وزیر خارجه انگلیس با غیرقانونی خواندن توقیف نفتکش استنا ایمپرو توسط ایران، تهدید کرد برای تامین آزادی کشتیرانی با شرکای بینالمللی خود تلاش میکنند.
به گزارش فارس، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه بریتانیا امروز (جمعه) در واکنش به رفع توقیف نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» و خروج آن از لنگرگاه بندرعباس، گفت: توقیف آن از ابتدا غیرقانونی بود.
به نوشته روزنامه «تلگراف» راب با متهم کردن ایران به تنشزایی عمدی در آبهای جنوبی خود مدعی شد: «استنا ایمپرو به صورت غیرقانونی توسط ایران توقیف شده بود. این بخشی از الگوی تلاش برای مختل کردن آزادی ناوبری است».
وی سپس به بیان اظهارات تحریکآمیز پرداخته و افزود: «ما به شرکای بینالمللی خود تلاش میکنیم تا از [امنیت]کشتیرانی محافظت کرده و قوانین بینالمللی را تقویت کنیم».
منابع خارجی از جمله خبرگزاریهای آسوشیتدپرس و رویترز پیشتر ادعا کردند که طبق دادههای کنترل مکان شناورها، نفتکش «استنا ایمپرو» متعلق به شرکت انگلیسی «استنابالک» صبح امروز بندرعباس را ترک کرده و بندر «پورت رشید» در ابوظبی را به عنوان مقصد جدید خود تعیین کرده است.
صبح امروز بود که سخنگوی شرکت انگلیسی استنابالک، مالک نفتکش استنا ایمپرو به رسانهها گفت: این شناور بعد از رفع توقیف از سوی ایران، برای خروج از بندر عباس آماده میشود.
به نوشته وبگاه شبکه «اسکاینیوز» سخنگوی استنابالک همچنین توضیح داد که اطلاعی از تغییر وضعیت قانونی درباره خدمه این نفتکش ندارد.
طبق اعلام روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۸ تیرماه یک فروند نفتکش انگلیسی با نام استنا ایمپرو هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
بعد از توقیف این نفتکش انگلیسی، روند قضایی پیگیری تخلفات و نقض قوانین بینالمللی دریایی استنا ایمپرو در ایران آغاز شده و این پرونده در حال پیگیری است. از مجموع ۲۳ خدمه نفتکش استنا ایمپرو، ۱۸ نفر از آنها هندی، سه نفر روس، یک تن لتونیایی و یک تن دیگر فیلیپینی هستند.