بهدادسلیمی: استراتژی کیانوش یا طلا یا هیچ بود

نمی‌توان گفت سعید و کیانوش کاملا خودشان مقصر بوده اند یا ۱۰۰ درصد فدراسیون مقصر است. به نظرم باید هر دو طرف یعنی فدراسیون و خود ورزشکار را مقصر دانست.
کد خبر: ۹۲۸۰۰۹
|
۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷ 06 October 2019
|
4056 بازدید
|
۱

قهرمان سابق وزنه برداری جهان و المپیک گفت: در ماجرای کیانوش رستمی و سعید علی حسینی هر دو یعنی هم فدراسیون و هم خود ورزشکار را باید مقصر دانست.

به گزارش تابناک ورزشی، بهداد سلیمی به دور از حواشی این روز‌های وزنه برداری در کشور دیگر مشغول گذراندن دوره مربیگری است تا بتواند در عرصه مربیگری حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. سلیمی نخستین وزنه بردار ایرانی است که به دوره مربیگری بین المللی سه ماهه اعزام شده است. البته او بی خبر از اوضاع و احوال وزنه برداری ایران نیست و امیدوار است حواشی اخیر تمام شود و وزنه برداری ایران در المپیک بتواند دوباره مدال آور باشد.

سلیمی در حالی که خودش را برای حاضر شدن در کلاس‌های مربیگری آماده می‌کرد و همچنین قرار بود در یکی از مسابقات وزنه برداری مجارستان هم حضور داشته باشد، با ایسنا مصاحبه کرد.

مشغول پشت سر گذاشتن دوره مربیگری در مجارستان هستید. چقدر این دوره تا اینجا برای شما مفید بوده و توانسته به دانش وزنه برداری شما اضافه کند؟

دوره بسیار خوبی است. به صورت تئوری و عملی آموزش می‌بینیم. حتی در یکی از مسابقات مجارستان حضور داشتیم تا تجربه مسابقه‌ای هم به دست آوریم. این دوره خیلی به من کمک می‌کند و دارم ابعادی از وزنه برداری را که تجربه نکرده ام، یاد می‌گیریم.

چقدر جای خالی برگزاری چنین دوره‌هایی در ایران احساس می‌شود؟

فکر می‌کنم خیلی وقت است که یک دوره بین المللی با مدرس خوب در ایران نداشتیم. حتی اعزام به این دوره‌ها را هم نداشتیم و اولین بار است چنین اتفاقی می‌افتاد. مربیان ما به خصوص مربیانی که کار استعداد یابی را انجام می‌دهند به چنین دوره‌هایی احتیاج دارند که بتوانند خودشان را به روز کنند.

پس از پایان این دوره مربیگری، چه برنامه‌ای دارید و قرار است در چه راهی از دانشی که به دست آوردید، استفاده کنید؟

پایان این دوره اواسط آذرماه است. بعد از آن، لیگ برتر را داریم. برنامه دیگری برای مربیگری ندارم و پیشنهاد دیگری هم نیست که بخواهم راجع به آن فکر کنم. اینکه در چه راهی این دانش را قرار است استفاده کنم باید بیبینم چه راهی پیش روی من گذاشته می‌شود. اولین هدف من کسب دانش در مربیگری بوده که دارم این کار را انجام می‌دهم.

به عنوان قهرمان سابق جهان و المپیک به نظر شما عملکرد وزنه برداری ایران در مسابقات جهانی چگونه بود؟

ما نفراتی داشتیم که توانستند برای اولین بار مدال بگیرند مثل حافظ قشقایی، علی میری و رضا دهدار. به نظرم در این دوره جوان ها، ستاره‌های مسابقات بودند. البته ما اگر دنبال کسب مدال در المپیک هستیم باید تلاش کنیم این مدال‌ها در اوزان المپیکی به دست آید.

اینکه ما در اوزان المپیکی مسابقات قهرمانی جهان فقط یک مدال برنز دوضرب گرفتیم، برای المپیک نگران کننده نیست؟

این نگرانی در جامعه ورزش وجود دارد. عملکرد ما متاسفانه در اوزان المپیکی خیلی خوب نبود فقط ایوب موسوی مدال کسب کرد. اگر با این شرایط جلو برویم مقداری کارمان در المپیک سخت می‌شود. سهراب مرادی آسیب دیدگی شدید دارد و هنوز حضورش در المپیک مبهم است. برای رستمی و علی حسینی هم مشکل دیگری به وجودآمده است. این سه نفر، نفرات اصلی ما بودند که شانس کسب مدال دارند. امیدوارم مشکلات هر سه نفر برطرف شود. نظر من این است با نبود این سه نفر بعید به نظر می‌رسد در المپیک نتایج خوبی کسب کنیم.

البته در مورد نتیجه نگرفتن در اوزان المپیکی یک مقدار دست کادرفنی هم خالی بود و خیلی نمی‌شد انتظار بیش از حد داشت. به نوعی ستاره هایمان را از دست دادیم. دست کادر فنی مقداری خالی بود. اگر از جنبه مثبت نگاه کنیم ان‌شاءالله نفراتی که در اوزان غیر المپیکی مدال گرفتند از مسابقات و سال بعد وارد اوزان المپیکی شوند و آنجا هم بتوانند مدال بگیرند و موفق باشند.

فکر می‌کنید ایراد کار کیانوش رستمی کجا است که در سه رویداد مهم (مسابقات جهانی ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ و بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸) اوت شد و نتوانست نتیجه بگیرد؟

در مورد مسابقات جهانی ۲۰۱۹، فاکتور‌هایی دست به دست هم داد تا کیانوش نتواند مدال بگیرند. بحث داوری، سرد شدن، شرایط روحی و روانی و جو مسابقه تاثیر منفی در روحیه ورزشکار گذاشت و بعد از این اتفاقات جمع و جور شدن از لحاظ روحی و بدنی سخت می‌شود. با خود کیانوش هم صحبت کردم استراتژی او در سال‌های اخیر "یا طلا یا هیچ" بوده است. او نیامد که ابتدا وارد جدول شود و مدال برنز یا نقره خودش را قطعی کند و در آخر خودش را به مدال طلا برساند. بلکه از همان اول به فکر کسب مدال طلا بود. این استراتژی در این دو، سه سال اخیر جواب نداده است. در المپیک ریو جواب داد و موفق شد مدال طلا بگیرد، ولی بعد از المپیک برایش دیگر جواب نداد. با خود کیانوش خیلی در این مورد صحبت کردم به نظرم نیاز است استراتژی و برنامه ریزی خودش را برای مسابقات تغییر دهد. چون به هر حال زحمات خودش بعد از المپیک هدر رفته است. فکر می‌کنم با توجه به تجربه تلخی که در سه مسابقه داشته است، از مسابقات بعدی دیگر شاهد این اتفاق نباشیم که کیانوش بخواهد کار را با وزنه‌های بالایی شروع کند. علاوه بر این مسائل مقداری حواشی در این چند وقت پیرامون او زیاد بود. همچنین از سوی برخی از افراد در فدراسیون هم اذیت شد که همه این موارد تاثیر گذار بود.

به نظر شما وزنه برداران ایران چقدر در مورد شرایط کسب مجوز حضور در المپیک ۲۰۲۰ توجیه شده اند؟

یک مقدار شرایط رفتن وزنه برداران ما به المپیک سخت شده است، چون باید امتیاز کسب کنند و در رنکینگ اوزان المپیکی یا جزو هشت نفر اول باشند و یا نفر اول آسیا باشند. خیلی از وزنه برداران ما تا الان نتوانسته اند مجوز را بگیرند و این یک مقدار کار را سخت می‌کند. برای همین دو سهمیه هم که ایران دارد، فدراسیون باید هر کسی که بیشترین امتیاز را گرفته و جزو هشت نفر باشد را اعزام کند و خیلی حق انتخاب ندارد. در حال حاضر اینکه ما حتی دو نفر را داشته باشیم که بتوانند جزو هشت نفر اول رنکینگ اوزان خود قرار بگیرند هم جای سوال دارد.

در ماجرای سعید علی حسینی و کیانوش رستمی حرف و حدیث زیاد است و به نظر شما مقصر به وجود آمدن این اتفاق چه کسی است؟

در ماجرای سعید و کیانوش نمی‌توان ۱۰۰ درصد کسی را مقصر دانست. به هر حال عواملی دست به دست داد که این اتفاق بیفتد. نمی‌توان گفت سعید و کیانوش کاملا خودشان مقصر بوده اند یا ۱۰۰ درصد فدراسیون مقصر است. به نظرم باید هر دو طرف یعنی فدراسیون و خود ورزشکار را مقصر دانست.

فکر می‌کنید امکان حل مشکل این دو وزنه بردار وجود داشته باشد؟

واقعا نمی‌دانم. اما امیدوارم این اتفاق بیفتد. کیانوش قهرمان بزرگی است. او کسی است که دو مدال المپیک و چند مدال جهانی گرفته است. سعید هم ۱۰ سال از ورزش حرفه‌ای دور بود و با قدرت برگشت و مدال‌های خوبی گرفت. واقعا حیف است. به نظرم جا دارد فدراسیون و آقای مرادی بیشتر پیگیر باشند. امیدوارم که منجر به نتیجه شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
معلم ورزش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
تا از نردبان غرور پایین نیاییم از پله های پیروزی بالا نمیرویم
مشکل کیانوش خودمحوری است
اینم باید بزرگتراش به شیرینی یادش بدن و گرنه همینجوری پیش بره روزگار به تلخی یادش میده
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟