سرپرست دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور با اشاره به شرایط جدید جابهجایی زائران در مرز مهران گفت: زائرانی که قصد بازگشت از طریق مرز مهران در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۹ مهرماه را دارند بهصورت دوتکه به مقصد میرسند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، داریوش باقرجوان امروز با حضور در جلسه هماهنگی معاونین حملونقل ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای استانهای معین ستاد اربعین حسینی استان خوزستان بابیان اینکه مصمم هستیم مشکلات حملونقل زائران را حل کنیم، اظهار داشت: پایانهها ویترین حملونقل عمومی استانها و شهرها هستند که با توجه به مشتقات حملونقل جادهای مدیریت آنها بسیار سخت است، اما بااینوجود آسایش زائران اربعین در اولویت برنامههای پایانهها قرار دارد.
وی افزود: در جلسات ستاد اربعین بر حملونقل ریلی و عمومی تأکید شده، اما بعید است تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده در بخش ریلی و هوایی اتفاق خاصی بیافتد.
سرپرست دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور ادامه داد: درباره سرویسهایی که علاقهمند ورود به خاک عراق بوده و میخواهند آنطرف مرز زائران را جابهجا کنند ملاحظاتی را ستاد اربعین در نظر گرفته که مرز چذابه بهعنوان مرز ورود و خروج این ناوگان در نظر گرفتهشده است.
باقرجوان گفت: ملاحظاتی نیز برای سن ناوگان مورداستفاده وجود دارد که حداکثر سن ناوگان باید ۵ سال و شرکت حملونقلی که ناوگان را اعزام میکند باید طرف قرارداد با شرکتهای کشور عراق بوده و حداقل ۶ سرویس را به مقصد کشورهای خارجی انجام داده باشد.
وی تأکید کرد: هدف ما راحتی زائران است و زائران خیال آسوده داشته باشند که برای بازگشت مشکل خودرو نخواهند داشت.
سرپرست دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور درباره شهرهای پسکرانه مرز مهران عنوان کرد: شهر اندیمشک بهعنوان یکی از سه شهر معین مرز مهران در نظر گرفتهشده و زائرانی که میخواهند از مرز مهران وارد کشور شوند در ۶ روز از ۲۴ مهر تا ۲۹ مهرماه باید بهصورت دوتکه سفر کنند؛ به این صورت که ابتدا از مرز به یکی از سه شهر کرمانشاه، همدان و اندیمشک رفته و سپس نقاط موردنظر خود را انتخاب کنند.
باقرجوان تصریح کرد: این در حالی است که در مرز شلمچه و چذابه شرایط عادی بوده و سفرها از این دو مرز بهصورت یکتکه انجام میشود که نیازی به سفر اضافه نیز نیست.
وی افزود: عمده فشاری که اکنون به خوزستان وارد میکنیم برای این است که فشارها به مهران را کاهش دهیم چراکه در ایلام مسیرها دارای گرههای ترافیکی بسیاری هستند و علاقهمندیم تردد از مرزهای شلمچه و چذابه را افزایش دهیم.
سرپرست دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور بیان داشت: انتظار جدی ما این است که نفربهنفر کارکنان و واحد به واحد شرکتهای خدماتی پایکار باشند و مانورهای اجرایی عملیاتی را از اکنون اجرا کنند.
باقرجوان خطاب به شرکتهای مسافربری گفت: اقتصاد این بخش تضمینشده است چراکه هیچ ظرفیت خالی در حوزه حملونقل مسافر از مرزها در ایام اربعین وجود ندارد و شرکتها بدون دغدغه اقتصادی وارد کار شوند.
وی تأکید کرد: انتظار ما این است که همه استانها در بحث اربعین بهصورت عملیاتی وارد کار شوند چراکه پلاک به پلاک خودروها برای ما اهمیت دارد. همچنین عملیاتی کردن طرح جدید بازگشت مسافر از مرز مهران نیز در اولویت قرار دارد تا بتوانیم گرهها و موانع حرکت ناوگان را برطرف کنیم.
سرپرست دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور درباره ساخت خوابگاه برای رانندگان و افزایش ایمنی سفرها، افزود: اکنون در مرزها مکان مناسبی بهعنوان خوابگاه برای رانندگان وجود ندارد که این امر میتواند برای زائران و تردد ناوگان خطرساز باشد لذا در مرزها هرچه سریعتر کانکس یا مکانی برای استراحت رانندگان در نظر گرفته شود تا شاهد حوادث جادهای نباشیم.