هالک بانک و رئیس جمهور ترکیه نسبت به صدور کیفرخواست دادستانی آمریکا علیه این بانک واکنش نشان دادند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، دادستانی آمریکا این هفته " هالک بانک" ترکیه را متهم به نقض تحریمهای ایران در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ کرده و برای آن کیفرخواست صادر کرده است. سهام این بانک در واکنش به این اقدام آمریکا روز گذشته هفت درصد سقوط کرده بود.
این اتهامات که تنها چند روز پس از تحریم دو وزیر ترک، پایان دادن به مذاکرات تجاری و افزایش تعرفهها توسط آمریکا میشود، نشان میدهد که روابط بین دو متحد ناتو بیش از پیش دچار تنش شده است.
در واکنش به این اتهامات، هالک بانک در بیانیه ای، این اقدام را مرتبط به حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه کرد و گفت: این اقدامات بخشی از تحریمهایی است که توسط دولت آمریکا در واکنش به عملیات " چشمه صلح" علیه کشور ما وضع شد. این بانک ضمن رد ادعای نقض تحریمها گفت که با توجه به اینکه این بانک دارای شعبه یا کارمندی در آمریکا نیست، نمیتواند در جریان رسیدگی به اتهامات با آمریکا همکاری کند.
علاوه بر هالک بانک، رئیس جمهور ترکیه نیز شدیدا از این تصمیم آمریکا انتقاد کرد. رجب طیب اردوغان به خبرنگاران گفت که پرونده هالک بانک قبلا مختومه شده بود، اما دادستانهای نیویورکی در اقدامی غیرقانونی و زشت آن را مجددا به جریان انداخته اند. وی افزود: خواهیم دید چه تصمیمی خواهند گرفت و ما متناسب با آن تصمیم بدان پاسخ خواهیم داد.
مقامات آمریکایی در پرونده فوق ۹ نفر از جمله مهمت هاکان آتیلا- معاون سابق این بانک را متهم به نقض تحریمها کرده اند. آتیلا سال گذشته نیز به دلیل آنچه واشنگتن " کمک به تهران برای فروش نفت" خواند در نیویورک محاکمه شده بود. او در ماه ژوئیه از زندان آزاد شده بود.
این نخستین بار نیست که هالک بانک به نقض تحریمهای ایران متهم میشود. پیشتر و در جریان رسیدگی به پرونده رضا ضراب نام هالک بانک مطرح شده بود. ضراب در سال ۲۰۱۶ و در جریان سفرش به فلوریدا به اتهام نقض تحریمها بازداشت شد.