سرپیچی ۷۰ درصد پزشکان از قانون نصب کارتخوان

کد خبر: ۹۲۵۴۶۰
|
۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲ 23 September 2019
|
7675 بازدید
|
در حالی مهلت تعیین شده برای ثبت‌نام دستگاه‌های کارتخوان توسط صنف پزشکان به پایان رسیده است که آمارها گویای ثبت نام فقط ۳۰ درصد از پزشکان در این طرح بوده است؛ با این حال سازمان امور مالیاتی تا این لحظه واکنشی به این سرپیچی آشکار از قانون نداشته است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مهلت تعیین شده برای ثبت کارتخوان در مطب پزشکان در حالی امروز (یکم مهرماه) به پایان می‌رسد که به گفته مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی تا روز قبل فقط ۳۰ درصد از پزشکان در این راستا اقدام کرده بودند. بر این اساس حدود ۷۴ هزار پزشک ملزم به نصب کارتخوان در مطب‌های خود شده‌اند اما از این تعداد فقط ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده‌اند.

به نظر می‌رسد صنف پزشکان تهدیدهای سازمان امور مالیاتی را جدی نگرفته و آن طور که از واکنش‌های سازمان امور مالیاتی هم برمی‌آید، این نهاد مالیاتی هم قصد ندارد خود را این صنف قدرتمند درگیر کند.

زور پزشکان به قانون می‌چربد؟

واقعیت این است که پزشکان علاوه بر اثرگذاری اجتماعی بالایی که دارند، به لحاظ سیاسی هم از نفوذ و قدرت بالایی برخوردار هستند. داشتن فراکسیونی مستقل در مجلس شورای اسلامی با عنوان "فراکسیون بهداشت و درمان" تنها یکی از ابزارهای قدرتمند این صنف در دستگاه سیاستگذاری کشور است.با این حال به نظر می‌رسد دستگاه‌های نظارتی نباید از موضوعی به اهمیت مالیات‌ها آن هم در سال سخت اقتصادی به سادگی عبور کنند.

با این حال، همه این موارد نباید باعث شود که یک صنف در برابر قانون پافشاری کند، مخصوصا اگر این قانون به مالیات مربوط باشد که در این شرایط اقتصادی بودجه اقتصادی کشور بسیار به آن وابسته است. از طرف دیگر اگر صنف پزشکان موفق شوند از زیر بار قوانین مالیاتی شانه خالی کنند احتمالا دیگر اصناف نیز به تبع آنها زیر بار نصب دستگاه کارتخوان در دفاتر خود نخواهند رفت.

جلسه‌ای مسالمت آمیز برای اجرای قانون

با این حال به نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی از مواضع سفت و سخت خود برای برخورد قاطع با پزشکان متخلف و تعیین ضرب العجل برای آنها کوتاه آمده و به همین دلیل سعی کرده با تشکیل جلسه‌ای با پزشکان قضیه را به صورت مسالمت آمیز خود فیصله دهد.

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در نشستی که ۳۰ شهریور ماه در بالاترین سطوح مدیریتی در سازمان نظام پزشکی برگزار شد طرفین توافق کردند در کمیته‌ای مشترک و با حضور نمایندگان تام‌الاختیار، راهکارهای مناسب بررسی و اطلاع رسانی شود.

ظاهرا در این جلسه سه ساعته که رییس کل سازمان امور مالیاتی و برخی معاونین وی، رییس کل سازمان نظام پزشکی، معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان، معاون کل وزارت بهداشت، رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، رییس شورای عالی نظام پزشکی و رییس مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی ایران و جامعه جراحان کشور نیز شرکت داشتند بر حل مشکلات مالیاتی جامعه پزشکی به دور از دخالت های رسانه‌ای و در فضایی کارشناسانه بدون تنش، تهدید و یا عبارت های نامتناسب و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور تاکید شده است!

از طرف دیگر، بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی علی رستم پور -مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون سپاری سازمان امور مالیاتی- درباره همین جلسه گفت: در این جلسه رئیس و هیات مدیره سازمان نظام پزشکی و شورای عالی نظام پزشکی، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس سازمان امور مالیاتی حضور داشتند. روند جلسه مثبت بود و همه بر این موضوع تاکید کردند که دنبال تمکین به قانون هستند. البته از فضای رسانه‌ای ایجادشده علیه پزشکان گلایه داشتند؛ چراکه به اعتماد میان بیمار و پزشک آسیب می‌بیند!

رستم‌پور ادامه داد: قرار بر این شد که از ادبیات و زبان تشویقی بیشتر استفاده شود و در این راستا کمیته‌ای چهارجانبه در رابطه با مالیات پزشکان با حضور نمایندگان مجلس،‌ وزارت بهداشت، سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی تشکیل شود تا بر تکالیف قانونی و حتی بخش رسانه‌ای مالیات پزشکان مدیریت داشته باشد.

رسانه‌ها دخالت نکنند؟ چرا؟

اما این تاکید بر عدم دخالت رسانه‌ها در پیگیری یک مطالبه قانونی و عمومی چه علتی می‌تواند داشته باشد؟ مگر غیر از این است که تاکنون این رسانه‌ها بوده‌اند که پیگیر اجرای قوانین مالیاتی برای پزشکان بوده‌اند؟ پس چرا نباید رسانه‌ها در احقاق حقوق عمومی دخالت کنند؟ یکی دیگر از موضوعاتی که مطرح می‌شود فرهیخته بودن اقشار پزشکان و ضرورت احترام به این اقشار است! اما آیا واقعا مطالبه پرداخت مالیات می‌تواند باعث کسر شان یک صنف باشد‍!؟

به گزارش ایسنا، پیش از این هادی خانی -مدیرکل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی- درباره اقدامات سازمان در خصوص ساماندهی دستگاه کارتخوان (POS) برای پزشکان اظهار کرد: بنده امروز بسیار متاسفم از اعلام این خبر که با وجود تعامل خوب سازمان با قشر تحصیل‌کرده پزشکان و تمدید دوباره فرصت، پزشکان در آزمون شفاف‌سازی اقتصاد کشور و اعتماد سازی مردم به شفافیت اقتصادی کشور نمره خوبی را دریافت نکرده‌اند و این درحالی است که انجام این فرآیند ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از وقت پزشکان را خواهد گرفت.

خانی همچنین گفت: افرادی که تا مهرماه به اجرای قانون تمکین نکنند، از نظر سازمان یک استعداد بالقوه و بالفعل فرار مالیاتی محسوب می‌شوند و اگر فرار مالیاتی بر آنان محرز شود، بر طبق قانون با آنان برخورد خواهیم کرد. انتظار داریم که برای تحقق اهداف شفاف‌سازی کشور پزشکان همراهی بیشتری با ما داشته باشند. همچنین کسانی که تا پایان مهرماه به قانون تمکین نکنند دو درصد از درآمد آنان به عنوان جریمه مطالبه خواهد شد که غیر قابل بخشش است. افرادی که در فضای مجازی برای جو سازی تلاش کردند و یا پزشکان را به عدم همکاری با سازمان امور مالیاتی تشویق کردند، این افراد در اولویت دفتر مبارزه با پولشویی قرار خواهند گرفت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
مثل اينكه 10 درصد بيشتر شده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
فقط اعدام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
شعار دانشکده پزشکی هاروارد تعالی در همه چیز است .به دانشجویان پزشکی یاد میدهند که اول انسان باشند و به مردم و جامعه اهمیت بدهند و احترام بگذارند .اصلا افرادی که به حرفه پزشکی ، تجاری و بیزینسی نگاه کنند در دانشکده پزشکی هاروارد جایی ندارند و پذیرش نمی شوند .
حالا خودتان مقایسه کنید . آب از سرچشمه ......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
متاسفانه بلد نیستن با کارتخوان کار کنن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
فکر می کنم سازمان مالیات در کارش قدری عجله دارد باید با پزشکان عزیز و متعهد کشورمان موضوع را بررسی کنند.در ضمن حساب های بانکی مشخص می باشد. فرض پزشک دارای پول فراوان می باشد آن را توی خانه نمی گذارد که دزد ببرد.راه حل های اساسی باید اندیشیده شود.باید سایر صنوف هم باشند مثل طلا و املاک و غیره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
خیلی دوست دارم بدونم دلیلشون و توجیهشون چیه؟ چرا باید از اندک حقوق مدرس حق التدریس دانشگاه مالیات کسر بشه اما پزشکان حتی حاضر نیستند کارتخوان نصب کنند که درامدشون رصد بشه؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
اکثر پزشکان کارتخوان دارند ضمن اینکه به ازای هر نسخه ای که برای بیمه رد میکنند فورا ابتدا مالیاتش را برمدارند و بعد مابقی را به پزشک میدهند .در بیمارستان های خصوصی و دولتی که اصلا بدون برداشتن مالیات پرداختی به پزشکان ندارند و همان دستمزدی که مالیاتش را قبلا برداشته اند را ماهها بعد در بیمارستان های دولتی پرداخت میکنند.پرداخت بیمه ها به پزشکان تقریبا با تاخیر 9 ماهه است البته 9 ماه قبل مالیاتش را کسر کرده اند.اینکه پزشکان مالیات نمیدهند یک دروغ بزرگ برای مرعوب کردن آنهاست و تحریک جامعه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
گردش مالی بهداشت و درمان ایران 150 هزار میلیارد تومان است. میزان فرار مالیاتی پزشکان ایرانی طبق نظر مرکز پژوهش های مجلس 6700 میلیارد تومان است. اگر فرض کنیم این مقدار مالیات ده درصد کل درآمد پزشکان باشد یعنی حدود 75 هزار میلیارد تومان یا نصف گردش مالی بهداشت و درمان مستقیم وارد جیب پزشکان میشود و بین حدود 75 هزار پزشک ایرانی تقسیم میشود. پس هر پزشک به طور متوسط سالی 1 میلیارد تومان درآمد دارد (میانگین است و یک متخصص ممکن است چند میلیارد و یک پزشک عمومی هم ممکن است سالی 300 میلیون درآمد داشته باشد) . نتیجه میگیریم در ایران بودجه خرید دارو و درمان بیماران و ساخت بیمارستان جدید و تعمیر و نگهداری بیمارستانهای فعلی و هزینه هایش و مبارزه با بیماری ها و واکسیناسیون ها و ساخت داروها و خرید دستگاه های رادیوگرافی و آزمایشگاه ها و آموزش پزشکان و ... در یک کفه ترازو و پولی که وارد جیب پزشکان میشود با هم برابر است! واقعا اگر کسی از دانستن این مطلب بمیرد به مرگ بیهوده نمرده است.
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
متاسفانه تمام دامدشان را خارج از کشور ملک وسرمایه گذاری میکنند اشکالی ندارد پولشان است امام مالیات را باید بدهند یکبار غربالگری انجام شود اوایل انقلاب خیلی از همینها تا حرف میزدی مدعی بودند باید از این کشور رفت هیچ کجای دنیا به این راحتی طبابت نمیکنند بدون هیچ مسولیتی در قبال کارشان الان هم علیرغم احترام به حرفه طبابت ولی هرکسی نارحته وتمکین از قانون ندارد برود خداپشت وپناهش جز اقلیتی ناچیز جایی نمیروند خیالتان راحت ان اقلیت هم خودشان از ایران نمیروند زیرا عمدتا یا درامد عجیبی در ایران دارند یا معتقد به کار در کشورشان هستند در کل مالیات باید اخذ شود بدون کوتاهی وغفلت والبته مالیات براوردی سنوات قبل را هم باید امور مالیاتی بگیرد چطور برای سال86متمم مالیاتی میزنند برای بقیه نمیتوانند؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
اینکه پزشکان باید مالیات پرداخت کنند واقعه ای درست و طبق قانون میباشد ولی اینکه همه صنوف را چشم پوشی کرده و فقط به پزشکان بپردازند یک حقه و شیادی برای لاپوشلانی بسیاری از اتفاقات است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
کدام صنوف ؟ کدام چشم پوشی ؟مصادیق را اعلام کنید غیر از داستان اقازاده ها و اینهمه دزدی تو مملکت جدا مصادیق را بنویسید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
تابی جان الان همین تیتر ی که زدی عامل تفرقه افکنی بین اقشار جامعه است
حسين
|
Canada
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
تابناك عزيز، بيش از ٩٩ درصد پزشكان ، در مطبشان كارت خوان" نصب" است و از آن استفاده ميكنند . اما به دلايل زيادى كه تمامى آنها منطقى و درست است نميخواهند دستگاهشان را "ثبت "كنند . لطفاً شما نيز همراه رسانه هايى كه فقط پزشكان را تخريب ميكنند نشويد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
متاسفم برای سازمان مالیاتی که زورش به قشر ضعیف میرسد ولی بداند رعایت نکردن عدالت و ملاحظه قشری قانون گریز دنیا و اخرت را بر باد میدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
تعداد پزشکان شریف به شدت در حال کاهش هست ، شرکت های خارجی رو وارد امور درمانی کشور کنین ، در پذیرش دانشجویان شرط انسان دوستی و وطن پرستی رو اضافه کنین ، دهه های بعد ایران دهه های بحران درمان خواهد بود اگر دیر بجنبید ، روش کوبا رو مطالعه کنید ، تابناک عزیز لطفا حذف نکن شاید یک نفر حرف منو متوجه بشه کاری بکنه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
خیلی خوخواه و مغرور هستند باید ساختلر پزشکی در ایران عوض بشه وقتی دستمزد وحقوق 4 الی 6 میلون هست و درامد یک پزشک یت داندانپزشک ماهی 200 تا 300ملیون هست اولا پرو میشن ثانیا خودشون خجالت میکشن از این همه اختلاف روشون نمیشه درامدشون رو اعلام کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
بنده دوستی دارم روضه خانست و مالیاتی هم نمیدهد و اندازه سه تا متخصص درامد دارد...
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟