰۰ تا ۹۵۰ تومان، تحویل میگیرند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بخش تولید محصولات کشاورزی باید زنجیره تولید دیده شود.
وی گفت: تأمین نهاده کارخانه خوراک دام، خدمات دامپزشکی، مرغ مادر و جوجه یکروزه، پرورش گوشتی، کشتارگاه و شبکه مویرگی در زنجیره مرغ وجود دارد.۳۰ تا ۳۵ درصد شبکه این گونه عمل میکنند.
حجتی افزود: بنیانهایی مانند تعاونی تولیدکنندگان نداریم. باید این تعاونیها را ایجاد و توانمند کرد و باید در این زمینه کار فرهنگی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عقب افتادگی در پرداخت خسارت سیل زدگان در استانهای سیل زده داشتیم که پول، تأمین شده و به حساب استانها واریز شده است و این عقب افتادگی جبران میشود.
وزیرجهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی به طور متوسط، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان در سال به علل گوناگون از جمله حوادث طبیعی خسارت میبیند که باید سهم بیمهها در جبران این خسارات افزایش یابد و به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد برسد.
وی ادامه داد: دولت در صندوق بیمه محصولات کشاورزی حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان در ردیف بودجه اختصاص میدهد که این رقم کم است.
حجتی افزود: اکنون آب کمتری در مقایسه با سال ۹۲ در اختیار بخش کشاورزی قرار میگیرد و در بهره وری آبیاری از ۳۷ درصد به حدود ۴۴ درصد رسیدیم و بهره وری در آب در مرزعه، باغ و محصول به طور متوسط سالی ۵ درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۲ به ازای هر متر مکعب آب حدود ۸۵۰ تا ۹۰۰ گرم محصول تولید میکردیم که اکنون به بیش از ۱۲۰۰ گرم افزایش یافته است و این روند ادامه دارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ۵ سال گذشته بیش از یک میلیون هکتار سیستمهای نوین آبیاری را اجرا کردیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.