به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، رضا رحمانی درباره موارد بررسی شده در کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: تولیدات کالاهای صنعتی محور اصلی مباحث امروز کمیسیون صنایع و معادن بود که گزارشاتی در این باره ارائه شد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش وزارت صمت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه تولید است، افزود: تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد داشته و مردم از سرمایهگذاری در حوزههای مختلف استقبال میکنند به گونهای که تعداد جوازها و پروانه بهره برداری افزایش پیدا کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری حفظ تولید موجود و راه اندازی واحدهای راکد پیگیری میشود، اظهار کرد: فعال کردن ظرفیت خالی واحدهای تولیدی یکی از اصلیترین اقدامات انجام گرفته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
عضو کابینه دوازدهم اضافه کرد: در سالهای گذشته تامین برخی کالاهای خاص مانند لاستیک به ویژه لاستیک سنگین به واردات وابسته بود به همین دلیل در حال حاضر طرحهایی با سرمایه گذاری بخش خصوصی، کمک دولت و صندوق توسعه ملی اجرایی میشود تا کشور در تولید لاستیک مستقل شود.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی گفت: در حال حاضر قیمت ۱۰۰ قلم کالای پرمصرف روزانه رصد میشود که ۹۲ قلم آن در ماه گذشته بیتغییر بوده یا کاهشی است، برای ساماندهی سایر کالاها نیز اقدامات لازم در حال اجرا است.
عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه مشکلات مربوط به قیمت مرغ در بازار حل شده است، ادامه داد: قیمت برخی از کالاها مانند چای خشک نیز تحت تاثیر واردات است که اقدامات لازم برای تامین آن انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه با تکمیل طرحهای مذکور کشور در تامین لاستیک سنگین به خودکفایی میرسد، ادامه داد: در حال حاضر حجم واردات لاستیک سبک زیاد نبوده و میتوان گفت: در تولید این محصول نسبتا به خودکفایی رسیده ایم.
رحمانی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در حوزه کاغذ، تصریح کرد: کشور در تامین کاغذ تحریر مشکلاتی داشت، اما نه تنها در تولید کاغذ تیشو و بسته بندی به خودکفایی رسیده بلکه صادرات نیز انجام میدهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اگرچه میتوان کاغذ روزنامه به میزان نیاز کشور تولید کرد، اما مشکلات واحدهای تولیدکننده این کاغذ، نیز تا حدودی حل شده و این واحدها میتوانند با تمام ظرفیت به فعالیت بپردازند.
وی از انقلاب معدنی به عنوان یکی از برنامههای وزارت صمت یاد کرد و افزود: اگرچه ایران یکی از کشورهایی است که پتانسیل زیادی در بخش معادن دارد، اما استفاده از این ظرفیت نیازمند سرمایهگذاری و بهره برداری است.
عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه اکتشاف و فعالسازی معادن کوچک از جمله برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: نقشه راه معدن برای نخستین بار اجرایی شده است.
رحمانی با اشاره به اینکه مردم اقدامات انجام گرفته برای رونق تولید را مشاهده خواهند کرد به نهضت ساخت داخل اشاره و یادآور شد: برای ساماندهی موضوعاتی مانند پتروشیمی، صنایع مخابراتی، معادن، فولاد، مس، خودرو و. ستادی تشکیل شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برنامه وزارت تحت امرش برای کاهش قیمت لاستیک، گفت: گرانی لاستیک مربوط به ماههای گذشته به ویژه اواخر سال قبل بود چراکه در هفتههای اخیر این کالا نه تنها افزایش قیمتی نداشته بلکه قیمتها تثبیت شده یا در برخی موارد شیب نزولی را نیز تجربه کرده است.
رحمانی همچنین درباره خبرهای منتشر شده درباره همکاری ایران و روسیه در حوزه خودروسازی، گفت: همانگونه که هر شرکتی در حوزه پوشاک، فولاد، پتروشیمی و... در دنیا با سایر کشورها همکاری میکند، همکاری خودروسازان ایرانی با سایر کشورها نیز موضوع جدیدی نبوده و امر رایجی است چراکه ممکن است برخی از مذاکرات صورت گرفته به نتیجه رسیده و برخی هیچ ثمرهای نداشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که با توجه به تصویب تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس آیا درباره اینکه باید دوباره از مجلس رای اعتماد اخذ کنید، صحبتی با شما صورت گرفته است؟ گفت: خیر؛ با بنده چنین صحبتی نشده است هرچه قانون بگوید همه تابع آن هستیم.