حاجی میرزایی: آموزش و پرورش خصوصی نمی‌شود

کد خبر: ۹۲۵۰۳۲
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲ 21 September 2019
|
5544 بازدید
|
۷
وزیر آموزش و پرورش در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به اعلام جزئیات بازگشایی مدارس در اول مهر پرداخت و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی دقایقی قبل در اولین نشست خبری خود که در دبیرستان شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد به اعلام آخرین آمار ثبت نام دانش آموزان در آستانه آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ پرداخت.

وی با بیان اینکه ضروری می‌دانم از خدمات کسانی که در چهاردهه گذشته دستاوردهای درخشانی در حوزه تعلیم و تربیت داشته‌اند قدردانی کنم گفت: همچنین در آستانه هفته دفاع مقدس نام غیورمردانی که جان خود را در راه ایران و اسلام هدیه کردند گرامی می‌داریم.

حاجی میرزایی در ابتدا به معرفی اجمالی برنامه‌هایش پرداخت و گفت: سندتحول بنیادین دستاورد بزرگی است که با نظر متخصصان و ارزیابی عملکرد دهه‌های گذشته تدوین و تصویب شده که سندخوبی است و راه را روشن کرده است. با توجه به بنیادین بودن تحولات پیش بینی شده در سند ناگزیر می‌شویم به شناسایی اولویت‌ها بپردازیم و مشخص کنیم که از چه نقطه‌ای می‌خواهیم شروع کنیم.

وی افزود: هشت محور را در دستورکار قرار دادیم و تلاش می‌کنیم در این دوسال دستاوردهای خوبی در این هشت محور داشته باشیم. محور اول تربیت چندساحتی است. مهمترین ماموریت آموزش و پرورش در سندتحول نیز تربیت نسل نو است که در چند ساحت پیش بینی شده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اگر ماموریت آموزش و پرورش را آماده کردن انسان‌ها برای پیشرفت و تعالی جامعه و مصونیت بخشی نسل نو در برابر تغییرات پرشتاب، ایمن سازی آنها در برابر یاس و سرخوردگی و انفعال بدانیم و به دنبال آن هستیم که مجال کافی برای نوآوری را توسعه دهیم، نیازمند فاصله گرفتن از تعلیم و تربیت حافظه محور و آموزش محور به سمت تعلیم و تربیت چندساحتی هستیم که نیازمند مشارکت همه مسئولان و دستگاه‌هاست.

گروگانگیری کنکور از آموزش و پرورش

حاجی میرزایی با بیان اینکه این موارد آموختنی و کسب کردنی است و ما تلاش می‌کنیم تا دانش آموزان را به حدی از توانمندی در ساحت‌های شش گانه برسانیم اظهار کرد: یکی از مواردی که سیستم آموزش و پرورش از آن رنج می‌برد ارزشیابی‌های منحصر به سنجش محدود و تک ساحتی دانش آموزان است که کنکور از آن جمله است و تمام فعالیت‌ها و تحرکات ما را گروگان گرفته است.

برنامه‌های وزیر جدید برای تحقق زیرنظام‌های سند تحول


وی به استقرار زیرنظام‌های سندتحول به عنوان برنامه دوم خود اشاره کرد و گفت: در زیرنظام‌های منابع انسانی، مالی، فضا و تجهیزات، فناوری و برنامه درسی تحولاتی باید انجام شود. برای هرکدام مسئولی تعیین و تحقق آنها را پیگیری خواهم کرد و شورایی تشکیل می‌دهم که به طور مستمر بر آن نظارت خواهم داشت. مبنای ارزیابی مدیران نیز میزان وفاداری شان به تحولات زیرنظام‌ها خواهد بود.


وی ادامه داد: سومین برنامه‌ام مدرسه محوری است. باید مدرسه را به عنوان محوری‌ترین نقطه تحول مورد توجه قرار دهیم. مدرسه در کانون توجه ماست و باید اختیارات مدارس را افزایش داده و مدیران مدارس را توانمند کنیم.

ایجاد مدرسه بدون دیوار؛ ایده حاجی‌میرزایی برای آموزش

وزیر آموزش و پرورش به تنوع محیط های یادگیری اشاره کرد و گفت: کلاس درس یکی از محیط های یادگیری است. باید محیط های یادگیری متنوع شود. ایده مدرسه بدون دیوار را مطرح کردم که بر اساس آن به دنبال پیوند مدرسه و جامعه هستیم. هرچقدر این پیوندها عمیق تر باشد هم افزایی ها افزایش می یابد. باید بین مدرسه و خانواده که یک کانون یادگیری است پیوند منسجمی برقرار کنیم.

حاجی میرزایی ادامه داد: طرح بوم اختیاراتی به مدارس داده تا هفته‌ای دوساعت از برنامه درسی را متناسب با نیازهای دانش آموزان شان طراحی کنند. این طرح به صورت آزمایشی در حال اجراست و باید آموزش‌های مجریان این برنامه افزایش یابد و سازمان پژوهش دقت داشته باشد تا طرح با نتیجه بخشی موثر انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه باید در انتخاب مدیران مدارس دقت کنیم گفت: مدیر دانا و توانا کلید موفقیت ماست. عملکرد کل نظام آموزشی ما در مدرسه ارزیابی خواهد شد.

وی محور چهارم برنامه‌های خود را بهبود مدیریت در آموزش و پرورش دانست و عنوان کرد: مدیرانی توانمند هستند که می توانند وضعیت را مدیریت کنند. مدیر تحول خواه می‌تواند تحولات را رقم بزند.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه شرط مشترک مدیریت درسطوح مختلف آموزش و پرورش برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی است گفت: صد سال است که از تاسیس تربیت معلم می‌گذرد و امروز زمان آن است که برای تربیت مدیران آموزشگاهی نیز سرمایه گذاری و اندیشه کنیم.

وی افزود: احراز صلاحیت مدیران آموزشگاهی یک اصل مهم و استانداردی غیرقابل عدول است.

تمرکز ویژه‌ای بر صلاحیت، منزلت و معیشت معلمان خواهیم داشت

وزیر آموزش و پرورش به اهمیت ویژه مدیریت مالی، اداری و دارایی‌های آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود: محور بعدی برنامه بنده به معلم‌ها برمی‌گردد. همه خواسته‌ها و برنامه‌ها در محور یک معلم توانمند قابل دستیابی است. تمرکز ویژه ای بر صلاحیت، منزلت و معیشت معلمان خواهیم داشت. معلم کارمند نیست، معلم مربی، اسوه، الگو و نمونه است که باید به او تاسی شود. علاقه مند هستم که قانون خاص برای معلم داشته باشیم که اقداماتی را در این زمینه شروع کرده‌ام.
بدنبال رفع مشکلات بیمه‌ای معلمان هستم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیمه معلمان را با جدیت دنبال می‌کنیم گفت: با بیمه‌ها تعارضاتی بوجود آمده و به دنبال آن هستم با رایزنی با بیمه مرکزی شرایط بهتری برای بیمه معلمان فراهم کنم.


وی به عدالت آموزشی و برخورداری دانش آموزان از حق آموزش به عنوان محور بعدی برنامه‌هایش نام برد و گفت: تا سال قبل سطح برخورداری ۱۱ استان از متوسط کشوری پایین بودند امسال ۱۰ استان داریم که تلاش می‌کنیم آنها را به سطح متوسط برسانیم.

صندوق ذخیره فرهنگیان در دستور کار کمیته‌های اقتصادی

وی افزود : در محور هفتم مشارکت‌ بخش‌های مختلف کشور برای آموزش و پرورش را مدنظر داریم. شوراهای آموزش و پرورش ظرفیت بزرگی است که قانون در اختیار ما قرار داده است. شوراها نباید تعهدات جدید برای آموزش و پرورش رقم بزنند، بلکه باید ظرفیت‌های محلی را برای کمک به آموزش و پرورش جذب کنند.

حاجی میرزایی با اشاره به مشارکت خیرین مدرسه ساز و قدردانی از تلاش‌ها و کمک‌های آنها در امر مدرسه سازی گفت: محور هشتم اقتصاد آموزش و پرورش است. حال اقتصاد آموزش و پرورش خوب نیست و نیازمند توجه جدی است. مصمم هستم پایدارسازی منابع را در دستورکار قرار بدهم و موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان در دستور کار کمیته‌های اقتصادی قرار می‌گیرد و آقای طیب نیا به ما در این زمینه کمک خواهد کرد.

دغدغه‌ای برای بازگشایی مدارس وجود ندارد

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در ابتدای مهر همه مدارس از معلم برخوردار خواهند بود و دغدغه‌ای برای بازگشایی مدارس وجود ندارد گفت: ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز با احتساب پیش دبستانی‌ها ثبت نام شده‌اند و ۹۸.۵ درصد افراد لازم التعلیم تحت پوشش قرار گرفته‌اند و دو درصد رشد دانش آموز دردوره ابتدایی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: ۴۸۰ هزار دانش آموز اتباع داریم. ۵۷۰ هزار کلاس و ۱۱۰ هزار واحد آموزشی آماده بازگشایی مدارس‌اند. از این تعداد ۴۵ هزار مدرسه کمتر از ۵۰ دانش آموز دارند. همچنین ۵۱ درصد مدارس ما در مناطق روستایی قرار دارد در حالی که ۲۰ درصد دانش آموزان روستایی هستند.

توزیع رایگان کتب درسی در مناطق محروم

حاجی میرزایی با بیان اینکه ۱۴۲ میلیون جلد کتاب در یکهزار عنوان آماده و توزیع شده است گفت: کتب به دلیل تخصیص ارز دولتی تا ۷۰ درصد یارانه گرفته‌اند. بیش از ۳۰ میلیارد تومان نیز برای توزیع رایگان کتب در مناطق محروم صرف شده است.


وی به ۲۸ هزار بازدید صورت گرفته از مدارس در ایام ثبت نام اشاره کرد و افزود: با تخلفات برخورد شده است.

برخورد با کوچکترین تخلفات مدارس غیردولتی

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره ورود تعزیرات به نظارت بر مدارس غیردولتی گفت: مدارس غیردولتی دارای ضوابطی برای تعیین شهریه هستند گفت: نیازی به مداخله نهادهای دیگر نیست و در همه موارد پاسخگو و پیگیر خواهیم بود. برخی دریافتی‌های مدارس در ازای خدمات اضافی و اختیاری است، البته در معدودی مدارس ممکن است تخلفی رخ دهد اما غالب مدارس غیردولتی مشکلی ندارند. ما با کوچکترین تخلفی برخورد خواهیم کرد.


وجود ۴۵ هزار مدرسه زیر ۵۰ دانش‌آموز

وی درباره طرح خریدخدمات آموزشی و خصوصی سازی در آموزش و پرورش گفت: خصوصی سازی در آموزش و پرورش صحت ندارد و تحت هیچ شرایطی امکان پذیر نیست و امری حاکمیتی است. خرید خدمات طرحی برای تامین آموزش در مناطق محروم است و معلم باید تابع شرایط و گزینش آموزش و پرورش باشد. دیدگاه‌هایی درباره خرید خدمات وجود دارد و ارزیابی‌هایی را در دستور کار داریم.

وی درباره میزان اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی گفت: اصل ۳۰ قانون اساسی حق همگانی آموزش است و همه موظف اند آن را اجرا کنند. این کار بخوبی در آموزش و پرورش انجام می شود و بیش از ۸۶ درصد مدارس دولتی اند. فرصت آموزش در همه مناطق کشور توزیع شده و ۴۵ هزار مدرسه زیر ۵۰ دانش آموز داریم. ۱۴ هزار مدرسه زیر ۱۰ نفر داریم و به حق دسترسی همگان به آموزش متعهدیم. حتی آموزش اتباع را نیز انجام می‌دهیم.

امسال بابت سرانه به مدارس کمک می‌کنیم

وی درباره چرایی عدم تخصیص سرانه به مدارس گفت: از کاستی‌های ساختاری بودجه رنج می بریم. سرانه در بودجه سالانه بدرستی پیش بینی نمی‌شود. امسال تلاش می‌کنیم اعتبارات بیشتری بگیریم و به سرانه مدارس کمک کنیم.

وی افزود: البته برای بودجه ۹۹ باید تمهید کنیم که اشکالات ساختاری برطرف و برمبنای عملکرد واقعی اش تنظیم شود. آموزش و پرورش با کسری بودجه همیشگی روبروست و امید است کسری‌ها را سازمان بدهیم.

تنظیم قانون خاص اداری مالی برای اجرای نظام هماهنگ پرداخت فرهنگیان

وزیر آموزش و پرورش درباره تنظیم قانون خاص اداری مالی برای اجرای نظام هماهنگ پرداخت فرهنگیان گفت: تلاش می‌کنم این کار انجام و لایحه‌ای تصویب و به مجلس ارائه شود. مصمم هستم این امر در دستورکار قرار بگیرد زیرا به این کار باور دارم.

وی افزود: معلم باید حقوق و دریافتی کافی داشته باشد تا با آرامش خاطر مسئولیت خویش را ایفا کند. طرح رتبه بندی پیش بینی و آیین نامه مربوط تهیه شده تا معلمان در رتبه‌های مختلف، متناسب با سابقه و عملکرد و صلاحیتشان قرار بگیرند که اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در دستور بررسی است و بعد از تصویب در دولت اجرا خواهد شد و امید داریم گامی در جهت اصلاح حقوق فرهنگیان باشد.

اردوگاه باهنر را نمی فروشیم

حاجی میرزایی درباره ساماندهی املاک در آموزش و پرورش گفت: ما ملکی را نمی‌فروشیم و به دنبال چوب حراج زدن به املاک نیستیم بلکه می‌خواهیم دارایی‌ها را بهینه مصرف کنیم و از آن برای حل مشکلات بهره ببریم. اردوگاه باهنر نیز متعلق به آموزش و پرورش بوده و خواهد بود و با اطمینان در اختیار آموزش و پرورش باقی خواهد ماند.

کاهش تنوع مدارس

وزیر آموزش و پرورش درباره سیاست آموزش و پرورش برای کاهش تنوع مدارس گفت: مدارس به دوشکل کلی دولتی و غیردولتی اداره می شوند و ذیل آنها مدارس مختلفی هست که طبق مقتضیات در مقاطعی بوجود آمده است. در مواردی که وجود مدارسی به شکل فعلی ضرورت ندارد تنوع را کاهش خواهیم داد، اما تمرکز و تمام تلاش ما متوجه مدارس دولتی است.

اراده‌ای برای حذف کنکور نیست؛ساماندهی کنکور در دستور کار

وی درباره کنکور و برنامه‌اش برای مقابله با مافیای کنکور اظهار کرد: در قانون سنجش و پذیرش مسئولیت تدبیر درباره کنکور برعهده وزارت علوم است، اما به نظر می رسد اراده‌ای برای اجرای این قانون وجود ندارد و نیازمند آن هستیم کنکور را عمیق‌تر در دستورکار قرار دهیم آن هم به میزانی که بتوانیم نیازهای جامعه را به شکل مناسبتری پاسخ دهیم. در این صورت نظام آموزشی ما هدفمندتر حرکت خواهد کرد.

وی افزود: اکنون خط آخر تحصیل، کنکور است اما اگر مشتریان دیگری در انتهای این خط تسهیلات و شرایطی را برای اشتغال در اختیار دانش آموزان قرار دهند شرایط تسهیل خواهد شد. اکنون بخشی از رشته محل‌های تحصیلی بدون کنکور و از طریق سوابق تحصیلی قابل دسترسی است. باید تلاش کنیم سنجش را واقع بینانه‌تر کنیم. با همکاری وزارت علوم تلاش‌هایی را در دستورکار قرار می دهیم و نیازمند مساعدت فکری همه اندیشمندان هستیم.

بررسی عملکرد اقتصادی آموزش و پرورش و شفاف‌سازی آنها

وی افزود: کنکور قطعا پدیده مطلوبی نیست و اقتصاد هزار میلیاردی شکل گرفته اطراف کنکور یک مانع بزرگ است که باید این اقتصاد را به سمت کیفیت نظام آموزشی سوق دهیم. کنکور عارضه‌ای مهم است و ساماندهی آن جزو اولویت‌های ماست.

وی درباره بروز تخلفاتی در برخی حوزه‌ها چون تلویزیون تعاملی و... گفت: در این باره گزارشاتی دریافت و دستوردادم مورد بررسی قرار بگیرد و قطعا اطلاع رسانی خواهد شد. شفافیت مورد توجه ماست. حساب یکپارچه مدارس به صورت آزمایشی در حال اجراست و تلاش می کنیم دریافتی مدارس را روشن و شفاف پیش ببریم. عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان را نیز به اطلاع فرهنگیان می‌رسانیم. خود را مسئول می‌دانیم شفاف و روشن عمل کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۷
فدوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
نخیر ... بفرمایید خصوصی کنید .
شرکتی مثل هپکو که از نظر تعداد نیرو و گردش مالی با آموزش و پرورش قابل مقایسه نیست را به جای خصوصی کردن ، بر باد دادید حالا آموزش پرورش ؟!
هر چند بدتان نمی آید ! آخه پرداخت حقوق کلی حقوق بگیر باعث کاهش سهم برخی افراد می شود .
تقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
منظور از خصوصی نشدن آموزش پرورش یعنی بودجه حقوق ومزایای کارکنان را دولت تامین میکند وبقیه موارد خصوصی میشود !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
حضرات زرنگ تر از این حرفان که در لفظ و قانون دست به این اقدام بزنن که باعث بد نامی ملی براشون بشه ولی عملا اموزش وپرورش خیلی وقته خصوصی شده. نمونه میخواهید
1- سر باز زدن از استخدام معلم و به کار گیری معلمین باز نشسته و روز مزد ( حق التدریس)
2- اجتناب از ثبت نام دانش اموزان تغییر رشته داده در مدارس دولتی و تحمیل ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی
3- اجتناب از ثبت نام دانش اموزان انصراف داده از تحصیل در مدارس غیر انتفاعی برای ثبت نام در مدارس دولتی
4- پافشاری نامرئی بر تدوام کار اموزشگاههای علمی و کتب کمک درسی
5- گردن خم کردن در مقابل غول های مالی که از قبل کنکور جیب مردم را خالی میکنند.
اینها اگر کار یک سیستم خصوصی نیست پس کار چطور سیستمیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
خصوصی شده خبری نداری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
ما هیچ، ما نگاه :/
نه که الآن صد درصد دولتیه :|
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
برای شرکت در کنکور برخی از رشته های دانشگاهی، شرط حداقل معدل باید تعیین شود تا از تراکم کنکور تو این رشته ها جلوگیری شود. برای مثال شرط شرکت در کنکور پزشکی حداقل معدل کتبی 18.30 کنکور داندانپزشکی و داروسازی حداقل معدل 18 و سایر رشته هالی تجربی حداقل معدل کتبی دیپلم 15 تعیین شود. در ضمن کنکور تخصصی برگزار شود ادبیات فارسی، عربی و معارف که دانش آموز در دروس دبیرستان گذرانده و هیچ ارتباطی با رشته پزشکی ندارند امتحان گرفتن از این دروس فقط موجب استرس بیشتر دانش آموزان و حفظ مطالب غیر ضرور در مغز آنها است.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
اموزش پرورش سالهاست خصوصی است........مدارس دولتی الان تو شهرهای بزرگ کلا حذف شدن. همشون شدن پولی با عناوین مختلف. اموزش پرورش چند ساله خصوصی شده....اقای وزیر بی خبری
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟