چند وقتی است، دوباره زمزمه افزایش قیمت بنزین به رسانهها بازگشته و تقریبا روزی نیست که مسئول یا مدیری در این باره اظهارنظر نکرده باشد؛ اظهارات ضد و نقیضی که نه رد میشود و نه تأیید؛ اما به طور کلی در حال بازی با روان مردم است و همین موضوع، تحمل شرایط سخت این روزها را دو چندان کرده است.
به گزارش «تابناک»؛ بر پایه تجربه چهل ساله در ایران، خبر افزایش قیمت بنزین، مساوی با افزایش قیمت سایر اقلام و خدمات است و همین امر باعث نگرانی مردم شده؛ چه آنهایی که از خودروی شخصی و چه کسانی که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنند، به هر حال اگر بنزین گران شود، همه چیز گران خواهد شد.
بهانه دولتمردان و کسانی که مدافع افزایش قیمت سوخت هستند، همان بهانه قدیمی تفاوت قیمت در کشورهای دیگر است. اعتقاد این افراد این است که، چون سوخت در ایران نسبت به دیگر کشورها ارزان است، باعث افزایش قاچاق و خروج آن از کشور شده است. اما با حساب و کتاب منطقی، متوجه میشویم اینکه بنزین در ایران نسبت به کشورهای دیگر ارزان است، گفته درستی است، ولی اگر قرار به مقایسه باشد، باید همه چیز با هم مقایسه شود، از جمله باید درآمد مردم ایران هم نسبت دیگر کشورها ارزیابی شود.
بر پایه بررسیهای صورت گرفته، درآمد متوسط در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، حدود ۱۰۰ دلار در روز است و درآمدهای ماهانه افراد نیز از ۲۵۰۰ دلار در ماه تا ۱۰ هزار دلار متغیر است، که با یک حساب سرانگشتی چندین برابر درآمد یک کارمند یا کارگر در ایران خواهد بود؛ اما متأسفانه برخی خیلی علاقهای به شنیدن این موضوع ندارند و تنها بخش اول ماجرا که مربوط به افزایش درآمدهای دولت است، میبینند و اشکال کار آنجایی زیاد میشود که مردم عادی دسترسی به ارکان قدرت ندارند و صدایشان هم به جایی نمیرسد.
اما در سوی دیگر مدعیان مسئولانی هستند که ریش و قیچی دست آنهاست. با این حال، گویا کلیت حاکمیت رأی به افزایش قیمت بنزین دارد، ولی برخی موانع سیاسی مانع از انجام آن است؛ از جمله اینکه کشور خود را تا چند وقت دیگر برای یک انتخابات مهم آماده میکند و ممکن است افزایش قیمت حاملهای انرژی وضعیت این انتخابات را تحتالشعاع قرار دهد.
از این روی، بسیاری از نمایندگان مجلس ـ که با افزایش قیمت سوخت موافقند ـ حاضر به رأی دادن برای افزایش آن نیستند و حتی در برابرهر افزایشی نیز مقاومت میکنند.
بنا بر این گزارش، در روزهای گذشته، این موضوع چندین بار در مجلس مطرح شد و حتی مجلس جلسه غیرعلنی در خصوص این موضوع با حضور چند وزیر برگزار کرد، ولی اخبار رسیده حکایت از آن دارد که سبزنشینان بهارستان حتی اسمتزاجی نیز موافق افزایش بهای قیمت سوخت نبوده اند.
بهروز نعمتی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: اعتقاد من این است که شرایط امروز کشور و مردم ما به گونهای نیست که بتوان قیمت سوخت را افزایش داد. اگر ما کوچکترین تغییری در قیمت بنزین ایجاد کنیم، ممکن است عواقب بدی داشته باشد. زنگنه، رئیس جمهور و یا هر کس دیگری هم که در این مورد صحبت میکند، باید خود پاسخگوی افکار عمومی باشد، ولی با توجه به جلسه بین مجلس و دولت و همچنین جلسهای که با هیأت دولت داشتیم، تفاهم بر این شد که هیچ گونه افزایش قیمتی در خصوص حاملهای سوخت نداشته باشیم.
وی در خصوص نشست غیر علنی مجلس در هفته گذشته نیز گفت: موضوع سوخت در جلسه غیر علنی مطرح شد، ولی در قالب بحث هدفمندی و بر سر این بود که هم اکنون کشور ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت میکند که بخشی از آن نیز مربوط به سوخت است و باید به نحوی سامان دهی شود.
وی در پایان یادآور شد: تا کنون هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده و تنها برخی از دوستان گزارشی آماده کرده بودند که در جلسه مطرح شود و قرار شد درباره این موضوع که به هیچ عنوان دقیق نیست، بررسیهای لازم صورت گیرد و بعدا درباره آن تصمیم گیری شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.