تحلیل اریک مارگولس از حملات به عربستان؛

عربستان کمی از دست پخت خودش را چشید!

الگوی حملات به اصطلاح هواپیما‌های بدون سرنشین علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی بسیار منظم و متقارن است. اسرائیلی‌ها علاقه جدی به پیشبرد جنگ ایالات متحده ـ سعودی دارند. حملات به تأسیسات سعودی به طرز عجیبی بلافاصله پس از سالگرد یازده سپتامبر رخ داد، که ایالات متحده را به جنگ علیه بخش‌های بزرگی از جهان اسلام فرو برد.
کد خبر: ۹۲۵۰۲۷
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳ 21 September 2019
|
19803 بازدید
|

منطقه خاورمیانه انواع مختلفی از طنزهای دیوانه وار خود را دارد. سعودی ها از سال 2015 تاکنون یمن، یکی از فقیرترین کشورهای جهان را گلوله باران و بمباران می کنند.

این حملات که به پشتوانه و حمایت آمریكا صورت می گیرد و محاصره دریایی یمن كه توسط عربستان سعودی و متحد نزدیكش، امارات متحده عربی تحمیل گردیده، باعث گرسنگی و قطحی گسترده یمن شده است. هیچ کس نمی داند چه تعداد یمنی از این وضعیت کشته شده یا در حال حاضر در قحطی به سر می برند. تخمین ها از 250000 تا یک میلیون تن است.

طنز تلخ در این میان چیست؟ سعودی ها همین هفته گذشته پس از آنکه تأسیسات پالایشگاهی نفتی این پادشاهی در بقیق، مورد حمله هواپیمای بدون سرنشین مسلح یا موشك های كروز قرار گرفت ادعا کردند که قربانی "تجاوز ایران" شده اند. نظامی گرایان معمول آمریكایی كه پس از آنكه جان بولتن جنگ طلب اخراج شد، اکنون تحت سرپرستی وزیر امور خارجه مایك پومپئو به سر می برند، خواستار انتقام جویی نظامی علیه ایران هستند، حتی در حالی که مسئولیت این حمله توسط جنبش شیعه حوثی یمن به عهده گرفته شده است.

عربستان کمی از دست پخت خودش را چشید!

این واقعه دراماتیک تقریباً همزمان شده با سخنان نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، متحد نزدیک رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ، در مورد وعده برای الحاق تمام دره اردن در منطقه فلسطینی نشین به خاک اسرائیل، در صورت انتخاب مجدد به نخست وزیری. هیچ اعتراضی از سوی ایالات متحده در این خصوص رخ نداد، آن هم در حالی که اخیراً آمریکا در الحاق بلندی های جولان سوریه به اسرائیل از نتانیاهو حمایت کرده و رهبر روسیه، ولادیمیر پوتین را برای الحاق کریمه - یکی از سرزمین های تحت مالکیت روسیه از بیش از 300 سال پیش تا کنون - شماتت کرده است.

من عکس های آمریکایی از تأسیسات نفتی آسیب دیده عربستان را مطالعه کردم. به نظر می رسد مخازن نفتی عربستان، دقیقاً در محل های خود مورد اصابت قرار گرفته است. پس از این حمله، سعودی ها ادعا كردند كه نیمی از تولید نفت آنها از بین رفته است. اما یک روز بعد، وعده کردند که تولید ظرف یک هفته آینده از سر گرفته شود. بخش هایی از به اصطلاح هواپیماهای بدون سرنشینی که نشان داده شده اند، فراتر از توانایی های تکنولوژیکی یمن یا حتی ایران بودند. موشک ها ممکن است توسط اوکراین تهیه شده باشد.

سعودی ها نیز مانند حامی خود در واشنگتن، سابقه خوبی از راستگویی و درستکاری ندارند. انکار عربستان درباره ماجرای قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی را به خاطر دارید؟ از همه مهم تر، ما منتظر حملات کاذب بیشتری در خلیج فارس هستیم که برای توجیه حمله آمریکا به ایران طراحی شده است.

الگوی حملات به اصطلاح هواپیماهای بدون سرنشین علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی بسیار منظم و متقارن است. اسرائیلی ها علاقه جدی به پیشبرد جنگ ایالات متحده-سعودی دارند. حملات به تأسیسات سعودی به طرز عجیبی بلافاصله پس از سالگرد یازده سپتامبر رخ داد، که ایالات متحده را به جنگ علیه بخش های بزرگی از جهان اسلام فرو برد.

من به عنوان یک ناظر نظامی که مدت طولانی است، در این حرفه به سر می برد، به سختی می توانم باور داشته باشم که هواپیماهای بدون سرنشین بتوانند بدون کمک هواپیما یا ماهواره برای هدایت، در چنین مسافت های طولانی کنترل شوند. در یمن که تازه وارد قرن دوازدهم شده است، تغییر یک چرخ پنچر هم یک دستاورد بزرگ فناورانه است. تا به امروز، زرادخانه موشکی ایران از دقت اندک و مشکلات عمده برای برخوردار بوده است.

به همه اینها، این موضوع را اضافه کنید که سعودی ها میلیاردها دلار در سیستم های دفاع هوایی ساخت آمریکا هزینه کرده اند؛ اما نتوانستند از تأسیسات نفتی خود محافظت كنند. بهتر بود سعودی ها با یک چهارم قیمت پیشنهادی ایالات متحده، از روس ها سیستم دفاع هوایی بخرند.

ترامپ حداقل تا کنون با رد درخواست نومحافظه کارانی که او را برای انجام حمله بزرگ به ایران احاطه کرده اند، اندکی خرد نشان داده است. بمباران ایران فایده زیادی نخواهد داشت و نیروهای آمریکایی را در عراق، عربستان سعودی، مصر، اردن، سومالی و سوریه در معرض حملات چریکی ایران قرار خواهد داد. تأسیسات نفتی عربستان سعودی - پس از آنچه هفته گذشته دیدیم - همواره آسیب پذیر هستند.

حمله به ایران، حتی اگر فقط از هوا باشد، خطر جنگ گسترده تر در خاورمیانه را در بر دارد، آن هم در حالی که دولت ترامپ ـ که در ابتدا علیه جنگ های احمقانه در خاورمیانه کارزار تبلیغاتی می کرد ـ انتخابات سال آینده را پیش روی دارد؛ اما دولت تحت فشار شدید پایگاه طرفدار اسرائیل برای جنگ با ایران است.

بمباران زیرساخت های نفتی ایران بسیار آسان خواهد بود و از اوایل سال 2002 به شدت پیرامون آن برنامه ریزی شده است. اما بعدش چه؟ آنچه به اصطلاح "تغییر رژیم" می خوانند (گزینه مورد علاقه واشنگتن برای سرنگونی دولت های بیگانه که از فرامینش اطاعت نمی کنند) به ندرت مطابق برنامه ریزی عمل می کند و می تواند ایالات متحده را در شرایط وحشتناکی قرار دهد. سیا در سال 1953 دولت دموکراتیک ایران را سرنگون کرد و حالا نگاه کنید که امروز ما کجا هستیم.

شاید حمله به بقیق باعث شود که رهبران بی پروای عربستان سعودی دست از ویرانی یمن کشیده و از جنگ نیابتی خود علیه ایران که از سال 1979 آغاز شده است، عقب بکشند. اما به نظرم روی این مسأله زیاد حساب نکنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۹
م ع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
آخرش معلوم نیست چی میخواد نتیجه بگیره. از یه طرف میگه تجهیزات ایران مشکل دارن، تکنولوژی این بالاتر از یمنی هاست. آخرش چی؟ تجهیزات ارانی بودن یا نه؟؟
واقعیت اینه این تحلیلگرای آمریکایی خودشونم نمیدونن چی میخوان بگن. تا حالا برا مردمشون، نیروهای دشمنشونو تعدادی احمق ترسیم کردن که یه کماندوی آمریکایی به راحتی صدنفرشونو میکشه و دنیا رو نجات میده و به سلامت برمیگرده. تجهیزات خودشونو بی عیب نشون میدادن. یادم نمیره گوشه ای از یه مستند راجع به توان سایبریشونو که توی اون نیروهای نظامی ایرانو هاج و واج نشون داده بودن که نمیدونستن چیکار کنن.
ولی واقعیت الآن داره برعکس ادعاهاشونو نشون میده، به همین دلیل به هذیان گویی افتادن
پاسخ ها
کیان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
یک پراکنده گویی بی سروته که ارزش خواندن نداشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
آی کیو! میخواد بگه کار کار اسرائیله. برای به جون هم انداختن مسلمونا
جليل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
اگه با حوصله و عدم پيش داوري ميخوندي متوجه ميشدي . من خودم به اين آمريكاييها هميشه بدبين هستم ولي تحليل اين آقا رو پسنديدم. دقيق منظورش اينه كه:
چون به تاسيسات نفتي به طور بسيار دقيق و نكته اي اصابت شده پس نه كار يمني ها هست نه كار موشك هاي ايراني كه به اين اندازه دقيق نيستن، بلكه كار كساني بوده كه مثلا از موشكهاي دقيق بلوك شرق مي تونستن استفاده كنن تا به خاطر منافع خودشون آتيش به پا كنن.
ولي يك نكته رو فراموش كرده توي تحليلش و اون هم وجود نيروهاي شريف و به اصلاح "شرفا" در خاك عربستان و دقيقا در محدوده پالايشگاه ها و چاه ها بوده كه اصابت نقطه اي رو به خوبي امكان پذير كرده.
م ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
بله. اونا مجبورن بگن اسرائیل یا چه میدونم اوکراین، چون بدشون میاد بگن یمن یا ایران، ولی تعجبم از شماست که هنوز پرت و پلاگویی اونا رو بیشتر باور دارین. آخه اگه کار اسرائیل بود، یمنی ها مسئولیتشو می پذیرفتن؟ من حرفهای بی سر و ته اونا رو میبینم و اینو میبینم که اونا چون بازم میترسن جواب ایرانو بدن، پس میگن کار اسرائیله، برا افکار عمومی خودشون. ولی اونقد این دروغ احمقانه است که واضح نمیگنش، شما چرا باورش کردین؟؟
جليل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
م ع عزيز
بازم كه عجله كردي. جمله آخرمو و با حوصله بخون و كمي بيشتر فكر كن.
ان الانسان خلق من عجل -
همانا آفرينش (جنس) انسان از عجله است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
بله. یکبار میگه این کار از نظر تکنولوزی کار یمن و ایران نیست. کار اوکراینه. بعد میگه کار خودشونه تا بهانه جنگ درست کنند.
اگر کار یمنی ها نبود، اینها اعلام نمی کردند که ما زدیم و فیلمش رو نشون نمی دادند.
پس کار یمنی هاست. اینو می گه که مثلا ما رو بترسونه که جنگ در پیشه و کارخودشونه که جنگ راه بیندازند. خودشون بیشتر از جنگ می ترسند. چون مادیگرا هستند و دنیا برای اونها همه چیزه.
م ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
من سمت صحبتم با ناشناس بالای کامنت شما بود. البته نقطه زنی موشکای ما قبلا در سوریه برا همه اثبات شده بود و در بیانیه نیروهای یمنی اشاره به همکاری افراد شریف داخل عربستان شده بود ولی این در حد دادن اطلاعات بوده و چیزی نبوده که خارج از اراده یمنی ها باشد که بخواهد وضعیت را برای یمنی ها از اینی که هست بدتر کند. البته من معتقد نیستم که موشک ها اوکراینی بودن. البته از شما هم که محترمانه کامنت میذارین تشکر دارم
ناشناس
| Canada |
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
دوستان عزیز "جلیل" و " م ع" اتفاقا بیراه هم نمیگه. اگه به تاسیساتی که مورد هدف قرار گرفته نگاه کنید، کاملا متوجه می شین که بسیار هدفمند اونا انتخاب شده اند. یعنی هر کسی که بوده دقیقا می دونسته که باید به کجا حمله کنه و دقیقا کدوم اهداف تو ارامکو باید مورد هدف قرار گیرند. در همین ارامکو، تاسیساتی هست که اگه مورد هدف قرار می گرفت، آرامکو حداقل برای چندین ماه به صورت کامل از دور خارج می شد. اگه یمنی ها پشت این حمله بودن، بدون شک دنبال بیشترین خسارت بودن. اما در مورد ایران، باز هم اگه ایران می خواست این حمله رو انجام بده، بدون شک با توجه به اینکه به راحتی نمی تونه نفت بفروشه، بهتر بود آرامکو رو طوری بزنه که حداقل برای چند ماه از کار بیفته. اما کسانی که پشت این حمله هستن، دوست نداشتن اسیب های خیلی خیلی جدی به اون وارد کنن و صرفا دنبال این بودن که بتونن بهترین بهره برداری سیاسی رو از اون ببرن. فراموش نکنیم بازیگران متعددی در منطقه هستن و باید به این بازیگران و اهداف سیاسی، نظامی و اقتصادی اونا، داستان وارد شدن آرامکو به بورس رو هم داریم که بسیار بسیار مشکوک هست. کسانی که قرار بود سهام آرامکوی که روزانه میلیون ها دلار سود خالص داره رو بخرن، امروز و بعد از این حملات حداقل 500 میلیارد ارزن تر این سهام رو می تونن بخرن. وقتی پای حداقل 500 میلیارد دلار وسط باشه، خیلی ها حاضرن به راحتی یک یا چند کشور رو قربانی کنند.
خودش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
بااین حساب مگه حوثی هادیوونن بگن کارمابوده ،این آقاخواست بگه مابرتریم وهدفش اینه که جلوجنگ ایران وامریکا روبگیره نه بخاطرایران بلکه بخاطرامریکا که بدجوری بهای جنگ رابایدبپردازه ،یجور فرافکنی توحرفاش هست
فرشید علیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
دقیقا. چیزی که عوض داره گله نداره؟ نفت ایرانو صفر میکنی؟ علیه ایران توطئه میکنی آقای بن سلمان؟ جیک جیک مستونت بود وقت زمستونت بود؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
حوثی ها باید ضرب العجل برای عربستان تعیین کنند، اگر جنگ را علیه مردم بی دفاع یمن متوقف کرد، که صلح کنند، اگر نه، حق دفاع دارند و حق اقدام متقابل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
ساده و سطحی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
این آقا توانایی ایران را زیر سوال برده! میگه شاید موشکها از اوکراین بوده اند!!!! خیر قربان، ما قدرت دفاعی خود را خیلی وقته بالا برده ایم، توانایی بالای موشکهای کروز ما به اثبات رسیده، و اگر کار ایران بوده باشد، دم ما گرم، خدا قوت ، انشاالله در آینده نزدیک چنان قوی تر شویم که حتی اسم ایران بر تن امریکا لرزه بیندازد. هرکسی تصاویر فقر و قحطی مردم یمن را ببیند، از این حملات به عربستان شاد می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
بیچاره این همه جنگ شده یک گلوله تو خاک امریکا شلیک نشده هر جنگی بشه مردم بدبخت میشن البته منطورم شما نیست شما همه چی این کشور ارت پدری شماست چیزیم بشه تابعت تموم دنیا رو دارید در میرید
خودش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
آقای ناشناس13:50فقط یه چیزی بهتون بگم شماخودتونوبخواب نزنین همین دولتمردان کثیف امریکاهرروزبرامسلمونا ودنیانقشه میکشن ومامجبوریم بخاطرجهالت وطمع سران خیلی ازکشورهای همسایه باهاش کل کل کنیم مطمئن باش روزنابودی امریکاهم نزدیک هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
داره میگه حوثی ها با امریکا یا اسرائیل ارتباط دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
تحریم‌ها بسیار شدید هستند.نمی‌توانیم نفت یعنی مهمترین شریان اقتصادی کشور رو بفروشیم.اوضاع اقتصادی تعریفی ندارد.نقدینگی در حال افزایش است و درآمد ارزی کشور در حال کاهش‌.این یعنی در آینده نزدیک دوباره باید شاهد کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ دلار باشیم.مسئولان به خوبی این رو می‌دونند.کفگیر اقتصاد به ته دیگ خورده است و تنها راه‌حل موجود کاهش تحریم‌ها و فروش مقداری نفت است که فعلاً اوضاع را بشود مدیریت کرد.
این حملات به نفتکش‌ها و تأسیسات نفتی(که مطمئناً در آینده ادامه خواهد داشت) هیچ کمکی به حل این مشکل نمی‌کند.مثلاً الآن چند ماه از حمله به نفتکش‌ها می‌گذرد، آیا تحریم‌ها کاهش پیدا کرد و ما توانستیم نفت بفروشیم؟ از طرف دیگه ادامه این روند برای مدت طولانی هم غیرممکن است و می‌تونه عواقب بدتری حتی به مراتب بیشتر از تحریم‌ها داشته باشد.
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
مسولین بایستی کوتاه بیایند و به فکر مردم باشند
علی
| United States of America |
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
خودتی، مثلآ با این صغرا کبرا کردنها به همین راحتی به مردم قببولوندی که کار کاره ایرانه؟ خیال زهی باطل.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
اتفاقا تنش های اقتصادی داره کاهش پیدا میکنه ما همچی خودمون داریم ما ژاپن نیستیم که انرژی نداشته باشه، عربستان نیستیم که کشاورزی نداشته باشه آفریقا هم نیستیم که تکنلوژی نداشته باشیم با یک مدیریت صحیح و درست براحتی می تونیم از این مرحله رد بشیم، نه اینکه غلامی اینها رو بپذیریم و مملکتو چند ده سال عقب ببریم .این خیانت مطلق هستش
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
قربون آدم چیز فهم. که حرف حساب میزنی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
تهش معلوم نشد چی نوشته.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
چرا ادامه جمله من را سانسور کردی؟
چیز خاصی ننوشته بودم!!!
نوشته بودم یا روز میمیری یا شب
محمد محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
ما که نفهیمدیم چی گفتی تابی جون. اصلا درست ترجمه کردی برادر؟
بالاخره منظور چی بود؟ ایران نزده؟ یمن نزده؟ اسراییل زده؟ من زدم؟ کی به کیه؟ باز هم فرضیه توطئه اسرائیل؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟