به گزارش فارس به نقل از رویترز، اوپک در جدیدترین گزارش پیشبینی خود را از رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2020 به واسطه آهنگ کند رشد اقتصادی در جهان کاهش داد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: افزایش تقاضای جهانی نفت 1.08 میلیون بشکه در روز خواهد بود که اوپک نسبت به پیشبینی گذشته خود 60 هزار بشکه در روز آن را کاهش داده است.اوپک همچنین اعلام کرده که با این روند تولید و تقاضا بازار با افزایش عرضه مواجه میشود.
*نشست امروز اوپک و غیر اوپکیها در ابوظبی
امروز کشورهای عضو اوپک و غیراوپک هم در ابوظبی گرد هم میآیند تا درباره آینده عرضه نفت تصمیم بگیرند. یکی از گزینههای محتمل این است که آنها میزان عرضه را کاهش بیشتری بدهند.
پیش از این بر اساس طرح کاهش تولید نفت، تولید کشورهای عضو اوپک و غیراوپک روزانه 1.02 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
آنطور که وزیر نفت عراق روز گذشته اعلام کرده است احتمالاً گزینههای کاهش 1.6 و 1.8 میلیون بشکه در روز مطرح شود.
*اوپک سر دوراهی تصمیم
بر اساس گزارش رویترز، چشمانداز ضعیف از تقاضای جهانی نفت درحالی از سوی کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) انجام میشود که جنگ تجاری آمریکا و چین و جنجال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود دارد که میتواند کشورهای عضو اوپک و غیراوپک را بر تصمیمگیری درباره ماندن به تعهدات طرح کاهش تولید نفت و یا اصلاح آن بر اساس اتفاقات جدید مصممتر کند.
*تاکید بر کاهش تولید نفت در نشست امروز اوپک
وزیر نفت عراق اعلام کرده که امروز در نشست وزرای اوپک بر کاهش بیشتر تولید نفت تأکید خواهد شد.
اوپک در گزارش خود پیشبینی رشد اقتصادی خود در سال 2020 را 3.1 درصد عنوان کرده در حالی که پیش از این پیشبینی 3.2 درصدی را مطرح کرده بود.
*نفت شیل آمریکا عامل فشار روی نفت اوپک
اوپک در عین حال تأکید کرده به دلیل افزایش نفت آمریکا عرضه نفت میتواند از میزان تقاضا پیشی بگیرد.
در گزارش اوپک تصریح شده است که مسأله افزایش تولید نفت آمریکا و کاهش تقاضا مسؤولیت اعضای اوپک را برای حمایت از ثبات بازار نفت و اجتناب از نوسانات ناخواسته و نامتوازن در بازار بیشتر میکند.
کشورهای عضو اوپک، روسیه و دیگر تولیدکنندگان نفت از اول ژانویه طرحی را اجرا کردند که به موجب آن روزانه تولیدشان را 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش دادند.
کشورهای غیراوپک موسوم به اوپک پلاس در ماه جولای این قرارداد را تا مارس 2020 تمدید کردند که کمیته بررسی نحوه اجرای این طرح قرار است امروز پنجشنبه در ابوظبی تشکیل جلسه بدهد.
تأکید اوپک بر ثبات بازار نفت در حالی انجام میشود که قیمت نفت از افزایشهای اخیر خود جا مانده و قیمت هر بشکه نفت به کمتر از 63 دلار در هر بشکه رسیده است.
این در حالی است که در آوریل 2019 قیمت نفت در اوج بود و بشکهای 75 دلار در هر بشکه به فروش میرفت. نگرانیهای تجاری و کاهش رشد اقتصادی به کاهش قیمت نفت منجر شده است.
این گزارش تأکید میکند که میزان ذخایر نفت در اقتصادهای صنعتی در ماه جولای کاهش داشته که میتواند نگرانیهای اوپک را درباره افزایش عرضه کاهش دهد.
بر اساس این گزارش اوپک و همپیمانانش عرضه نفت در بازارهای جهانی را از سال 2017 کاهش دادند که تا حدود زیادی توانسته افزایشهای عرضه سالهای 2014 و 2016 را تعدیل کند.
*تقاضا برای نفت اوپک کاهش مییابد
در گزارش اوپک تأکید شده که تقاضا برای نفت اوپک به طور میانگین 29.4 میلیون بشکه در روز در سال 2020 خواهد بود که این رقم 1.2 میلیون بشکه در روز نسبت به امسال کاهش خواهد داشت.
اوپک بر اساس آمارهای جمعآوری شده از آمارهای ثانویه نوشته است که میزان تولید نفت کشورهای عضو این سازمان در ماه آگوست 136 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به رقم 29.74 میلیون بشکه در روز رسیده است. این نخستین افزایش تولیدی بوده که به واسطه عرضه کشورهای عربستان، عراق و نیجریه انجام شده است.
*افزایش 200 هزار بشکهای تولید نفت عربستان
عربستان به اوپک گفته است که تولیدش را در ماه آگوست 200 هزار بشکه در روز کاهش داده و به 9.789 میلیون بشکه در روز رسانده است و نیز گفته است که این رقم بسیار کمتر از 10.311 میلیون بشکه در روز است که به عنوان سهم این کشور لحاظ شده است.
در حال حاضر دیگر کشورها بیش از تعهداتشان به مفاد طرح کاهش تولید نفت پایبند بودند یعنی بیشتر از میزان سهمی که برای آنها در نظر گرفته شده بود تولیدشان را کاهش دادند.
*کاهش تولید نفت ایران تولید اوپک را کمتر کرده است
کاهش تولید نفت ایران و ونزوئلا دو کشور عضو اوپک که با تحریمهای آمریکا مواجهند میزان کاهش تولید نفت اعضای اوپک را بیشتر کرده است.
در گزارش اوپک تأکید شده است که افزایش عرضه در ماه آگوست تولید این کشور را از سقف تقاضایی که برای سال 2020 پیشبینی کردهایم عبور داده است.
این گزارش تأکید میکند در صورتی که اوپک تولید خود را به همان روند ماه آگوست ادامه دهد و سایر شرایط هم یکسان باقی بماند افزایش عرضه در سال 2020 معادل 340 هزار بشکه در روز خواهد بود.
*دو نگرانی اوپک
به گزارش فارس به نظر میرسد اوپک امروز با دو مسئله کاهش تقاضای جهانی برای نفت به دلیل کاهش رشد اقتصادی و جنگ تجاری آمریکا و چین و نیز نگرانی از تحویل بازار سنتی و قدیمی خود به نفت تازه از راه رسیده شیل آمریکا مواجه است.
طرح کاهش تولید نفت کشورهای اوپک و غیر اوپک اگرچه موفق بود و توانست قیمت نفت را تا بشکهای 75 دلار در هر بشکه افزایش دهد اما این روند دوام نداشت و در نهایت با تقویت تولید نفت شیل آمریکا قیمت نفت دوباره به بشکهای 60 دلار برگشته است. اوپک نگران است اگر از تولید خود عقب نشینی کند بازارهای خود را نفت شیل آمریکا بگیرد.
بنابراین اوپک باید تصمیمبگیرد که آیا برای ثبات قیمت در بازار نفت، تولید خود را کاهش دهد و یا برای جلوگیری از دست دادن بازارهای خود با همان تولید قبلی ادامه دهد.