معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سالانه به ۲۰ تا ۵۰ نفر از اعضای هیات علمی به دلیل رکود علمی اخطار و تذکر داده می شود، گفت: چندین نفر در سالهای اخیر به همین دلیل اخراج شده اند.
به گزارش مهر، سید حسین حسینی با اشاره به سختگیری دانشگاه تهران در ترفیع اعضای هیات علمی این دانشگاه، اظهار کرد: در حال حاضر آن چیزی که با توجه به آیین نامه ترفیع در دانشگاه های دیگر اجرا می شود، اینگونه است که اگر اعضا حداقل امتیاز را کسب کنند، ترفیع سالیانه برای آن ها اعمال می شود.
معاون آموزشی دانشگاه تهران افزود: اما در دانشگاه تهران براساس رویکرد ارزیابی کیفی، اعضای هیات علمی براساس مشارکت در آموزش، پژوهش، اجرایی و مسائلی چون نظم و انضباط آموزشی و حضور تمام وقت ارزیابی می شوند و بر این اساس امتیاز دهی برای همه اعضا یکسان نیست.
وی با اشاره به اینکه براساس رویکرد دانشگاه تهران، نوع پایه متناسب با عملکرد اعضای هیات علمی متفاوت اعمال می شود، گفت: براساس عملکرد اعضا، ممکن است فردی پایه عادی و یا به دلیل عملکرد خوبی که دارد، پایه ویژه و یا پایه ممتاز کسب کند.
حسینی با بیان این مطلب که اگر عضو هیات علمی بعد از سه سال نتواند پایه کسب کند، مشمول رکود علمی می شود، خاطرنشان کرد: در این صورت پرونده افرادی که چنین شرایطی را داشته باشند، توسط هیاتی بررسی می شود و اگر فرد در سن بازنشستگی باشد، بازنشسته می شود و یا اگر در سنین پایین تر باشد، احتمال قطع ارتباط با او وجود دارد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: اولین مرحله ارزیابی این است که اگر کسی نتواند شاخص ها و امتیازات لازم را کسب کند، بلافاصله به او اخطار و تذکر کتبی داده می شود که باید شرایط خود را احراز کند.
وی ادامه داد: براساس آیین نامه ترفیع، به افراد فرجه داده می شود تا در تاریخ اعلام شده از سوی دانشگاه شرایط خود را احراز کنند و تمام مستنداتشان را ارائه دهند؛ چرا که ممکن است افراد خودشان متقاضی ترفیع نباشند در حالی که امتیازات لازم را دارند.
حسینی با اعلام اینکه دانشگاه تهران در هر سال به ۲۰ تا ۵۰ نفر از اعضای هیات علمی به دلیل احراز نشدن شرایط و رکود علمی اخطار و تذکر می دهد، از اخراج چندین نفر از اعضا در سال های اخیر به همین دلیل خبر داد.