پاسخ تند سندرز به ادعای پمپئو علیه ایران، اعزام کارشناسان سازمان ملل به عربستان برای تحقیق درباره حمله به تأسیسات آرامکو، تلاش واشنگتن برای ارجاع پرونده آرامکو به شورای امنیت و مذاکرات دوباره هند با دولت آمریکا برای از سرگیری واردات نفت از ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به صدور مجوز سفر هیأت نمایندگی ایران به نیویورک از سوی ترامپ نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، روز چهارشنبه در پاسخ به پرسش یک خبرنگار که آیا حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به نیویورک سفر خواهد کرد یا خیر، گفت: «من واقعاً نمیدانم. به من ارتباط ندارد، به خودش بستگی دارد. باید ببینیم چه پیش می آید.»
ترامپ در ادامه افزود: «من اجازه خواهم داد آنها به نیویورک بیایند. اگر به من مربوط باشد، اجازه میدهم بیایند. نظر من همیشه این بوده که سازمان ملل، مهم است. این سازمان پتانسیل فراوانی دارد. اگر کسی بخواهد بیاید، من مانع ورودش نمی شوم؛ بنابراین، به خودشان بستگی دارد.» این در حالی است که «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل ساعاتی پیش از تلاش این سازمان برای حل مشکل صدور ویزای مقامات ایرانی جهت شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی در نیویورک آمریکا خبر داد.
در این ارتباط گوترش گفت: «ما در ارتباط با کشور میزبان (آمریکا) هستیم تا مشکلات مربوط به صدور ویزا را حل کنیم و امیدوارم این مشکل حل شود.»
اظهارات دبیرکل سازمان ملل پس از آن صورت گرفت که برخی رسانهها، از عدم وصول ویزای آمریکا برای مقامات ایرانی جهت شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل خبر دادند و گفتند: «تأخیر دولت آمریکا در صدور ویزا، ممکن است باعث عدم حضور روحانی در رویداد بین المللی سالانه و دیپلماتیک سازمان ملل شود.»
مطابق ماده ۱۲ «موافقتنامه مقر» که بین دولت آمریکا به عنوان دولت میزبان و سازمان ملل امضا شده، آمریکا قطع نظر از «نوع روابط خود با دولت های عضو سازمان» ملزم به تسهیل تردد نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل است.
پاسخ تند سندرز به ادعای پمپئو علیه ایران
برنی سندرز سناتور دموکرات و نامزد ریاست جمهوری آمریکا در توییتر نوشت: حمله به نفت سعودی حمله به آمریکا نیست. اگر جنگ می خواهی، به کنگره بیا و دلایلت را بیان کن. ما اجازه نمی دهیم شما پای مردم آمریکا را به یک فاجعه دیگر در خاورمیانه باز کنید.
اعزام کارشناسان سازمان ملل به عربستان برای تحقیق درباره حمله به تأسیسات آرامکو
روز چهارشنبه، منابع آگاه در سازمان ملل متحد در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کردند: به زودی تعدادی از کارشناسان این سازمان بینالمللی برای تحقیقات درباره حمله اخیر به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو به عربستان اعزام خواهند شد.
سازمان ملل متحد هنوز رسما خبر اعزام کارشناسان خود به عربستان را تأیید نکرده است.
بامداد روز شنبه، دستکم ده پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر آن تولید نفت عربستان به میزان 5.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
تلاش واشنگتن برای ارجاع پرونده آرامکو به شورای امنیت
یک مقام بلندپایه آمریکایی، از لزوم ارجاع پرونده «آرامکو» به شورای امنیت به رغم واکنش احتمالی روسیه سخن گفت.
به ادعای این مقام که نامی از آن برده نشده، آمریکا قطعاً در این قضیه نقشی برای شورای امنیت لحاظ میکند.
وی همچنین مدعی شد، برای سعودیها خوب است چنین اقدامی را انجام دهند، حال آنکه بیش از هر چیز باید اطلاعات قابل انتشاری جمعآوری شود.
مذاکرات دوباره هند با دولت آمریکا برای ازسرگیری واردات نفت از ایران
مقامات هندی تلاشهای خود را برای متقاعد کردن دولت آمریکا جهت لغو تحریم نفتی ایران از سر گرفتهاند.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «پرس تی وی» این اقدام هند در حالی است که پس از حمله نیروهای یمنی به تأسیسات نفتی سعودی در شنبه هفته جاری، بازارهای نفتی مختل شده است.
به گزارش پرس تی وی، یک رسانهای هندی سه شنبه گزارش کرد که دهلی نو مذاکرات تازهای با دولت آمریکا برای ازسرگیری واردات نفت از ایران انجام داد.
این اقدام در حالی است که از دوم ماه می (دوازدهم اردیبهشت) و به دنبال فشارهای کاخ سفید و اعمال تحریم بر ایران، معافیت از تحریمهای نفتی ایران برای هند و برخی کشورهای دیگر قطع شد.
«سوبراهمانیام جیشانکار» وزیر خارجه هند سهشنبه گفت که بحث ازسرگیری دوباره واردات نفت از ایران هرگز متوقف نشده بود و مقامات در تلاش بودند برای حل این مشکل راهی پیدا کنند.
این در حالی است که قبل از شدت یافتن تحریمهای نفتی آمریکا، ایران از جمله تأمین کنندگان نفت خام مورد نیاز پالایشگاههای هند (به میزان 10 درصد) بود.
این دیپلمات ارشد هندی گفت: «ما با همه تأمین کنندگان نفت از جمله ایران در حال گفتوگو هستیم. هند خواهان اطمینان از تأمین مقرون به صرفه انرژی است.»
معاون وزارت خارجه هند نیز یکشنبه هفته جاری به تهران سفر کرد. به گفته آگاهان، خرید نفت خام از جمله محورهای مذاکرات او با مقامهای ارشد ایرانی بود.
«علی چگینی»، سفیر ایران در هند نیز چندی پیش ضمن هشدار درباره احتمال توسل تهران به دیگر بازارهای خرید سویا و برنج، خواستار ازسرگیری خرید نفت ایران توسط هند شد.