سردار سلیمانی با بیان اینکه ۵۰ درصد نیروهای کشور سرباز هستند، گفت: امروز در مرحلهای هستیم که متولدین سال ۸۰ برای انجام خدمت سربازی اعزام خواهند شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سردار ایوب سلیمانی جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه امسال ۲۰ میلیون زائر از سراسر جهان در راهپیمایی اربعین شرکت میکنند، گفت: از اول محرم تا امروز ۳ میلیون نفر از هموطنان وارد کشور عراق شدند.
وی با بیان اینکه روز جمعه در مرز مهران حدود ۲۵۰ هزار نفر خروجی و ۵۰ هزار نفر ورودی به کشور داشتیم که تمام این ورود و خروجها با کنترل دقیق و با امنیت کامل انجام شد، افزود: رکورد کنترل افراد به هنگام ورود و خروج افراد از مرز ۳ ثانیه گذشت.
اعزام بیش از ۳۰ هزار نیروی پلیس به مرزهای چهارگانه
سردار سلیمانی با بیان اینکه بیش از ۳۰ هزار نیروی پلیس را به مرزهای چهارگانه اعزام کردیم، تصریح کرد: بیش از هزار و ۵۰۰ گشت راهور و یک هزار و ۸۰۰ گشت انتظامی در اطراف مرزها راهاندازی کردیم که تردد زوار را به صورت هوایی و زمینی کنترل میکنیم و ۲۸۰ گیت کنترلی فعال هستند.
وی افزود: از ۳ میلیون زائر اربعین بیش از یک میلیون نفر به کشور بازگشتند و پیش بینی ما این است که تعداد زوار در آخر همین هفته از مرز ۴ میلیون نفر عبور خواهد کرد و این عظمت اسلام و افتخار ماست.
جانشین فرمانده ناجا گفت: به دلیل محدودیت زیرساختها و مشکلات به وجود آمده در مرزهای جنوبی عراق، خیلیها به دلیل تبلیغات کاذب از انجام سفر به عراق منصرف شدند، امکانات ما بسیج شده بود و در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: تمام کشورها برای حراست و پاسداری از مرزهای جغرافیایی خود، از مردان استفاده میکنند و در کشور ما نیز به همین صورت است؛ خدمت سربازی خدمت مقدسی است و تمام مردم جامعه را در بر میگیرد.
سردار سلیمانی گفت: به عنوان نیروی انتظامی زمینه ساز این خدمت هستیم، ۵۰ درصد نیروهای کشور سرباز هستند، امروز در مرحلهای هستیم که متولدین سال ۸۰ برای انجام خدمت سربازی اعزام خواهند شد.
وی افزود: همه موظف هستند در شرایط یکسان به انجام خدمت مقدس سربازی بروند، کسی که محدودیت دارد باید در محل زندگی خود خدمت کند و کسی که متخصص در امور مختلف است باید در جای خود و یگان تخصصی خدمت کند، کسی که محدودیت دارد نباید در مرزها خدمت کند.
باید دامنه کفالت سربازی محدودتر شود
جانشین فرمانده ناجا گفت: باید دامنه کفالتها محدودتر و دقیقتر شود و به هر بهانه واهی کفالت صادر نشود، در خدمت سربازی ۷ درصد معافیتهای ما مربوط به کفالت است.
وی افزود: تزلزل در قانون خدمت سربازی باعث شده تا علاوه بر کسانی که معافیت میگیرند، میل به غیبت پیدا میکنند، سیاسیون به مولفههای اصلی امنیت ملی ورود پیدا نکنند، افراد به خود این اجازه را ندهند که در هر موضوعی ورود کنند و دخالت کنند، اقتدار تثبیت شده این است که در حوزه خود متخلفان اجازه تخلف نداشته باشند و با این افراد متخلف برخورد شود.
جانشین فرمانده ناجا گفت: ۱۰ درصد پسران معافیت پزشکی میگیرند و این قابل قبول نیست، از طرفی هم با طلاقهای صوری مواجه هستیم، اگر فردی به خاطر مراقبت از پدرش معافیت کفالت گرفته و شش ماه بعد پدرش فوت شده است، آیا نباید دیگر به سربازی برود؟
سردار سلیمانی گفت: حقوق یک سرباز به اندازه ایاب و ذهاب او در بعدهای مسافتی مختلف در کشور نمیشود، در قانون مقرر شده تا بنا به درجه نظامی و سطح سواد به سربار حقوق داده شود.
وی افزود: در ستاد کل نیروهای مسلح برای سربازان قرارگاهی خاص (مهارت آموزی) تشکیل شده و ۹ وزیر در این قرارگاه عضو هستند تا برای آینده مشمولان تدبیر شود که پس از خدمت سربازی با این مهارت زندگی خود را ادامه دهند و در زندگی خود از مزایای اجتماعی بهرهمند شوند، کسی که برای نظام خدمت میکند، نظام هم برای او خدماتی را تدارک خواهد دید، این یک رابطه دو طرفه است.
اعمال محدودیتها برای مشمولانی که به سربازی نمیروند
جانشین فرمانده ناجا گفت: حق اشتغال برای کسی است که وظیفه ملی خود را انجام داده است، مشمولان بدانند اگر به خدمت سربازی نروند محدودیتهایی برایشان اعمال خواهد شد، از طرفی اگر به خدمت سربازی بروند از تشویقها و مزایای به خصوصی بهرهمند خواهند شد.
وی با انتقاد نسبت به رسانهها گفت: چرا برای انجام خدمت مقدس سربازی تبلیغات و به سربازان توجهی نمیشود؟ سربازان زیادی در مرزها در حال جانفشانی هستند، باید اینها را دید، ائمه جمعه به موضوع جوان سرباز بپردازند، وزارت ورزش و جوانان به مقوله سربازان بپردازد، مگر اینها جوان نیستند؟
سردار سلیمانی گفت: باید فرهنگ حمایت از جوان را در کشور قالب کرد، باید به جوانان انگیزه و شور و شوق داد تا وارد عرصههای مختلف شوند، کمیته امداد بیاید بگوید که به خانوادههای فقیر و کم بضاعت کمک میکنند و در عین حال به این خانوادههایی که سرباز دارند، خدمات مضاعف و ویژهای اهدا خواهیم کرد، با استفاده از ظرفیتهای ملی و تصویب قوانین جدید باید به استانداردها برسیم.
وی افزود: چه ضرورتی دارد که به عنوان مثال یک خوزستانی در سیستان و بلوچستان خدمت کند؟ باید به مشمولان غنای شغلی داده شود تا سرباز نگوید که دو سال از عمر خود را در خدمت سربازی هدر دادم، باید مشمولان در حرفه و شغلهای مختص به خود به کار گرفته شوند.
در پایان مراسم تودیع و معارفه جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه ناجا برگزار شد و طی حکمی از سوی فرمانده ناجا سردار رحمان علیدوست به عنوان جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه ناجا منصوب شد و از زحمات سردار ابراهیم کریمی که اکنون در سمت جانشین معاون اجتماعی ناجا و در مرز مهران در حال خدمت است، تقدیر شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.