این روزها قیمت رب در حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافته و قیمت عرضه به مشتری حدود ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار تومان رسیده است، اما با این حال بازار فروش آن تعریف چندانی ندارد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس از زنجان، زنجان این روزها شاهد برداشت محصولات مختلف کشاورزی است، محصولاتی که یک سال برای آنها زحمت کشیده شده است تا به بار بنشینند، به بار نشستنی که گاها به خاطر شیرینی برداشت آن جشن برداشت محصول و شکرانه برگزار میشود، اما در زنجان به علت عدم مدیریت در بازاریابی و فروش این محصولات در کنار کمبودهای موجود در زمینه برداشت، حمل و نقل و همچنین دلال بازیها دقیقا زمان برداشت محصول مشکلات کشاورزان آغاز میشود.
افزایش بیرویه هزینههای تولید از جمله نرخ سوخت، سم و کود و کارگر و سایر نهادههای تولید از یک سو و سر رسید اقساط وامهای کشاورزان و کاهش قیمت خرید محصولات از سویی دیگر به مشکلات کشاورزان میافزاید و همین امر موجب گلهمندی این قشر میشود؛ و بارها در استان زنجان شاهد این بودهایم که برخی از کشاورزان به علت هزینههای بالای برداشت محصول ترجیح دادهاند، اصلا محصول خود را برداشت نکنند.
نمونه این مسئله نرخ گوجه فرنگی در زنجان است که نرخ بسیار پایین خرید آن موجب متضرر شدن کشاورزان شده است، هرچند که از اوایل مهرماه دولت خرید تضمینی برای این محصول را به نرخ یک هزار و ۱۵۰ تومان آغاز کرده است، اما به نظر میرسد باید فکری اساسی برای حل این مشکلات اندیشیده شود.
* حمایت از گوجهکاران
استاندار زنجان نیز با اشاره به اقدامات استان زنجان در راستای حمایت از تولیدکنندگان گوجهفرنگی گفت: روزانه ۱۱۰۰ تن گوجهفرنگی از زنجان به صورت تضمینی خریداری میشود.
فتحالله حقیقی کمک به کشاورزان در راستای کشت بهتر محصولات را مصداق بازر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت ایجاد شده در استان اصفهان، روزانه ۲۵۰ تن و برای خود استان ۸۶۰ تن خرید تضمینی انجام میشود و در مجموع روزانه یک هزار و ۱۰۰ تن خرید تضمینی انجام میشود تا مشکلات کشاورزان در این حوزه حل شود.
*قیمت رب نصف شد
رئیس اتحادیه خواربار و لبنیاتفروشان زنجان نیز در این باره گفت: قیمت رب گوجهفرنگی طی روزهای گذشته کاهش چشمگیری داشته و حتی به نصف قیمت نیز رسیده است.
جلیل علیمحمدی با اشاره به اینکه قیمت تولید کنونی رب گوجهفرنگی ۷ هزار تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است، تصریح کرد: البته قیمت عرضه به مشتری حدود ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار تومان بستگی به کیفیت آن متفاوت است.
وی با بیان اینکه طی ماههای گذشته قیمت رب گوجهفرنگی افزایش چشمگیری داشت، اضافه کرد: در واقع این روزها قیمت رب در حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است، اما با این حال بازار فروش آن تعریف چندانی ندارد.
رئیس اتحادیه خواربار و لبنیاتفروشان زنجان با اشاره به اینکه علاوه بر رب گوجهفرنگی قیمت سایر کالاها از جمله کنسروجات نیز کاهش چشمگیری داشته است، گفت: میزان کاهش قیمت تن ماهی در حدود ۱۲ درصد است.
وی همچنین به کاهش قیمت چای نیز اشاره کرد و افزود: چای که چند ماه قبل افزایش قیمت یک و نیم برابری داشت این روزها ۱۵ درصد کاهش قیمت دارد.
علیمحمدی با بیان اینکه قیمت برنج نیز کیلویی یک هزار تومان کاهش یافته است، اضافه کرد: بازار این روزها، در آرامش است، اما مشتری نیست
وی با اشاره به اینکه هیچ یک از کالاها طی روزهای گذشته افزایش قیمتی نداشته است، تصریح کرد: از نظر کالایی مشکلی در بازار نداریم، مشکل این است که مشتری نیست و بازار در رکود به سر میبرد.
*خرید تضمینی یک هزار تن گوجهفرنگی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه امسال یک هزار تن گوجه فرنگی در زنجان به صورت تضمینی خریداری شده است، گفت: این محصول به قیمت یک هزار و ۱۵۰ تومان خریداری میشود.
جواد تاراسی ادامه داد: اگر کشاورزان استقبال کنند و محصولات را به فروش برسانند، اجرای این طرح ادامه مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه مراحل پایانی برداشت گوجه فرنگی در حال انجام است، گفت: با توجه به برداشت ۷۰ درصد گوجهفرنگی در استان زنجان، قیمت این محصول به صورت طبیعی افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: البته یکی از تأکیدات ما به کشاورزان این است که الگوی کشت خود را از جهاد کشاورزی دریافت کنند تا دچار ضرر نشوند.
*سرمایهگذاری در حوزه گوجهفرنگی از انحصار خارج شود
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در این باره با اشاره به ضرورت تعریف الگوی کشت در کشور و استان تصریح کرد: باید کشاورزان تشویق شوند به جای کشت محصولاتی، چون هندوانه و گوجه فرنگی کاشت محصولاتی، چون پسته، زرشک و زعفران با توجه به مصرف کم آب و ارزش افزوده فراوان مورد توجه باشد.
علی وقفچی با بیان اینکه حلقههای مفقوده در کشاورزی ایران زیاد است، گفت: کارخانجات محدودی در حوزه ربرسازی فعالیت دارند، در حالی که باید با سرمایهگذاری این محصول از انحصار خارج شود.