خیلی ها به همان اندازه که عاشق سفر هستند، از چمدان بستن بیزارند. سردرگمی در انتخاب وسایل مورد نیاز، اولویت بندی آنها و اینکه کدام چمدان به دردمان می خورد، همه و همه دلایلی هستند که این کار را به یک پروسه خسته و کلافه کننده برای ما تبدیل می کنند. اما هر مشکلی چاره ای دارد؛ اگر آرامش خود را حفظ کرده و با برنامه جلو برویم. در مقاله چگونه برای سفر چمدان ببندیم؟ سایت خرید بلیط هواپیما قاصدک 24 به شما نشان می دهد که اگر پس از تهیه بلیط اتوبوس، بلیط قطار یا حتی بلیط هواپیما ارزان و موقع بستن چمدان، دنیا دور سرتان چرخید؛ چه راهکارهایی را به کار ببندید تا اوضاع به حالت عادی بازگردد.
همه چیز را روی کاغذ بیاورید
هیچ کس غیر از شما نمی داند که چه وسایلی در سفر به کارتان می آید. پس بنشینید و لیستی از اقلامی تهیه کنید که باید در چمدان جای دهید. پس از اینکه لیست را تهیه کردید و مطمئن شدید چیزی را از قلم نینداخته اید، وسایل را یکی یکی در چمدان گذاشته و آنها را از لیست خط بزنید. می توانید اقلام موجود در لیست را روی تخت خود جمع کرده و بعد همه را با هم ساماندهی کنید. نکته دیگری که باید مد نظر داشته باشید، مقصد سفر و آب و هوای آن است. اینکه در زمستان راهی سفر شده اید یا تابستان قطعا شرایط متفاوتی را برای چمدان ما رقم خواهد زد. پس این نکته را هم از قلم نیندازید.
سبک سفر کنید
شما در حال سفر هستید و نه اسباب کشی. پس اینکه تمام خانه را در یک چمدان بچپانید، غیر منطقی ترین کار ممکن است. مثلا ممکن است نیاز داشته باشید در یک سفر طولانی برای گذران وقت، به مطالعه روی بیاورید. بهتر است به جای همراه آوردن کتاب نسخه پی دی اف آن را در تلفن همراهتان داشته باشید یا از ای بوک ریدر کمک بگیرید. هر چند که هیچ چیز نسخه کاغذی نمی شود، اما گاهی باید انعطاف به خرج داد. علاوه بر این در سفرهای هوایی شما محدودیت بار دارید و نمی توانید هر چقدر دلتان خواست چمدان بردارید. پس در هنگام بلیط هواپیما ارزان، محدودیت های مربوط به شرکت هوایی خود را خوانده و بر اساس آن چمدان ببندید. با این کار از پرداخت هزینه های اضافی هم معاف خواهید شد. راه دیگر این است که یک چمدان سبک انتخاب کنید که خیلی هم گران نباشد و نصف وزن بار شما را هم به خود اختصاص ندهد.
جای مدارک مهم در چمدان نیست
پیشتر در مطلب چگونه در سفر طعمه سارقان نشویم به این موضوع اشاره کردیم که گذاشتن مدارک مهم مانند پاسپورت، ویزا، کارت شناسایی و غیره در چمدان کار خطرناکی است و در صورت گم شدن آن شما را با مشکل مواجه می کند. اقدام دیگری که بهتر است انجام دهید، تهیه چند کپی از مدارک مهم است. مثلا چهار کپی از پاسپورت خود تهیه کرده، دو تا را در کیف دستی خود و دو تای دیگر را به آشنایان یا دوستان خود بسپارید.
چیدن لباس در چمدان هم هنر است
لباس ها مهم ترین وسایل سفر هستند که به هیچ وجه نمی توان آنها را نادیده گرفت. اما اینکه چطور لباس ها را در چمدان تان جای دهید، شیوه های خاص خود را دارد. برای مثال:
تا کردن لباس ها به صورت افقی: در این روش کافیست خیلی ساده لباس ها را به شکل مربع یا مستطیل تا کرده و در چمدان بگذارید. در این میان اگر فضای خالی به وجود آمد هم می توانید آن را با لباسی دیگر پر کنید. چیدن لباس ها به ترتیب زمان پوشیدن آنها هم می تواند مفید باشد.
تا کردن لباس ها به صورت ستونی: این شیوه همان روش کشویی است که در آن پهنای لباس را به دیواره چمدان چسبانده و لباس های دیگر را هم به همان ترتیب می چینید. خوشبختانه در این روش دیگر نیازی نیست همه لباس ها را زیر و رو کنید تا به لباس دلخواه خود برسید.
بقچه کردن لباس ها: روش های قدیمی همیشه هم بد نیستند. بقچه کردن لباس ها یعنی اینکه آنها را روی هم قرار داده و با یک پارچه نازک آن را بپوشانید.
لوله کردن لباس ها: اگر می خواهید بهترین استفاده را از فضای چمدان خود بکنید، این روش را انتخاب کنید. لباس ها را لوله کرده و در چمدان بگذارید، اما حواستان باشد که آنها را چروک نکنید.
استفاده از وکیوم بگ: اگر دسترسی به وکیوم بگ برایتان راحت بود، برای بسته بندی لباس های خود از آن کمک بگیرید. کیسه هایی که با خارج کردن هوای داخل آنها، حجمشان کمتر شده و می توانید لباس های بزرگ و حجیم را به صورت فشرده در آنها قرار دهید.
ممکن است با مشکل لک افتادن روی لباس های خود در چمدان مواجه شده باشید. برای اجتناب از این موضوع بهتر است لباس های روشن خود را به بیرون تا کرده و کف کفش های خود را هم با یک نایلون نازک بپوشانید.
وسایل برقی را چطور در چمدان جا دهیم؟
این روزها سفر بدون وسایل الکترونیکی اعم از شارژر، آداپتور، کلید ماشین، هدفون و وسایلی از این دست ممکن نیست. پس بهتر است این وسایل را در کیسه های پلاستیکی زیپ دار قرار داده و همینطور وسط چمدان رها نکنید.
مراقب نشت مایعات در چمدان باشید
شامپو، کرم مرطوب کننده یا هر مایع دیگری که در چمدان قرار می دهید، ممکن است در طول سفر دچار نشتی شوند. بهرحال اینکه چمدان خود را باز کنید و یک لایه از کرم را روی همه لباس هایتان ببینید، صحنه خوشایندی نیست. پس بهتر است برای اجتناب از این اتفاق، درب مایعات را با لایه ای از نوار پلاستیکی پوشانده و بعد درب را بسته و سپس با چسب نواری شفاف فاصله خالی اتصال درب با بطری را بچسبانید.
وسایل دم دستی را دم دست بگذارید
گذاشتن وسایل ضروری مانند کیف آرایش در ته چمدان کار غیر عاقلانه ای است. چرا که برای دسترسی به آنها مجبور هستید کل چمدان خود را زیر و رو کنید. پس بهتر است اول لباس هایی را که به آنها احتیاج ندارید، بچینید و بعد لوازم دم دستی مانند کیسه پلاستیکی وسایل برقی و کیف لوازم آرایشی.
علاوه بر موارد بالا، نکات ریزی هم وجود دارند که رعایت آنها می تواند به چمدان شما سامان ببخشد:
وسایل شکستنی مانند شیشه عطر یا سوغاتی ها را بین لباس ها قرار دهید تا سالم به مقصد برسند،
وقتی چمدان خود را چیدید، یک بار آن را امتحان کنید تا ببینید حمل آن برای شما آسان است یا خیر؟
از جیب های چمدان نهایت استفاده را ببرید و وسایل ریز، کوچک و دم دستی را در آنها قرار دهید.
حتی داخل جوراب یا کفش ها هم می توانند مکانی برای جا دادن وسایل ریز باشند؛ به شرط آنکه هوشمندانه از آنها استفاده کنید.
بهتر است داخل چمدان خود همیشه چند کیسه پلاستیکی و دستمال کاغذی هم جای دهید تا لباس ها و کفش های کثیف را داخل آنها بگذارید.