فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: علاوه بر پایگاههای آمریکا در منطقه، ما همه شناورهای آنها اعم از ناوها و رزمناوها را تا برد ۲ هزار کیلومتر زیر آتش موشک هایمان داریم و دائما داریم آنها را رصد میکنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه طی گفتگویی در برنامه «نادرشو» و در پاسخ به سوالات روزنامه نگاران و کارشناسان غربی با اشاره به ماجرای ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا، اظهار داشت: در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۴C ما از خودمان دفاع کردیم و در حالی که چند کیلومتر بیشتر وارد فضای ما نشده بود، سرنگون شد؛ حتی اگر چند متر هم وارد میشد باز سرنگون میشد.
وی افزود: آن شب ما با چند هدف مواجه بودیم، یکی از اهدافی که میتوانستیم آن را منهدم کنیم، هواپیمای P-۸ آمریکایی بود که حدود ۳۵ سرنشین داشت و میتوانستیم آن را سرنگون کنیم، اما این کار را نکردیم.
سردار حاجی زاده اظهار داشت: اینکه ترامپ مطرح کرد چند دقیقه قبل از حمله به ایران آن را متوقف کردم، واقعیت ندارد. ممکن است در ارتش آمریکا و بین سیاسیون این بحث را مطرح کرده باشند، اما به تصمیم نرسیدند. اگر این کار را انجام میدادند، ما پایگاههای آمریکایی را مورد ضربات موشکی خود قرار میدادیم. پایگاه العدید در قطر، پایگاه الظفره در امارات و یکی از ناوهایی که در دریای عمان و دریای عربی بود هدفگیری شده بود و اگر میزدند ما نیز میزدیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: وجه اشتراک ما و آمریکاییها این است که هیچکدام به دنبال جنگ نیستیم، اما درگیری ناخواسته ممکن است منجر به جنگ شود.
وی تاکید کرد: به واسطه دشمنیهای آمریکا چندین سال است که درگیر یک جنگ اقتصادی هستیم، و این دشمنی آمریکا برای ما قابل تحمل نیست و همین ممکن است باعث شود آن افسر و نیرویی که در مرز قرار دارد، از اختیارات خود استفاده کند و پاسخ دهد.
سردار حاجی زاده در خصوص اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر انهدام خودسر پهپاد آمریکایی با رد این موضوع تصریح کرد: ما دستورالعملهایی را برای هشدار، مقابله و درگیری داریم. ما اختیاراتی را در سطح سازمانهای ارتش و سپاه داریم، برخی اختیارات در نیروها هست و اختیاراتی را نیز به یگانها داده ایم. مثلا برای شلیک یک موشک نیاز به تصمیم گیری در سطوح بالا دارد، اما دفاع و پدافند هوایی ممکن است توسط یک افسر جرء که پای سیستم نشسته است انجام شود.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: مقررات حاکم بر سلاحهای آفندی و پدافندی متفاوت است؛ خود من بعنوان فرمانده نیروی هوافضا پس از انهدام پهپاد از آن مطلع شدم، به همین دلیل نیروهایی که در خط مقدم مستقر هستند، برابر اختیارات آتش به اختیار عمل کردند.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون در نظر گرفتن احتمالات برای پاسخ آمریکایی، گفت: شاید در حد ۱ تا ۲ درصد احتمال میدادم که آمریکاییها واکنش نشان دهند و اگر هم واکنش نشان میدادند و حتی یک زمین خالی را هم بمباران میکردند، ما حتما واکنش نشان میدادیم و بلافاصله هم به یگانها آماده باش دادم که اگر زدند، حتما مواضع آنها را بزنیم و جواب بدهیم.
سردار حاجی زاده اظهار داشت: ما شرایط آمریکاییها را در حد ایجاد جنگ نمیبینیم، اما وضعیت ما این است که نسبت به آینده بدبین هستیم و خودمان را همیشه برای جنگ بزرگ آماده کردهایم و بر این اساس کارهای عملیاتی، اطلاعاتی و توسعه توانمان را پیش میبریم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: احساس ما این است که نه سیاست مداران آمریکایی و نه مسئولین نظام ما هیچکدام به دنبال جنگ نیست.
وی همچنین تاکید کرد: علاوه بر پایگاههای آمریکا در منطقه، ما همه شناورهای آنها اعم از ناوها و رزمناوها را تا برد ۲ هزار کیلومتر زیر آتش موشک هایمان داریم و دائما داریم آنها را رصد میکنیم.
سردار حاجی زاده عنوان کرد: آنها فکر میکنند اگر ۴۰۰ کیلومتر از ما دور شوند، از زیر آتش ما خارج خواهند شد. هر نقطهای باشند، فقط کافی است جرقه جنگ زده شود، اول ناوهای آنها را زیر آتش خواهیم برد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.