واکنش پنتاگون به بیانیه الحشدالشعبی درباره انفجارهای عراق، سناریوی جدید واشنگتن علیه «حشد الشعبی»، پبشنهادهای جدید مکرون به ایران و حمله موشکی یمن به اتاق عملیات مشترک ائتلاف سعودی، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز اولین اقدامات ترکیه برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که اولین مرحله از توافق ایجاد منطقه امین در شمال سوریه از چهارشنبه (سی ام مرداد) آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، وزارت دفاع ترکیه شامگاه چهارشنبه طی بیانیه ای بعد از مکالمه تلفنی «حلوصی آکار»، و «مارک اسبر»، وزرای دفاع ترکیه و آمریکا، اعلام کرد که مرحله اول توافق طرفین آغاز شده است.
وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که آکار و اسبر طی این تماس تلفنی بر ضرورت ایجاد منطقه امن در شرق فرات واقع در شمال شرقی سوریه بر اساس جدول زمانی اعلام شده تأکید کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف همچنین بر برگزاری جلساتی بین هیأت های نظامی دو طرف در سریع ترین زمان ممکن در آنکارا، پایتخت ترکیه تأکید کردند تا زمینه برای اجرای مراحل بعد منطقه امن فراهم شود.
«ابراهیم کالین»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در مورد این توافق با آمریکا گفت: به زودی گشتهای نظامی مشترک بین ترکیه و آمریکا در شرق فرات سوریه مأموریتهای خود را آغاز خواهند کرد.
آمریکا و ترکیه اخیرا به توافق رسیدهاند که در راستای درخواستهای آنکارا برای دور کردن تهدیدهای تروریستی از مرزهای جنوبی خود، منطقه امنی در امتداد این مرزها با سوریه و به عمق ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر ایجاد شود و شبهنظامیان کرد از مرز دور شوند.
واکنش پنتاگون به بیانیه الحشدالشعبی درباره انفجارهای عراق
روز چهارشنبه، سخنگوی پنتاگون به بیانیه سازمان «الحشد الشعبی» عراق درباره حوادث اخیر در پایگاههای نظامی این کشور واکنش نشان داد.
«ابو مهدی المهندس»، جانشین رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق در بیانیهای، دولت آمریکا را مسئول حوادث اخیر در پایگاههای نظامی عراق خوانده بود.
یک سخنگوی پنتاگون در مصاحبهای با شبکه خبری الجزیره، در واکنش به این بیانیه گفت: «ایالات متحده هیچ ارتباطی با انفجارهای اخیر در یک انبار تسلیحاتی در عراق ندارد.»
مهندس چهارشنبه (سی ام مرداد) اعلام کرد، «آمریکاییها برای هدف قرار دادن پایگاهها و مقرهای عراق، چهار پهپاد اسرائیل را به این کشور وارد کردهاند».
جانشین رئیس سازمان الحشد الشعبی تأکید کرد که «آمریکا مسئول اول و آخر آنچه در عراق اتفاق میافتد، هست و از امروز، آمریکا را مسئولیت همه حوادث میدانیم».
سازمان الحشد الشعبی عراق در بیانیه خود در مورد حادثه دیروز پایگاه هوایی بلد نیز گفت که هدف قرار دادن مقرهای این سازمان، موضوع واضحی است که با هدف سیطره ارتش آمریکا بر آسمان عراق صورت میگیرد.
سناریوی جدید واشنگتن علیه «حشد الشعبی»
انفجار در انبار و زاغه های مهمات حشد الشعبی عراق اخیر به طرز مشکوکی افزایش یافته و این سبب شده است که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق دستور ویژه ای برای تحقیقات در این زمینه صادر کند. آخرین مورد این انفجارهای سریالی نیز روز گذشته در انبار مهمات حشد شعبی در نزدیکی پایگاه هوایی «بلد» در صلاح الدین رخ داده است.
از سوی دیگر، به رغم اینکه چند هفته ای از حملات گسترده پهپادهای ناشناس به مواضع «حشد شعبی» در شهر «آمرلی» واقع در استان «صلاح الدین» عراق می گذرد، حرف و حدیث ها پیرامون این اقدام خصمانه و عامل اصلی آن همچنان ادامه دارد؛ به ویژه اینکه کمیته حقیقتیاب عراق نیز همچنان به تحقیقات خود در این خصوص ادامه می دهد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که حدود یک ماه پیش، یک پایگاه متعلق به نیروهای «حشد شعبی» عراق در شهر «آمرلی» واقع در استان «صلاح الدین» آماج حمله هوایی قرار گرفت. رسانههای خبری اعلام کردند که بمباران پایگاه مذکور توسط یک پهپاد ناشناس انجام شده است. با وجود اینکه شماری از اعضای حشد شعبی در جریان این حملات، شهید و تعدادی دیگر نیز زخمی شدند، هیچ یک از طرفهای منطقهای و بین المللی تاکنون مسئولیت این حمله خصمانه و کینه توزانه علیه این گروه را بر عهده نگرفتهاند.
پس از انجام این حملات توسط پهپاد ناشناس بود که «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق، دستور تشکیل یک کمیته حقیقت یاب به منظور تحقیق پیرامون حمله هوایی به مقر حشد شعبی در صلاح الدین را صادر کرد. طبق دستور صادره از سوی نخست وزیر عراق، قرار است درباره حادثه حمله پهپاد ناشناس به پادگان شهدای تیپ ۱۶ حشد شعبی تحقیقات صورت گیرد. رسانههای عراقی اعلام کردند که کمیته حقیقتیاب همچنان به تحقیقات خود در این خصوص تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه می دهد.
واقعیت آن است که حمله متجاوزانه و خصمانه به مواضع حشد شعبی در عراق ـ چه از سوی آمریکایی ها بوده باشد و چه از سوی صهیونیست ها ـ نشانگر آمادگی آن ها برای پیاده سازی سناریوی جدیدی در عراق است. در واقع، واشنگتن و تل آویو از این رهگذر در تلاشند تا به نوعی شکست های منطقه ای خود در جبهه های مختلف را جبران ساخته و به زعمشان از ایران به عنوان حامی گروه های مقاومت در نقاط مختلف به ویژه در عراق، انتقام جویی کنند.
پبشنهادهای جدید مکرون به ایران
«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که پیش از برگزاری نشست «جی هفت» با مقامات ایران دیدار و پیشنهادهایی برای کمک به کاستن از تنشها میان تهران ـ واشنگتن ارائه خواهد کرد.
ماکرون خطاب به خبرنگاران گفت: «در ساعات آتی پیش از برگزاری نشست جی هفت، با [مقامات] ایران دیدارهایی خواهم داشت تا به آنها پیشنهادهایی ارائه کنم».
گفتنی است، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان اواسط هفته جاری، از دیدار با امانوئل ماکرون و «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه این کشور در روز جمعه خبر داد.
دو دیپلمات فرانسوی نیز اعلام کردند که برگزاری یک نشست مشترک در روز جمعه رویدادی محتمل است، اما به دلیل حساسیت پرونده ایران این موضوع تاکنون علنی نشده است.
گفتنی است، با وخیم شدن روابط میان تهران- واشنگتن در ماههای اخیر، دولت فرانسه کوشیده است تا نقش یک میانجی را ایفا کند؛ هرچند تاکنون دستاوردی نداشته است.
حمله موشکی یمن به اتاق عملیات مشترک ائتلاف سعودی
سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد، یگان موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن یک فروند موشک بالستیک میانبُرد را به اتاق عملیات مشترک دشمن سعودی در منطقه «صامطه» جیزان شلیک کرد که با دقت بالا به هدف خورد.
به گزارش وبگاه خبری المسیره، این مقام نظامی یمن تأکید کرد در این حمله شمار بسیاری از نظامیان و مزدوران سعودی از جمله چند فرمانده آنها کشته یا زخمی شدند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت: حمله به اتاق عملیات مشترک متجاوزان پس از یک عملیات اطلاعاتی مربوط به این عملیات در مرز صورت گرفت.
توپخانه ارتش و کمیتههای مردمی یمن همچنین روز چهارشنبه محل تجمع مزدوران ارتش عربستان در شرق الخوبه و شرق الدود در جیزان را هدف گرفته و شماری کشته یا زخمی در صفوف آنها بر جای گذاشت.
یک تانک آبرامز ارتش سعودی هم در یک حمله راکتی به سایت العمود در الخوبه جیزان از کار افتاد.
در جبهه مرزی دیگر جنگ یمن، رزمندگان ارتش یمن همچنین یک فروند موشک زلزال ۱ به محل تجمع مزدوران ارتش عربستان در گذرگاه علب در عسیر شلیک کردند که چندین زخمی بر جای گذاشت.
شماری از مزدوران سعودی هم بر اثر انفجار خودروهای آن بر اثر انفجار یک بمب دستی کاشته در «مجازه» زخمی شدند.
در نجران هم تلاش مزدوران ارتش عربستان در السدیس ناکام گذاشته شده و شماری کشته و زخمی بر اثر انفجار دو بمب دستی بر جای گذاشت.
در منطقه الربعه هم شماری از مزدوران ارتش عربستان در کمین یگان مهندسی ارتش و کمیته های مردمی یمن کشته یا زخمی شدند.
در استان حجه رزمندگان یمنی یک فروند موشک زلزال ۱ به پادگان تازه تأسیس مزدوران سعودی در غرب جبل النار شلیک کردند. در منطقه حیران این استان هم شماری مزدور سعودی در کمین یگان مهندسی یمن کشته یا زخمی شدند.