مالیات ۶۷۰۰ میلیاردی پزشکان بدون شهروندان وصول نمی‌شود

کد خبر: ۹۲۷۷۸۴
|
۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۴ 04 October 2019
|
3389 بازدید

هرچند دستگاه‌های نظارتی موظفند بر عملکرد مالیاتی پزشکان نظارت مستمر داشته باشند اما نمی‌توان از مسئولیت اجتماعی شهروندان نیز در این راستا غافل شد؛ واقعیت این است که اگر شهروندان تخلفات مالیاتی پزشکان را اعلام نکنند، تحقق مالیات ۶۷۰۰ میلیارد تومانی این صنف به سختی امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، فرار مالیاتی پزشکان از چند سال پیش مطرح است اما در یک ساله اخیر به دلیل جدی شدن بحث مالیات‌ها و سنگین شدن وزنه آن در معادلات بودجه‌ای اهمیت بیش‌تری پیدا کرده است. این قضیه مخصوصا زمانی بیش‌تر اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم این فشار مالیاتی بر دوش همه اصناف و کارمندان تقسیم شده است.

صندوق‌های مکانیزه فروش، طرح جدید سازمان امور مالیاتی برای سیستماتیک کردن اخذ مالیات از اصناف مختلف است. اولین صنفی هم که قرار بود این طرح در آنجا اجرا شود، صنف پزشکان بود که گمان می‌رود فرار مالیاتی کلانی در آنجا در حال رخ دادن است.

مالیات پزشکان ۶۷۰۰ میلیارد است اما ۱۵۰ میلیارد پرداخت می‌کنند

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس میزان فرار مالیاتی پزشکان چیزی حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان در سال است؛ در حالی که این صنف در حال حاضر فقط حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت می کنند.

این صندوق‌های فروش درواقع یک دستگاه کارتخوان هوشمند است که یک حافظه اطلاعاتی بر روی آن نصب شده که اطلاعات درآمدی پزشکان را به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کند.

علاوه بر جریمه دو درصدی (از کل درآمد) که سازمان امور مالیاتی برای پزشکان متخلف از قانون نصب کارتخوان هوشمند تعیین کرده است، پزشکانی نیز که این دستگاه‌ها را در مطب خود دارند اما از آن استفاده نمی‌کنند یا از بیماران خود درخواست پول نقد می‌کنند نیز مشمول فرار مالیاتی می‌شوند.

هرچند دستگاه‌های نظارتی باید بر عملکرد مالیاتی پزشکان نظارت مستمر داشته باشند اما از مسئولیت اجتماعی شهروندان در این راستا هم نمی‌توان صرف نظر کرد. بر این اساس و بنابر اعلام اگر شهروندان با مسائلی مانند اخذ وجه از کارتخوانی که برچسب سازمان امور مالیاتی (برچسب سبز رنگ مشابه شکل زیر) یا درخواست وجه نقد مواجه شدند، می‌توانند مراتب را به شماره ۱۵۲۶ اطلاع دهند.

اگر نگذاشتند از کارتخوان استفاده کنید به ۱۵۲۶ اطلاع دهید

پیش از این نیز علی‌ رستم‌پور - مدیر کل دفتر تنظیم مقررات و برون سپاری سازمان امور مالیاتی- به مسئولیت اجتماعی شهروندان در قبال تخلفات صورت گرفته هم اشاره کرده و گفته بود: «حالا که مردم می دانند سازمان امور مالیاتی در احقاق حقوق عمومی جدی است باید آنها هم همراهی کنند و اگر در جایی مشاهده کردند که پزشکی به جای استفاده از کارتخوان تقاضای دریافت وجه نقد کرد، مراتب را با شماره ۱۵۲۶ در میان بگذارند تا به این شکایت‌ها رسیدگی شود؛ بدیهی است زمانی که چند شکایت از یک تخلف واحد حکایت دارند سازمان‌های نظارتی وارد عمل می‌شوند و با تخلفات برخورد می‌کنند».

به گزارش ایسنا، صندوق‌های مکانیزه فروش یا سامانه‌های فروش در واقع ابزار نظارتی سازمان امور مالیاتی بر دخل اصناف مختلف است. این صندوق لزوما یک صندوق با مختصاتی که در ذهن داریم نیست و برای مثال در باره همین صنف پزشکان به صورت یک دستگاه ‌کارتخوان خواهد بود که یک حافظه روی آن نصب است و اطلاعات درآمدی را به سازمان امور مالیاتی گزارش می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات