جولان آشغال‌ها در جوی خیابان‌ها

کد خبر: ۹۲۸۸۲۴
|
۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۲ 09 October 2019
|
10184 بازدید
|
۸

این روز‌ها کافی است در سطح شهر قدم بزنید تا از نزدیک شاهد جولان انواع بطری‌های نوشابه و آب معدنی، ظرف‌های غذا، لیوان‌ها، پاکت‌های آبمیوه در جوب‌های شهر باشید. جوب‌هایی که به جای آب، پناهگاه زباله شده است.

به گزارش تیترشهر، متاسفانه وقتی در سطح شهر قدم می زنید نقاطی را مشاهده می‌کنیم که بو‌های بدی درآن جا می‌آیند، که تعدادشان اندک هم نیست (البته در خیابان‌های فرعی بسیارزیاد‌تر از خیابان‌های اصلی است) وقتی به دنبال منشاء این بو‌ها می‌گردیم، متوجه خواهیم شد که این بو‌ها از جوب‌ها می‌آید.

در خیلی از مواقع شاهد آن هستیم که شهروندان اگر زباله‌ای در دست داشته باشند و در نزدیکی خود سطل زباله‌ای مشاهده نکنند، بی درنگ آشغال‌های خود را بروی زمین ریخته و بدون توجه به عواقب آن راه خود را در پیش می‌گیرند.

عدم فرهنگسازی در کنار نبود سطل زباله
البته این موضوع درست است که از یک سو به دلیل فقدان فرهنگسازی است؛ درحقیقت رهاکردن زباله در کانال‌ها و جوی‌های آب علاوه بر اینکه یکی از عادت‌های غلط در بین برخی از شهروندان به شمار می‌رود که هیچ اقدامی برای فرهنگسازی و رفع آن از سوی مردم و مسئولان صورت نگرفته است، ولی از یک سو منشا اصلی آن، نبود سطل زباله کافی در سطح شهر یا مکانیزه شدن آن است.

اگرچه شهرداری‌ها به عنوان یکی از ارکان خدمات رسانی و پر اهمیت در حوزه‌های مختلفی مانند آموزش، بهداشت محیط، حمل و نقل عمومی، سامان دهی امور شهری و سایر امور مرتبط به شهروندان هر جامعه مطرح هستند و نقش پر رنگی در مسایل اجتماعی ایفا می‌کنند، اما در همین راستا رسیدگی به وضعیت بهداشت سطح شهر، معابر، کانال‌های آب شهری، جمع آوری زباله و سایر موارد از انتظارات مردم از شهرداری‌ها است که باید این امر را در اولویت خود قرار دهد.

درواقع بیشترین علت سرریز شدن آب جوی‌ها به معابر و پیاده رو‌ها گرفتگی آن‌ها در اثر تجمع زباله در محل‌هایی مانند زیر پل‌ها است که جلوی جاری شدن روان آب سطحی را می‌گیر و این امر جای بسی تامل دارد.

شهرداری به روش عقب مانده نسبت به جمع آوری زباله‌ها اقدام می‌کند

در این رابطه بار‌ها اعضای شورای شهر نیز تذکراتی دادند، ولی راه به جایی نرفته است. به طور مثال در این رابطه حتی در خصوص روش مدرن جمع آوری زباله موضوعاتی مطرح شده است.

حسن خلیل آبادی با بیان اینکه متأسفانه هنوز شهرداری تهران به روش عقب مانده و سنتی نسبت به جمع آوری زباله‌ها اقدام می‌کند، گفت: روزانه حدود ۷ هزار تن زباله‌های مختلف از سطح شهر تهران جمع آوری می‌شود که کاملاً روش جمع آوری، دپو و امحای آن سنتی است.

وی با بیان اینکه حالا در جهان از تکنولوژی‌های روز و روش‌های نوین برای بازیافت پسماند خود استفاده می‌کنند، اظهارکرد: متأسفانه با وجود آنکه سال هاست روش خاک کردن زباله‌ها منسوخ شده است، اما در شهرداری تهران این روش هنوز به کار گرفته می‌شود.

خلیل آبادی اظهارکرد: بر اساس برنامه سوم توسعه شهرداری تهران مسئولان سازمان پسماند می‌بایست طی سال‌های آینده با اتکا به روش‌های نوین امحای زباله نسبت به بازیافت آن‌ها اقدام نمایند.

اما با تمام این تفاسیر وضعیت فعلی جوب‌های شهر نشان از عدم کارایی شهرداری و سهل انگاری ان در این زمینه است.
این در حالی است که حفظ و ارتقای سطح سلامت امری حیاتی و مهم است که انباشت زباله‌ها در معابر و جوی‌های شهر، علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و گسترش میکروب‌ها در سطح شهر، چهره شهر را نیز زشت و نازیبا می‌کند.

بنابراین باید مدیران شهری این موضوع را مدنظر قرار داده و بدانند برای بهبود وضعیت در این امر در کنار فرهنگسازی باید افزایش سطل زباله و ساماندهی جوب‌های خیابان‌ها مدنظر قرار گیرد.

امید است شاهد احقاق حقوق عامه و رفع و کاهش مشکلات مردم در این زمینه باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
به جای تبلیغات مزخرف در سیما ؛ کمی برای محیط زیست وقت بزارید . کمی به مردم ناآگاه بی فرهنگ آموزش بدید آشغال نریزند و به مسئولین شهرداریها تذکر که در جمع آوری زباله ها بیشتر تلاش کنند .
پاسخ ها
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
قطعا اهمیت دوغ و پفک برای سیما واجب تر از فرهنگ ترافیک و شهروندی می باشد سالهاست خبری از آموزش عمومی در سیما وجود ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
به این کامنت باید یک میلیارد مثبت داد. رسانه عمومی برای همینه. اموزش نه تولید برنامه ای که تماشاگر نداره.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
جوبهای خیابان سهرودی شمالی بوی نامطلوب می دهد دلیلش هم انباشت زباله است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
عدم فرهنگسازی در کنار نبود سطل زباله کافی در سطح کشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
متاسفانه بزرگترهای جامعه ما هم مثل بچه ها میمونن. از بچه ها که بپرسی اب از کجا میاد؟ میگن شیر آب! یا اگر بپرسی شیر از کجا میاد ؟ میگن سوپر مارکت! بزرگترهای ما هم یه همچین نگاهی به زباله هایی که تولید کردن دارن. فکر میکنن وقتی اشغالی رو میریزن یک مرد مامرئی پشت سرشون هست که جمع کنان میاد یا اونقدر اونجا میمونه که بالاخره خود بخود ناپدید میشه. ای دل غافل ! با کوچکترین مسائل هم هنوز مشکل داریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
شهرداری سطل های زباله را هم نمی شورد! این ها منبع بوی بد در شهرند.
خیلی جاها هم سطل ندارند. یا برداشته اند.
معلوم نیست تز شهردار درباره آشغال چیست!
کافی است به 137 زنگ بزنید. کسی هم جوابگو نیست و تازه بهتان بد و بیراه نگویند شانس آورده اید.
نباید یادشان برود که اولین کار شهرداری، جمع کردن زباله هاست. خوب است قانون شهرداری ها را بخوانند.
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
يكي از دوستان ميگفت درهلند كانال تلويزيوني وجود دارد كه عكس كساني كه محيط زيست را الوده ميكنند را مرتب پخش ميكن تا درس عبرت بگيرند مثل كساني كه اشغال ميريزند يا اب دهان خود را ذرمعابر پرتاب ميكنند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟