بیانیه وزارت خارجه عربستان درباره حمله به «آرامکو»؛ تکرار اتهامات علیه ایران، درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکایی، حمله به یک پایگاه الحشد الشعبی در بوکمال سوریه و نگرانی سران کردهای سوری از نامه دمشق به سازمان ملل، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به گفتوگوی بنسلمان و وزیر دفاع آمریکا درباره حملات به آرامکو نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان روز دوشنبه، تلفنی با «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی، اسپر در این تماس تلفنی، بر حمایت کامل آمریکا از عربستان در قبال حملات اخیر به تأسیسات نفتی بقیق و خریص تأکید کرده و گفت: واشنگتن تمامی گزینههای موجود برای مقابله تجاوزها به عربستان را بررسی خواهد کرد.
محمد بن سلمان نیز در این تماس تلفنی مدعی شد که تهدیدهای آمریکا تنها علیه عربستان سعودی نبوده، بلکه تأثیرات آن به خاورمیانه و جهان خواهد رسید.
از سوی دیگر اسپر روز دوشنبه بعد از جلسهای در کاخ سفید با موضوع چگونگی پاسخ آمریکا به حملات انجام شده علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی بر پایه ادعاهای اثباتنشدهای که ایران را به دست داشتن در این حملات متهم میکند گفت: «ارتش ایالات متحده در حال همکاری با شرکای خود برای پاسخ دادن به این حمله بیسابقه و دفاع از نظم قانونمدار در دنیاست که در حال تضعیف شدن توسط ایران است.»
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت، به عربستان قول ندادهایم که از آنها حفاظت کنیم. باید بنشینیم و با آنها (سعودیها) به راه حلی برسیم.
رئیس جمهور آمریکا افزود: به عربستان کمک خواهیم کرد و سعودیها باید مسئولیت بیشتری را در تضمین امنیت خود متحمل شوند و این موضوع شامل پرداخت پول خواهد بود.
بیانیه وزارت خارجه عربستان درباره حمله به «آرامکو»؛ تکرار اتهامات علیه ایران
وزارت خارجه سعودی درباره حملات پهپادی به شرکت آرامکو بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: تأسیسات نفت رسانی به بازارهای بین المللی در عربستان، روز شنبه هدف حمله خرابکارانه و بیسابقهای قرار گرفت که بر اثر آن حدود 50 درصد از تولیدات شرکت آرامکو متوقف شد.
وزارت خارجه سعودی در این بیانیه مدعی شد که بر اساس تحقیقات سلاحهای ایرانی در این حمله استفاده شده است.
وزارت خارجه سعودی در ادامه بیانیه از جامعه جهانی خواسته است با این گونه اقدامات که اقتصاد بین المللی را هدف قرار گرفته مقابله کند.
این وزارتخانه افزود که عربستان از کارشناسان بین المللی دعوت میکند در تحقیقات درباره حملات پهپاد به آرامکو شرکت کند.
درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکایی
۵۳ نماینده پارلمان عراق با ارسال نامه ای به رئیس این پارلمان، خواستار تصویب طرح اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور شدند.
بر اساس این گزارش، نمایندگان عراقی در نامه ارسالی به محمد الحلبوسی خواستار آن شدند تا بررسی طرح اخراج نیروهای آمریکایی در دستور کار پارلمان قرار گیرد.
این درخواست نمایندگان عراقی در حالی مطرح می شود که پیشتر وزیر خارجه آمریکا، عراق را به دست داشتن در حملات به تأسیسات نفتی عربستان متهم کرده بود؛ اتهامی که البته پمپئو آن را امروز پس گرفت.
حمله به یک پایگاه الحشد الشعبی در بوکمال سوریه
برخی منابع خبری از حمله هوایی به یک پایگاه نیروهای الحشد الشعبی در مرز میان عراق و سوریه خبر میدهند.
این حمله هوایی به یک پایگاه الحشد الشعبی در شهر بوکمال سوریه روی داده و یکی از رسانههای عراقی اعلام کرده که این حمله توسط رژیم صهیونیستی انجام شده است.
هنوز اطلاعات تکمیلی و میزان تلفات این حمله اعلام نشده است.
پهپادهای رژیم صهیونیستی اخیرا چند بار مواضع الحشد را در مناطق مختلف عراق بمباران کردند که در جریان حملات این پهپادها در سوم شهریور ماه جاری، دو تن از نیروهای الحشد به شهادت رسیدند.
در همین ارتباط، جنبش «الابدال» عراق –وابسته به الحشد- اعلام کرد که طرح پاسخ به حملات صهیونیستها تدوین شده و این حملات احتمالی، از خاک سوریه انجام خواهد گرفت.
نگرانی سران کردهای سوری از نامه دمشق به سازمان ملل
دیروز و در نشست سه جانبه رؤسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در آنکارا٬ حسن روحانی رئیس جمهور ایران به دولت ترکیه پیشنهاد کرد، یک بار دیگر توافق امنیتی آدانا و همکاری با سوریه را احیا کند.
در همین حال، بسیاری از تحلیلگران و فعالان سیاسی ترکیه نیز به اردوغان توصیه میکنند که دست از لجاجت بردارد و ارتباط با سوریه را از سر بگیرد، اما این موضوعی است که نهادهای سیاسی و نظامی کُرد وابسته به پ.ک.ک را نگران کرده، چون تنها یک روز پیش از آغاز نشست سه جانبه آنکارا٬ دولت سوریه با فرستادن دو نامه جداگانه به رئیس سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل، به همکاری کردها با آمریکا در شرق فرات اعتراض کرده و نوشت: «اقدامات شبهنظامیان تروریستی جدایی طلب موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک علیه شهروندان سوری در استانهای الحسکه، الرقه، دیرالزور و حلب با حمایت نظامی، لجستیک، مالی و سیاسی آمریکا، جنایتکارانه و سرکوبگرایانه است. اقدامات نیروهای سوریه دموکراتیک همسو با طرحهایی است که آمریکا و اسرائیل برای منطقه ترسیم میکنند. شبه نظامیان دموکراتیک سوریه به مشارکت در جنایات ائتلاف بینالمللی علیه ملت سوریه اکتفا نکرده، بلکه دست به آدمربایی، شکنجه، قتل و بیرون کردن غیرنظامیان از منازلشان زده و ثروتهای ملت سوریه را به سرقت میبرند. دولت دمشق با کمک کشورهای دوست و همپیمانانش بر بازپسگیری هر وجب از خاک سوریه و آزادسازی آن از تروریسم و بازسازی آنچه تروریستها ویران کردهاند، تأکید دارد و این بخش از اراضی که تحت تصرف نیروهای نیروهای سوریه دموکرات است، مستثنا نیست.»
نامه وزارت امور خارجه سوریه به سازمان ملل و رئیس شورای امنیت این سازمان، نگرانی سران کردهای تحت امر پ.ک.ک را به دنبال آورد و اصلیترین نهاد سیاسی این گروه موسوم به مجلس سوریه دموکراتیک با انتشار بیانیهای، سوریه را به تلاش برای توافق با ترکیه متهم و اعلام کرد که تجزیه طلب نیست و به دنبال گفتوگو با مقامات دمشق است، ولی به درخواست آنها برای گفتوگو، پاسخی داده نشده است.