کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با «تابناک اقتصادی»؛

مردم با دلار ۱۱ هزار تومانی هم قدرت خرید ندارند/ ابر شوک ارزی خواسته دولت بود/ چرا تقویت ۴۰ درصدی ارزش پول ملی، به افزایش قدرت خرید مردم منجر نشد؟

ماجرای تقویت ۴۰ درصد پول ملی و عدم تأثیرگذاری آن بر قدرت خرید مردم مانند کسی می‌ماند که شنا کردن بلد نیست و ۱۵ متر به زیر آب فرو رفته است و هم اکنون با دست و پا زدن ۵ متر بالاتر آمده است. مقصود این است که مردم با افزایش شدید نرخ ارز در گرانی غرق شده اند و الان این تکانه‌های اندک و کاهش نرخ ارز آن‌ها را از غرق شدگی اقتصادی نجات نخواهد داد.
کد خبر: ۹۲۸۳۶۰
|
۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۷ 07 October 2019
|
22127 بازدید
|
مردم با ۱۱ هزار تومانی هم قدرت خرید ندارند/ ابر شوک ارزی خواسته دولت بود/ چرا تقویت ۴۰ درصدی ارزش پول ملی، به افزایش قدرت خرید مردم منجر نشد؟
 
تابناک اقتصادیاحسان سلطانی پژوهشگر مسائل اقتصاد به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ماجرای تقویت ۴۰ درصد پول ملی و عدم تاثیرگذاری آن بر قدرت خرید مردم مانند کسی می‌ماند که شنا کردن بلد نیست و ۱۵ متر زیر آب فرو رفته و هم اکنون با دست و پا زدن ۵ متر بالاتر آمده است. مقصود این است که مردم با افزایش شدید نرخ ارز در گرانی غرق شده اند و الان این تکانه‌های اندک و کاهش نرخ ارز آن‌ها را از غرق شدگی اقتصادی نجات نخواهد داد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گفت: امروز درست نسبت به یک سال پیش، پول ملی ۴۰ درصد تقویت و رشد تورم مهار گشته و طلیعه رشد اقتصادی آشکار شده است.

همچنین رئیس جمهور روحانی نیز در دهم مهر ماه سال جاری و در جلسه هیاأت دولت با اشاره به همین آمار ارائه شده توسط رئیس کل بانک مرکزی گفت: بر اساس گزارش بانک مرکزی ارزش پول ملی، دهم مهرماه امسال نسبت به دهم مهرماه پارسال ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است. سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار و بانک مرکزی می‌گویند شرایط تورمی ماه به ماه نسبت به ماه‌های قبل کاهش پیدا می‌کند؛ تورم در شهریور ۰.۵ درصد بوده و نقطه به نقطه ما در دو ماه گذشته مجموعاً برای تولیدکننده (شاخص تولید کننده) ۱۲ درصد در دو ماه کاهش پیدا کرده است.

حالا پرسش این است که آیا تقویت ۴۰ درصدی ارزش پول ملی در یک سال گذشته بر قدرت خرید مردم نیز تأثیرگذار بوده است؟

وحید شقاقی شهری، عضو هیأت علمی خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این پرسش به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: درست است که نرخ ارز ۴۰ درصد در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است، اما به چند دلیل این تقویت پول ملی در قدرت خرید مردم نمود پیدا نکرده است؛ دلیل اول این است که هنوز تولیدکننده و مصرف کننده تصویر روشنی از آینده اقتصاد ایران ندارند و به عبارتی به این نتیجه نرسیده اند که این تقویت پول ملی ادامه دار خواهد بود، در نتیجه این موضوع در کاهش قیمت کالا‌ها و افزایش قدرت خرید مردم خود را نشان نداده است.
 
دلیل دوم به چسبندگی قیمت‌ها بازمی‌گردد. موضوع چسبندگی قیمت‌ها در اقتصاد این است هنگامی که نرخ ارز افزایش می‌یابد، قیمت کالا‌ها نیز به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، افزایش خواهد یافت، ولی هنگامی که نرخ ارز شروع به کاهش می‌کند به دلیل وجود چسبندگی قیمت ها، تولیدکنندگان در مقابل کاهش قیمت کالا‌ها مقاومت خواهند کرد. به عبارت بهتر تولیدکنندگان برای تولید محصولات خود مواد اولیه را به عنوان مثال با نرخ ارز ۱۳ هزار توماین خریداری کرده اند و هم اکنون تولیدات خود را با نرخ‌های قبلی ارز انجام می‌دهند و در نتیجه نمی‌توانند با کاهش نرخ ارز به ۱۱ هزار تومان، قیمت تولیدات خود را به همان نسبت کاهش دهند.
 
سومین دلیل نیز به کشش قیمت‌ها بازمی‌گردد. به عنوان مثال برخی کالا‌های بسیار ضروری به کاهش قیمت دلار اصلا واکنشی نشان نمی‌دهند. قیمت این کالا‌های بسیار ضروری به میزان تقاضا و ضرورت مصرف واکنش نشان می‌دهد؛ برای نمونه، اگر کسی به یک داروی حیاتی نیاز داشته باشد که هر روز باید آن را تامین و مصرف کند، این موجب خواهد شد فرد مورد نظر برای تأمین این کالای حیاتی و ضروری اصلا به قیمت دلار جهت تأمین آن توجه‌ای نداشته باشد.  
 
چهارمین دلیل هم به عادت مردم به قیمت‌های بالاتر بازمی‌گردد. هنگامی که مردم به مصرف کالا‌ها با قیمت بالاتر عادت می‌کنند، در مقابل کاهش قیمت مقاومت نشان می‌دهند. ما در اقتصاد ایران سالیان سال است عادت کرده ایم که وقتی قیمت کالایی افزایش یابد، دیگر امیدی به کاهش قیمت آن نداریم و این به یک عادت و عرف مصرفی تبدیل شده است.
 
مردم با ۱۱ هزار تومانی هم قدرت خرید ندارند/ ابر شوک ارزی خواسته دولت بود/ چرا تقویت ۴۰ درصدی ارزش پول ملی، به افزایش قدرت خرید مردم منجر نشد؟

همچنین احسان سلطانی کارشناس و پژوهشگر مسائل اقتصاد در پاسخ به این پرسش به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ماجرای تقویت ۴۰ درصد پول ملی و عدم تأثیرگذاری آن بر قدرت خرید مانند کسی می‌ماند که شنا کردن بلد نیست و ۱۵ متر زیر آب فرو رفته است و هم اکنون با دست و پا زدن ۵ متر بالاتر آمده است. مقصود این است که مردم با افزایش شدید نرخ ارز در گرانی غرق شده اند و الان این تکانه‌های اندک و کاهش نرخ ارز آن‌ها را از غرق شدگی اقتصادی نجات نخواهد داد و این تقویت پول ملی تأثیر آنچنانی بر قدرت خرید مردم نخواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه این شوک ارزی خواسته دولت بود، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد در تاریخ ایران در چند مرحله ارزش پول ملی کاهش شدید یافته است. اولین مورد کاهش ارزش پول ملی در اواخر سال‌های حکومت قاجار اتفاق افتاد که در این سال‌ها ارزش پول ملی یک هفتم شد. در طول دوره پهلوی نیز ارزش پول ایران یک ششم شد که نصف این کاهش ارزش به دلیل وقوع جنگ جهانی دوم و تسخیر ایران توسط قوای خارجی بود.
 
سومین کاهش شدید ارزش پول ملی در دوره دوم ریاست جمهوری آقای رفسنجانی اتفاق افتاد که در این دوره ارزش پول ملی به میزان یک سوم کاهش یافت. در طول دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد نیز نرخ ارز حدوداً سه برابر شد و ارش پول ملی کاهش یافت. سلطانی ادامه داد: نکته مهم این که در تمام این دوره‌ها که عرض کردم، کاهش ارزش پول ملی در یک دوره دو ساله یا بیشتر اتفاق افتاد و این به مردم این اجازه را می‌داد تا قدرت خرید خود را با کاهش ارزش پول ملی وفق دهند، اما در دوره اخیر، نرخ ارز رشد بیش از چهار برابری یافت و کاهش شدید ارزش پول ملی در عرض یک دوره کوتاه هفت تا هشت ماهه رخ داد و این شوک ارزی به مردم فرصت تطبیق با شرایط جدید را نداد.
 
این پژوهشگر اقتصادی گفت: در دوره اخیر اقتصاد ایران با یک ابر شوک ارزی مواجه بود که این با خواسته نئولیبرال‌ها هماهنگ بود. یعنی این نئولیبرال‌ها می‌گویند آنقدر شوک را به مردم محکم وارد کنید که مردم قادر به تحرک جدی نباشند! ماکیاولی در کتاب شهریار خود می‌نویسد شهریار باید با رعیا با مدارا رفتار کند، اما اگر شهریار قصد فرود آوردن ضربه‌ای به مردم را داشت باید این ضربه را چنان وارد کند که مردم دیگر قادر به بلند شدن و تلافی کردن آن ضربه نباشند! دولت نئولیبرال حسن روحانی از این فرمول استفاده کرد! یعنی شوک‌های ارزی که در گذشته در مدت دو سال یا بیشتر انجام می‌شد، دولت دوازدهم در عرض هفت تا هشت ماه این شوک را وارد کرد.
 
وی افزود: هنگامی که شما در عرض دو سال یا بیشتر نرخ ارز را افزایش می‌دهید آنگاه مجبور خواهید بود که قدرت خرید مردم را نیز متناسب با آن سالیانه افزایش دهید، ولی هنگامی که این اتفاق ظرف هفت تا هشت ماه می‌افتد دیگر دولت نیازی ندارد که قدرت خرید مردم را افزایش دهد، چون حقوق و دستمزد سالیانه تعیین می‌شود و نه ماهانه! 

این پژوهشگر اقتصادی افزود: این شوک ارزی به قدری زیاد بود که با کاهش ۴۰ درصدی نرخ ارز باز هم ۹۵ درصد مردم قادر به خرید کالا‌ها به خصوص کالا‌های وارداتی نیستند؛ برای نمونه، هم اکنون اگر یخچال شما آسیبی ببیند قادر نخواهید بود به همین ارز ۱۱ هزار تومانی باز هم یک یخچال جدید خریداری کنید و یا حتی همان را مورد تعمیر قرار دهید. به عبارت بهتر ۹۵ درصد مردم کشش همین دلار ۱۱ هزار تومانی را هم ندارند، بنابراین، مشخص است که این تقویت ۴۰ درصدی پول ملی نمی‌تواند قدرت خرید مردم را افزایش دهد.

وی افزود: هنگامی که دولت دوازدهم رأی آورد، برای مردم شمشیر را از رو بست و قیمت ارز را برای نیل به اهداف خودش افزایش داد. تفکر آن‌ها این بود که با افزایش نرخ ارز صادرات تقویت می‌شود! اگر این‌ها حسن نیت داشتند یا تقصیری در افزایش نرخ ارز نداشتند، چرا دستمزد‌ها را سرکوب کردند؟ دستمزد‌ها را نیز به همان نسبت باید افزایش می‌دادند. دولت نئولیبرال دو مشخصه واضح دارد: یکی مالی سازی اقتصاد و دیگری سرکوب دستمزدهاست.

سلطانی در پایان سخنان خود گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد، هم اکنون ایران پس از ونزوئلا و سوریه بیشترین ارزش کاهش پول ملی را داشته است.   
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
"ر حال حاضر ایران پس از ونزوئلا و سوریه بیشترین ارزش کاهش پول ملی را داشته است. "
علی برکت الله ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
دوست عزیز که می نویسی علی برکت الله: خدمتت عرض کنم که کاهش ارزش پول و تحریم عمدتا ناشی از سیاستهای کلی کشور هست و دولت در خصوص مشکلات سهم ناچیزی دارد گرچه دولت هم درست نتوانتست مدیریت کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
ما رکورد زدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
علی برکت الله ! این هیچ ربطی به تحریم ندارد بلکه سوء استفاده دولت از موقعیت است تا تقصیر را به گردن ترامپ بیندازد و مردم علیه دولت اعتراض نکنند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
۱۶:۰۳
آقای روحانی موقعی که دوره اول کارشون بود جمله ای می گفت (البته الان نمیگه)که ما هرگز به عقب بر نمی گردیم بالاخره با یه پشتوانه ای این حرفو زده ولی الان اوضاع در مواردی از گذشته مد نظر ایشون بدتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
دولتي كه براي جلوگيري از سقوط ارزش پول ملي نتونسته اقدامي انجام بده !! و توان بهبود وضع بازار (دست كم بخشي از بازار كه دولت مستقيم يا غير مستقيم مي تونه اون رو مديريت كنه ) پس از بهبود نسبي ارزش پول ملي (عمدتن به دليل مقاومت ملي) رو هم نداره پس دقيقن چكار داره مي كنه!!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
دولت فقط مجری دستورات است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
همه میدانند که مسبب کاهش ارزش ریال دولت بوده و تحریمها را بهانه کرد و شروع به موج سواری کرد. وحالا موقع ورود آقای رئیسی و برخورد با عوامل
آن می باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
دولت مسول کنترل نرخ ارز در کشور بوده و هست و مردم یک انتظار دارند و آن این است که قیمت ارز را به قیمت محاسباتی خود که حداکثر حدود 6500 تومان برگرداند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
ناشناس 16:02 ، اگر دولت نقشی نمیتواند داشته باشد پس این همه هیاهو برای انتخابات ریاست جمهوری و رای دادن برای چیه ؟ اصلا انتخاب رییس جمهور به چه دردی میخوره ؟
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
اگر طبقه همکف باشید و اسانسور طبقه دهم یکبار دکمه را باید فشار دهید تا اسانسور بیاد طبقه همکف. ولی در این فاصله اگر هزار بار هم دکمه را فشار دهید اسانسور زودتر نمی اد. حالا دولت هزار بار هم امار خوب و وعده خوب بدهد در وضعیت واقعبت اقتصاد و سیاست کشور تفاوتی ایجاد نمی کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
ناشناس 17:15
آری آری دولت تدارکاتچی ست....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
۱۷:۱۵
حاضرید به هر دری بزنید که از دولت رفع مسئولیت کنید این توجیه شما به خاطر نبود مسئولیت پذیریه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۸
کدام افزایش 40درصدی ارزش پول ملی ؟لطفا به شعورمردم توهین نکنید.
نعمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
بنده یک دلال زحمت کش دلار هستم و هر ماه مبلغی ناچیز درآمد دارم حدود 20تا 40 میلیون تومن الان از وقتی دلار 11 تومن ثابت شده درآمد ندارم لطفا کمکم کنید چندماهه از جیب دارم میخورم. یارانه هم که کمه بربری هم نمیشه خورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
برو پیش اسحاق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
باید بروی داخل مترو دستفروشی کنی، تعداد دستفروشان مترو از مسافران داره بیشتر میشه
زهرا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
نعمت تو همه کار میکنی یه جا میگی معلمم یه وقت دلار فروش و... کدوم حرفتو باور کنم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
بدبخت مثلا که چی.اونایی که دلال دلارن فکر میکنی الان وضعشون همینی شده که گفتی در اثر تدبیرات اقایان.نه اقاجون.الان دارن کاغذی و لفظی معامله می کنند و هزار کار بدتر از قبل می کنند.همین شما ساده لوح ها هستید که رسانه ها و صدا و سیما سرکارشون میذاره ومیگه بله دیگه دلار و طلا تثبیت شد و دلالی رو جمع کردیم و فلان نه داداش.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
آب که از سر گذشت چه یک نی چه صد نی ، کالایی که قیمتش بیست هزارتومان بود حالا در بعضی فروشگاهها شده نوزده هزارو پانصد تومان
من قبلن این کالا را باقیمت چهار هزار تومان هم نمیتوانستم بخرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
چیزی که مردم هنوز احساس نکرده اند پیامدهای این گرانی است که روی سلامت جسمی آنها تأثیر منفی دارد و سوء تغذیه ای که منجر به بروز یماری ها در درازمدت میشود. درست مثل جنگ
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
مگر برای کسی مهمه که قدرت خرید مردم از بین رفته .همه به فکر کارهای شخصی خودشون هستن شرکتم چی شد وارداتم چیشد رانتم لو نره و......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
علی برکت الله
ارشيا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
متاسفانه نه نظارتي بلدن و نه طرح توسعه اي . مسكن جوانان چه شد. مسكن اجتماعي چه شد. حداقل مسكن مهر رو با تمام اشتباه بودنش زودتر تموم كنيد بديد دست مردم.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
از مسئولین خواهش داریم با اعداد بازی نکنند چون مردم دیگه یاد گرفتن.
اگه قبول دارید ارزش پول ملی 40% نسبت به مهر 97 تقویت شده یعنی با دلار 11500 تومنی امروز، در مهر 97 قیمت دلار 19160 تومن بوده.
خب قیمت دلار در مهر 96 هم 3700 تومن بوده یعنی در مهر 97 ارزش پول ملی 518% !!!! از دست رفته و با منتی که مسئولین سر ما میذارن الان 40% تقویت شده.
من از اقتصاددان های وطنی در عجبم که زحمت یه دو دوتا چهارتا به خودشون نمیدن و فقط نظریه صادر میکنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
ملت از مسئولان ناامید شده اند ولی نمیدانم چرا هیچ کاری نمیکنند؟ و این خیلی عجیب است
ناشناس
| United States of America |
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
کفش وطنی ۱۵۰ تومان بوده پارسال امسال ۴۰۰ تومان شده
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
خسته نمیشوید اخبار و مقاله های تکراری؟
ارز ۴۲۰۰ را تا حذف نکنید هیچ چیزی درست نمیشود.
الان ارز ۴۳۰۰ و ارز ۸۰۰۰ تومانی و ارز ۱۲۰۰۰ تومانی وجود دارد و دولتی ها براحتی اجناس را با ارز ۴۲۰۰ وارد و با ارز ۱۲۰۰۰ میفروشند
مقاله هایتان تکراری شده.
تمشکال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
40درصد تقویت پول ملی ما را حداقل در حرف و آمار دفن نکنید مردم به صداقت بیشتر نیاز دارند تا آمار و حرف !!
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
سلام، در اینجا چند دلیل برای اینکه قیمت ها کاهش نمیابد هست:
1- خیلی از مردم و تولیدکنندگان بر این باورند که قیمت ارز بصورت دستوری و بشکل مصنوعی کاهش پیدا کرده بنابراین جو روانی حاصله خود مانع از کاهش قیمتها می شود
2- عدم توانایی سازمانهای نظارتی بر قیمت گذاری ها که معمولا به خاطر فساد و یا دستورات از بالا هست، چون وقتی که خود دولت در جریان کاهش مصنوعی قیمت ارز هست بر این نکته واقف هست که تولید کننده در واقع با قیمت واقعی ارز درگیر است.
3- بسیاری از کالاها ار طریق دلالان و واسطه هایی بدست مشتری نهایی میرسند که بعضا قدرت این مافیای دلالی بحدی است که کنترل برخی نهادهای نظارتی را هم در دست دارند
4- آخرین نکته که مهمترین نکته هست، نگاه دولت به درآمد از ناحیه مالیات ارزش افزوده است، هرچه کالاها گرانتر باشند در نتیجه سهم و درصد مالیات ارزش افزوده در آمد ریالی بیشتری نسیب دولت میکند که این خود باعث می شود که دولت در پس پرده از این عدم کاهش قیمت حمایت هم بنمایند...
ناشناس
|
Sweden
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
مشکل اصلی در کافی نبودن تولید کالاها ،ووجود خواهان زیاد کالا در بازار وحجم بالای نقدینگی بدون پشتوانه در بازا هست ،تا ان نقدینگی از بازار خارج وبجای بودس بازی وسفته بازی ودلالی به تولید هدایت نشود همین اس وکاسه هست که بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۵
اجناس گرانتر شده و بدروغ دلار ارزان شده .اصلا بین دلار20 هزار تومانی و دلار 11 جنسها از زمان دلار 20هزارتومانی هم نایابتر شده و هم گرانتر .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟