سفیر چین در ایران مطرح کرد:

چین با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا مخالف است

سفیر جمهوری خلق چین در ایران که حدود دو ماه است ماموریت خود را در تهران آغاز کرده است، با تاکید بر این‌که دولت چین همواره خواهان صلح و کاهش تنش در منطقه خلیج فارس است، اظهار داشت: از نظر چین عامل اصلی تنش‌زا در منطقه، خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام است. وی همچنین در مورد اجرای پروژه بازطراحی رآکتور اراک توسط طرف‌های چینی، ابراز کرد: طرف چینی همواره در تلاش برای اجرای این پروژه است، نهاد‌های مربوطه چین و ایران راجع به این پروژه همیشه در تماس هستند و در روز‌های نزدیک هماهنگی‌های خوبی با یکدیگر داریم.
کد خبر: ۹۱۹۶۹۲
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۳ 24 August 2019
|
10620 بازدید
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، چانگ هوآ، سفیر جمهوری خلق چین در ایران در پاسخ به این سوال که سیاست و دیدگاه دولت چین در قبال بهانه برخی کشور‌های فرامنطقه‌ای برای ایجاد امنیت و ائتلاف در منطقه خلیج فارس چیست؟ گفت: اوضاع منطقه خلیج فارس همواره مورد توجه چین قرار داشته و طرف چینی همیشه خواهان صلح و کاهش تنش در این منطقه بوده است.

وی تاکید کرد: بنابراین ما از طرف‌ها می‌خواهیم که اقدامات با احتمال افزایش تنش را در نظر نگرفته و تلاش کنند تا تنش‌های موجود را کاهش دهند.

این دیپلمات چینی همچنین بیان کرد: از نظر چین، عامل اصلی تنش‌زا در این منطقه و در شرایط فعلی خروج یک جانبه آمریکا از برجام است. دولت آمریکا با اجرای تحریم‌های یک جانبه‌گرایی علیه ایران و با اقدامات زیاده خواهی و زورگویی در همکاری ایران با سایر کشور‌ها از جمله چین دخالت می‌کند و دولت چین نیز با این‌گونه اقدامات آمریکا مخالفت دارد.

چانگ هوآ یادآور شد: طی ماه گذشته در سفری که محمد بن زائد ولیعهد امارات به چین داشت و در دیدار با رئیس جمهور چین، اوضاع منطقه خلیج فارس مورد تاکید قرار گرفت. در واقع طرف چینی معتقد است که کشور‌های اطراف خلیج فارس با گفتگو و مذاکره سعی می‌کنند تا اختلاف نظر با یکدیگر را حل و فصل کرده و تنش‌ها را کاهش دهند تا منطقه خلیج فارس یک منطقه صلح آمیز باشد.

وی با تاکید بر این‌که چین همواره با استفاده از زور یا تهدید نظامی مخالف است، اظهار کرد: در تحولاتی که طی سال‌های اخیر با عنوان بهار عربی اتفاق افتاد، تاثیر زیادی بر منطقه خلیج فارس نداشت و اکنون که ۹ سال از آن زمان می‌گذرد، منطقه خلیج فارس یک منطقه ثبات می‌باشد.

سفیر چین در ایران همچنین در ادامه این گفتگو درباره آخرین مراحل باز طراحی رآکتور اراک توسط طرف چینی و رفت و آمد هیات‌ها برای اجرای این پروژه گفت: پروژه باز طراحی رآکتور آب سنگین اراک یکی از پروژه‌های مهم در چارچوب برجام است، در حال حاضر چین و انگلیس رئیس گروه پروژه بازطراحی اراک هستند.

چین در تلاش است تا اجرای پروژه بازطراحی رآکتور اراک را به پیش ببرد

این دیپلمات چینی همچنین بیان کرد: طرف چینی همواره در تلاش است تا اجرای این پروژه را روز به روز پیش ببرد و به یاد دارم که در ۷ جولای زمانی هم که سخنگوی سازمان انرژی اتمی اقدامات ایران در گام دوم برای کاهش تعهدات در برجام را اعلام کرد، سهم چین در این پروژه را مثبت ارزیابی کرد.

وی افزود: بنابراین نهاد‌های مربوطه چین و ایران راجع به این پروژه همیشه در تماس هستند و در روز‌های نزدیک هماهنگی‌های خوبی داریم، اما به دلیل این‌که برخی از موارد پروژه محرمانه است، نمی‌توانم مفصل‌تر پاسخ دهم.

سفیر چین در تهران خاطرنشان کرد: چین معتقد است که تمام طرف‌های برجام باید به طور کامل و مفصل تعهدات برجام را اجرا کنند و به نوعی تعادل بین تعهدات و منافع کشور‌ها ایجاد شود.

روابط ایران و چین، یک رابطه مشارکت جامع راهبردی است، سایر کشور‌ها حق دخالت ندارند

چانگ هووآ همچنین در رابطه با همکاری‌های اقتصادی ایران و چین در پی درگیری تجاری آمریکا با این کشور و اعمال تحریم‌ها گفت: روابط ایران و چین، روابط مشارکت جامع راهبردی است که در حوزه‌های مختلف همکاری‌های عملگرا دارند و سایر کشور‌ها حق دخالت در همکاری‌های چین و ایران را ندارند.

چین همواره با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا مخالف است

وی ابراز کرد: سخنگوی وزارت امور خارجه چین بار‌ها اعلام کرده که طرف چینی همواره با تحریم‌های یکجانبه آمریکا مخالف است، ضمن این‌که دولت چین حتما از منافع قانونی شرکت‌های چینی حفاظت می‌کند.

این دیپلمات چینی درباره احتمال دیدار روسای جمهور ایران و چین در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل گفت: تاکنون اطلاعی از برنامه رئیس جمهور چین ندارم. اما دیدار روسای جمهور دو کشور در سال‌های اخیر کم نیست، رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۶ سفری به ایران داشت و روابط مشارکت جامع راهبردی دو کشور را اعلام کرد. بعد از آن هم تقریبا سالی یکبار روسای جمهور دو کشور دیدار داشته‌اند.

به‌عنوان سفیر چین تعهدات روسای جمهور را پی‌گیری و اجرا می‌کنم

سفیر جمهوری خلق چین در تهران ادامه داد: اخیرا هم در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگ‌های در شهر بیشکک با یکدیگر ملاقات کردند که در مورد همکاری‌های دو جانبه، اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کرده و به توافق‌های مهمی رسیدند. بنده به‌عنوان سفیر چین در ایران وظیفه‌ام این است که تعهدات روسای جمهور را پی‌گیری و اجرا کنم.

ایران بدون شک یک شریک مهم در ساخت و اجرای ابتکار یک کمربند- یک جاده است

وی همچنین درباره آخرین وضعیت ابتکار یک کمربند-یک جاده گفت: ایران کشور مهمی است و مردمان دو کشور از قدیم چه مسیر دریایی و چه زمینی جاده ابریشم با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند. در واقع بیش از ۲ هزار سال پیش جاده ابریشم زمینی قدیمی دو ملت ایران و چین را به یکدیگر پیوسته است. در مورد جاده ابریشم دریایی هم این‌گونه است که در زمان سلسله مینگ در ۶۰۰ سال پیش کشتی‌های چین به ریاست یک فرمانده چینی سه بار به استان هرمزگان امروزی ایران رسیدند؛ بنابراین بدون شک ایران یک شریک مهم در ساخت واجرای این ابتکار است.

این دیپلمات چینی در پاسخ به سوالی درباره هشداری که پیش از این سفارت چین برای سفر گردشگران این کشور به ایران داده بود و این‌که آیا قرار است این هشدار برداشته شود یا خیر؟ گفت: همان‌طور که گفتید من سفیر گردشگری ایران در چین هستم و همیشه دوست داشتم تا فرهنگ و جاذبه‌های گردشگری ایران را برای دوستانم معرفی کنم و مردم چین را برای سفر به ایران تشویق کنم.

وی تصریح کرد: قبلا در این زمینه با مقامات وزارت خارجه ایران و برخی دوستان ایرانی صحبت کردم، این توصیه و یادآوری سفارت ارتباطی با مساله گردشگری ندارد، بنده تاکید می‌کنم که این فقط یک یادآوری و توصیه است و وظیفه سفارت این است که گاهی اوقات اگر در یک منطقه‌ای اتفاقی پیش می‌آید در چنین شرایطی برای شهروندان خود توصیه‌نامه‌ای را صادر می‌کند، اما این مساله به معنای جلوگیری از سفر گردشگران نیست.

سفیر چین در ایران همچنین اظهار کرد: همان روزی که سفارت این توصیه را منتشر کرده بود، به دلیل سرنگونی پهپاد آمریکا توسط ایران، از سوی ترامپ تهدید‌هایی مطرح شده و گفته بودند که آمریکا اقدامات متقابل را انجام می‌دهد و حتی ۱۵۰ سرباز ایرانی را می‌کشد، به همین دلیل ما این یادآوری و توصیه را منتشر کردیم، زیرا بسیاری از شهروندان چینی که در پروژه‌های مربوط به ایران مشارکت دارند، در جنوب ایران زندگی می‌کنند.

وی تاکید کرد: در واقع اگر شما با دقت متن اصلی توصیه را بخوانید، متوجه می‌شوید که فقط به شهروندان چینی یادآوری می‌کند که به امنیت خود بیش‌تر توجه کنند و طی دو ماه گذشته چنین توصیه‌هایی در مورد بیش از ۲۰ کشور صادر شده است.

چانگ هوآ در پایان تاکید کرد: همواره در تلاش هستم تا شهروندان زیادی از چین را برای سفر به ایران تشویق کنم، زیرا ایران آثار تاریخی و دیدنی بسیار جالبی برای چینی‌ها دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات