شیوه محاسبه شهریه در دانشگاه آزاد تغییر کرد

محمدمهدی طهرانچی در اولین نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که عصر روز گذشته در واحد دماوند برگزار شد، با تشریح تاریخ و کارکرد نهاد دانشگاه در غرب، گفت: از نیمه دوم قرن بیستم دانشگاه از نخبگانی وارد گسترده شد و انتظاری که از دانشگاه گسترده می‌رفت، با دانشگاه نخبگانی متفاوت بود و این دانشگاه بر پایه توسعه مفهوم شهروندی شکل گرفت و کارکرد آن توسعه مفاهیم از طریق دانشگاه بود.
کد خبر: ۹۲۷۶۴۶
|
۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۲ 04 October 2019
|
6938 بازدید
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بر اساس بودجه ۹۹-۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه‌ها بر اساس رشته‌محل تعیین شد و تا ۵۰ درصد به هیأت‌های امنای استانی اختیار داده شد که کاهش شهریه داشته باشند. بنابراین در دوره جدید، محاسبه شهریه اینگونه نیست که شهریه‌ها در کل کشور برابر باشد و شهریه مناطق محروم نسبت به تهران و شهرهای بزرگ کمتر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی طهرانچی در اولین نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که عصر روز گذشته در واحد دماوند برگزار شد، با تشریح تاریخ و کارکرد نهاد دانشگاه در غرب، گفت: از نیمه دوم قرن بیستم دانشگاه از نخبگانی وارد گسترده شد و انتظاری که از دانشگاه گسترده می‌رفت، با دانشگاه نخبگانی متفاوت بود و این دانشگاه بر پایه توسعه مفهوم شهروندی شکل گرفت و کارکرد آن توسعه مفاهیم از طریق دانشگاه بود.

وی افزود: در این دانشگاه مفاهیم مدرنیته سازمان‌یافته مورد توجه قرار گرفت و یکپارچگی اجتماعی مبتنی بر دین و خانواده جای خود را به شغل و نظامات شغلی داد.

دانشگاه با هدایت غرب بر مبنای دین‌گریزی و دین‌زدایی به ایران آمد

طهرانچی با بیان اینکه ورود دانشگاه به ایران اشتباه بنیانگذاری شد و با هدایت غرب بر مبنای دین‌گریزی و دین‌زدایی به ایران آمد، گفت: پس از انقلاب اسلامی، امام (ره) به عنوان یک عالم برآمده از حوزه علمیه، دانشگاه به عنوان نهاد برآمده از غرب را نهی نکرد، بلکه در کنار حوزه علمیه به دانشگاه نیز مشروعیت بخشید و موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کرد، اما نکته قابل توجه این است که کارکرد دانشگاه پس از انقلاب اسلامی همچنان مسیر خود را ادامه داد، به طوری که هنوز نمی‌توانیم بگوییم دانشگاه در این چهل سال تحول کامل پیدا کرده است، بلکه دانشگاه‌های ما هنوز بر روی ریلی هستند که هژمونی دانشگاه غرب آن را هدایت می‌کند و ISI، اسکوپوس و مقاله مفاهیمی از هژمونی غرب است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: گاهی دوستان ما در آموزش عالی توجه ندارند که این نوع نظام علمی که غرب درست کرده است، یک هژمونی دارد و ادبیات خاص خود را تحمیل می‌کند.


وی با بیان اینکه دانشگاه فقط دستاورد علمی ندارد، گفت: هسته و مغز دانشگاه، علم و فرهنگ است، اما پوسته و لایه بیرونی آن اقتصاد، مسائل اجتماعی و فناوری است، بنابراین مقاله مربوط به هسته می‌شود و دانشگاه در غرب ایجاز ارزش‌های فرهنگی، نهادهای اجتماعی و توسعه فرهنگی را دنبال می‌کند. بنابراین هدف دانشگاه‌های غربی از ایجاد انجمن‌های سیاسی، تلاش برای راه‌اندازی احزاب سیاسی بود و فعالیت‌های اجتماعی را ابتدا در دانشگاه شکل می‌دادند تا بتوانند آنها را در جامعه پیاده‌سازی کنند. غرب با این تفکر به دنبال دموکراسیزه کردن اجتماع و دانشگاه است و به همین دلیل است که دانشگاهی که برآمده از غرب است و هنوز تفکرات غربی در آن وجود دارد، با تشکل انقلابی مخالفت می‌کند، چرا که با آن تضاد فکری دارد.

مدیری که دانشگاه را بر اساس تفکرات غربی اداره می‌کند، با تشکل انقلابی مخالف است


بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، طهرانچی ادامه داد: طبیعی است مدیری که دانشگاه را بر اساس تفکرات غربی اداره می‌کند، با تشکل انقلابی مخالف است. حال سوال اینجاست که دانشگاهی که از غرب وارد شد، چگونه توانست در انقلاب اسلامی نقش‌آفرینی کند. در پاسخ به این سوال باید توجه داشت که دانشگاه یک ظرف است و اساتید و دانشجویان مظروف آن هستند. بنابراین اساتید و دانشجویان انقلابی توانستند بر ظرف دانشگاه اثر گذارند و در پیروزی انقلاب نیز نقش‌آفرینی کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نمی‌توان برای داشتن دانشگاه انقلابی منتظر بالادستی‌ها ماند، گفت: باید ظرف و مظروف در تعامل نزدیک با هم شکل بگیرند و اینجاست که نقش تشکل‌های انقلابی در کنار مدیران انقلابی اهمیت پیدا می‌کند. به همین دلیل مقام معظم رهبری توجه جدی به تشکل‌های دانشجویی دارند و همه ساله به صورت ویژه با آنها دیدارهایی انجام می‌دهند.

وی تأکید کرد: انتظار از تشکل‌ها این است که علاوه بر اینکه رسالت اجتماعی خود را به خوبی انجام می‌دهند، بر ظرف دانشگاه نیز تأثیر بگذارند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شعار وزارت علوم، کیفیت‌بخشی و شعار ما در دانشگاه آزاد اسلامی کارآمدسازی و توجه به اشتغال جوانان است، اظهار کرد: برای تحقق این شعار، اولین کاری که در دانشگاه آزاد اسلامی انجام دادیم، تغییر ساختار بود و توانستیم ساختار حاکم بر آموزش عالی را بشکنیم و به جای دو معاونت آموزش و پژوهش، معاونت‌های علوم انسانی و هنر، علوم پزشکی، علوم مهندسی و کشاورزی، آموزش‌های عمومی و مهارتی، تحقیقات، فناوری و نوآوری و پژوهشگاه و شبکه‌های آزمایشگاهی و مفاهیم جدیدی تحت عنوان سرا ایجاد کنیم. بحث ما این است که اکنون نظام آموزش عالی به کارآمدسازی نیاز دارد، نه کیفیت‌بخشی صرف.

شهریه مناطق محروم نسبت به شهرهای بزرگ کمتر خواهد بود

طهرانچی تأکید کرد: کارآمدسازی و توجه به اشتغال جوانان، شعار جدی ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و نمود عملی این شعار را در آینده نزدیک خواهیم دید. در این مسیر از انجمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی می‌خواهیم به ما کمک کنند که چگونه می‌توان آموزش عالی را کارآمد کرد تا اتفاقاتی که آموزش عالی برای تحول نیاز دارد را رقم بزنیم و آن را با قالب‌های بومی طراحی کنیم.

وی در پایان با اشاره به دغدغه دانشجویان نسبت به افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید، خاطرنشان کرد: بر اساس بودجه ۹۹-۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه‌ها بر اساس رشته محل تعیین شد و تا ۵۰ درصد به هیأت‌های امنای استانی اختیار داده شد که کاهش شهریه داشته باشند. بنابراین در دوره جدید، محاسبه شهریه اینگونه نیست که شهریه‌ها در کل کشور برابر باشد و شهریه مناطق محروم نسبت به تهران و شهرهای بزرگ کمتر خواهد بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟