دروغ‌هایی که ترامپ در نشست سران گروه هفت گفت

کد خبر: ۹۲۰۴۱۷
|
۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۳ 27 August 2019
|
7317 بازدید

رئیس جمهوری آمریکا در نشست سه روزه سران گروه هفت دست کم پنج دروغ گفت و خبرگزاری آسوشیتدپرس به افشا و شفاف‌سازی درباره آن پرداخت.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نشست سه روزه سران گروه هفت در شهر بیاریتز فرانسه در اظهاراتی مقابل خبرنگاران و در کنار همتایان خود از دیگر کشور‌ها دروغ‌هایی درباره ایران، میزان پاکیزگی هوای ایالات متحده و تولید انرژی در این کشور و همچنان آشنایی همسرش با رهبر کره شمالی گفت.

ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه دروغی تکراری درباره ایران گفت که بار‌ها و بار‌ها واقعیت آن ازسوی رسانه‌های آمریکایی افشا شده، اما ترامپ همچنان بر تکرار این دروغ اصرار دارد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: ما ۱۵۰ میلیارد دلار و ۱.۸ میلیارد دلار به آن‌ها (ایرانی‌ها) دادیم و هیچ چیز گیرمان نیامد. ببینید با جان کری و رئیس جمهوری اوباما چه کردند. ببینید چه اتفاقی افتاد وقتی هواپیما‌هایی پر از پول نقد، هواپیما‌های بزرگ، بوئینگ‌های ۷۵۷ پر از پول وارد شد. این چه نوع توافقی است؟

خبرگزاری آسوشیتدپرس که به افشای این دروغ‌ها پرداخته در گزارشی نوشت: این توافقی است که در واقع [هرگز میان ایران و آمریکا]صورت نگرفت. بلکه وقتی ایران توافق چندجانبه هسته‌ای را امضا کرد تا در ازای خلاص شدن از تحریم‌ها برنامه هسته‌ای خود را محدود کند، مجددا به پول توقیف‌شده خود در آمریکا دست یافت.

براساس این گزارش، ۱۵۰ میلیارد دلار هدیه وزارت خزانه‌داری آمریکا به ایران نبود، بلکه این پول متعلق به ایران بود و پس از رفع تحریم‌ها توانست باز به آن دسترسی داشته باشد. ۱.۸ میلیارد دلار نیز مربوط به قرارداد خرید تسلیحاتی ۴۰۰ میلیون دلاری ایران از آمریکا پیش از وقوع انقلاب بود که به دلیل قطع روابط با واشنگتن متوقف شد.

پس از امضای توافق برجام دولت‌های ایران و آمریکا توافق کردند که اصل پول به ایران پرداخت شود و ۱.۳ میلیارد دلار سود آن برای نزدیک به ۴۰ سالی که این پول دست واشنگتن بوده، بعدا به ایران منتقل شود. این در حالی است که ترامپ از یک سو طوری صحبت می‌کند که گویی این پول به ایران اعطا شده و از سوی دیگر ادعا می‌کند که ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد سوار بر هواپیما به ایران منتقل شده است.

به نوشته آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری آمریکا همچنین در دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند مدعی شد که آمریکا «در حال حاضر پاک‌ترین هوا و پاکیزه‌ترین آب» را دارد. این در حالی است که تعداد روز‌های با هوای ناسالم در این کشور در دو سال گذشته که مربوط به ریاست جمهوری ترامپ بوده، ۱۵ درصد نسبت به سال‌های پیش از آن بیشتر بوده است.

برخلاف ادعای ترامپ آمار نشان می‌دهد که آمریکا در میان ۱۹۵ کشور جهان رتبه سی و هفتم را از لحاظ پاکی هوا دارد. در مورد آب نیز ادعای ترامپ نادرست است؛ «شاخص عملکرد محیط زیستی» که توسط دانشگاه ییل منتشر می‌شود نشان می‌دهد که ۹ کشور دیگر در پاکی آب همسطح ایالات متحده هستند.

براساس گزارش آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی دیگر طوری وانمود کرد که رسیدن به مقام اول در تولید نفت و گاز در جهان به کلی مرهون تلاش‌های اوست؛ اما واقعیت این است که براساس آمار «اداره اطلاعات انرژی آمریکا» این کشور در سال ۲۰۱۳ به اولین تولیدکننده گاز طبیعی و مواد هیدروکربنی در جهان تبدیل شد.

میزان تولید نفت خام در آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی به بیشترین تولید جهان رسید که این امر ممکن است به درستی سخن ترامپ تعبیر شود؛ این در حالی است که ایالات متحده این رتبه را مرهون تولید نفت شیل است که انقلاب در این صنعت از زمان جرج دابلیو بوش آغاز شد و در زمان اوباما به اوج خود رسید.

ترامپ در جایی دیگر نیز مدعی شد که «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را بسیار خوب می‌شناسد و همسرش ملانیا ترامپ نیز با او آشناست. با وجود آنکه ترامپ ۲ نشست با کیم داشته و یک بار نیز در مرز کره جنوبی و کره شمالی با او دیدار کرده، همسرش ملانیا هرگز رهبر کره شمالی را ندیده است.

رئیس جمهوری آمریکا در اظهارات خود در حاشیه‌های نشست سران گروه ۷ یک گاف نیز داد. او زمانی که درباره تولید انرژی برق از باد صحبت می‌کرد به جای استفاده از «توربین بادی» (wind turbine) از واژه «آسیاب بادی» (windmill) استفاده کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟