سید عمار حکیم با بیان اینکه «اجازه تعرض به حشد شعبی را نمیدهیم»، تصریح کرد: آسمان عراق نباید صحنه هیچگونه تعرض خارجی باشد، وقتی حکومت درمعرض خطری قرار میگیرد همه نیروهای سیاسی و اجتماعی باید به دفاع از حکومت برخیزند و اختلافات را کنار گذارند.
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم به نقل از دفتر اطلاع رسانی جریان حکمت ملی عراق، سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنرانی خود در گردهمایی سالیانه آغاز ماه محرم تاکید کرد: خاک عراق نباید انبار هیچ سلاح غیر عراقی باشد، آسمان عراق نباید صحنه هیچگونه تعرض خارجی باشد، وقتی حکومت درمعرض خطری قرار میگیرد همه نیروهای سیاسی و اجتماعی باید به دفاع از حکومت برخیزند و اختلافات را کنار گذارند.
وی ادامه داد: در عین اعلام اعتراضمان به اقدامات دولت و نهادهای رسمی در تعامل با این تحولات، همه در کنار هم به حمایت از حکومت عراق برمیخیزیم. ما اپوزیسیون دولت هستیم نه اپوزیسیون حکومت و نظام سیاسی کشور.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه بسیار به هوشیاری و بصیرت ملتمان امید داریم، گفت: نگذارید فتنهجویان به اتحاد و تلاش جمعیمان برای بازسازی حکومت ضربه بزنند. نگذارید دوباره زنجیره تفرقه و همآوردطلبی میانمان شکل بگیرد. نگذارید صدای فرقهگرایی بیهیچ اعتراضی بلند شود. چون سدی آهنین همه در کنار هم بایستیم، فقط وقتی متحد باشیم و دست در دست هم نهیم میتوانیم دربرابر چالشها بایستیم. نمیشود که تیشههای ویرانی به کار خود مشغول باشند و امید بازسازی و تغییر داشته باشیم.
حکیم با اشاره به اینکه تحقیقات و اطلاعات قطعی نشاندهنده حمله خارجی به مواضع حشدلشعبی است، تاکید کرد: همه نیروهای خیرخواه و ملی باید دربرابر این موضوع با شجاعت و قاطعیت در کنار حکومت بایستند تا ابهت و حاکمیت آن تقویت شود و بتواند در تشخیص مشکل و حل آن تصمیم درست را بگیرد و آن را اجرا کند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به فداکاریهای حشد شعبی تصریح کرد: حشد شعبی بخشی از تشکیلات نظامی ماست و حمله به آن به معنای حمله به امنیت و حاکمیت عراق است. اجازه نخواهیم داد که به این نهاد فداکار و وفادار به این خاک که در سختترین شرایط و دشوارترین مأموریت خاک میهن را با خون فرزندانمان آبیاری کرد هیچ گونه تعرضی شود.
حکیم ادامه داد: همزمان تأکید میکند که قدرت حشد شعبی در انضباط آن درون تشکیلات نظامی رسمی کشور و یکپارچگیاش در فرماندهی و تصمیمگیری است و خطرناکترین اتفاقی که برای آن میتواند بیفتد خارج شدنش از چارچوب قانون است.
اسرائیل بداند که عراق بزرگتر و هوشمندتر از آن است که فریب آنها را بخورد
حکیم با بیان اینکه از عمق تلاشهایی که میخواهند عراق را به میدان جنگ و نه مرکز ثبات تبدیل کنند آگاهیم، گفت: به همه تلاشگران در این راه میگوییم که عراق در مسیر تأمین منافع ملی خود و حاکمیت و استقلال خود و قدرت و عزت ملتش پیش خواهد رفت و هرگز وارد جنگ نیابتی نخواهد شد، مردم عراق عمر خود را در اینگونه جنگهای بیهوده تلف کردهاند.
وی تاکید کرد: بهصراحت به عاملان این حملات اعلام میکنیم، چه اسرائیل باشد چه هر گروهی نظیر آن، عراق بزرگتر و هوشمندتر از آن است که فریب شما را بخورد و در مسیر اهداف رذیلانه شما قرار گیرد. عراق امروز با عراق دیروز متفاوت است و برای دادن پاسخی درخور نیازمند شعارهای هوشربا نیست. خوب میداند کی و کجا جواب کلوخ را با سنگ بدهد. تاریخ قضاوت خواهد کرد.
رهبر جریان حکمت ملی عراق بار دیگر ضمن اعلام همبستگی با ملت مسلمان ایران که درگیر تحریمهای ظالمانه اقتصادی آمریکا هستند، سیاست تحریم را محکوم و عنوان کرد: ما از هرگونه نزدیک شدن ایران و آمریکا با مبنای سالم و درست استقبال میکنیم، چون چنین نزدیک شدنی میتواند به رنجهای ملت ایران پایان دهد و شبح جنگ را از منطقه دور کند.
حکیم با اشاره به پیوستن این جریان به اپوزیسیون اظهار داشت: از روزی که تصمیم به تشکیل اپوزیسیون ملی را گرفتیم، جریان حکمت ملی درمعرض انواع فشارها و اتهامهای ازپیشآماده، دروغها و فریبکاریهای پیشپاافتاده قرار گرفته است.
حکیم ادامه داد: در بیان حقایق تعارف نداریم، عقب نمینشینیم و تردید نمیکنیم. دوره توافق ازحساب منافع عمومی گذشته و دیگر بازنخواهد گشت. دیگر برای ناتوانها و فاسدان و ناکامان جایی نیست. هرجا ایراد و ضعفی دیدیم باید برای تغییر آن بکوشیم. اگر مشکل در نظام سیاسی است باید آن را تعدیل و بهروز کنیم. اگر مشکل در مدیریت سیاسی است، باید با استفاده از تجربههای موفق عملکرد را بهبود بخشیم. اگر مشکل در فساد و توافقات و منافع شخصیای است که به فساد دامن میزند، باید پرده از آن برداریم و صورتک فریبکاری را کنار زنیم و با ملت صراحت پیشه، و بدکاران را محاکمه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه چیزی که ما را از اصلاح بازدارد وجود ندارد و اجازه نمیدهیم که چرخه تولید ناکامی تکرار شود، گفت: از اینجا، از همه نمایندگان جریان حکمت ملی در شوراهای استانداری و نهادهای دولتی و مقامات اجرایی یا قانونگذاری میخواهیم که گزارش ادای تکلیف خود را ارائه کنند و هرچه را که در مسیر اصلاحی آنها مانع شده افشا کنند، وگرنه در ناکامیها شریک هستند و با احدی تعارف نخواهیم داشت.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به اینکه دو ماه دیگر دولت یک ساله میشود، عنوان کرد: هنوز روند ارائه خدمات بسیار کند است و فساد حکومت را از نفس انداخته و بوروکراسی پابرجاست و بخش خصوصی ضعیف است و آموزش جاهلانه است، پس عهد دولت چه شد؟
حکیم با بیان اینکه برنامه و گزارش اعلامشده ازجانب دولت را به دقت تمام بررسی کردیم، افزود: موارد نقص و ضعف را شناسایی کردیم و با مسئولیتپذیری بالا این موضوع را پیگیر بودیم. هنوز هم عملکرد دولت را زیر نظر داریم و گزارشهای جدید درباره دستاوردها و حل مشکلات در نیمه دوم سال اول دولت را بررسی خواهیم کرد. موضعمان آشکار است، اگر با آنچه دولت بر عهده خود نهاده مطابق باشد پیش از همه از آن حمایت خواهیم کرد حتی اگر در اپوزیسیون باشیم. وگرنه موضعمان قاطع خواهد بود و دربرابر تکرار ناکامیها تعارف نخواهیم داشت، و در این راه از هزینهها باکی نداریم، این پیامی روشن است که جای تفسیر و تأویل ندارد.
وی به آغاز اقدامات برای تشکیل جبهه اپوزیسیون ملی اشاره کرد و گفت: این جبهه متولی تشکیل اولین دولت در سایه خواهد بود که مشکلات را شناسایی و برای حل آنها راههای مناسب را پیشنهاد میکند. ما اپوزیسیونی به حرف نیستیم. بلکه اپوزیسیون ما با کنش سیاسی همراه است، کنشی که هدفش به یاری خدا تصحیح مسیرها براساس منافع ملی است. باید جایگزینها و گزینههای دیگر را مطرح کنیم و دوباره شاهد چند سال فساد و ناکامی نباشیم. هنوز بسیاری از قوانین و تشکیلات بلاتکلیف و معطل مانده است. بسیاری از موارد ناکامی و فساد نیاز به سند و مدرک و کمیته تحقیق ندارد، در مسائلی مانند خدمات و برخورد با خاطیان و انحصار سلاح به دست دولت قصور و حتی تقصیر بهروشنی دیده میشود. در مبارزه با بیکاری و حل مشکلات اقتصادی نیز امور آشکارا کند پیش میرود. این همه و بسیاری مشکلات دیگر در عملکرد سیاسی را میتوان شناسایی و گزینههای بدیل واقعبینانه و نه شعارگونه برایشان مطرح کرد.