انبارلویی در گفت‌وگو با «تابناک»؛

روحانی دنبال ایجاد دوقطبی در کشور است/ دولت به دنبال تعامل با دنیاست یا فروش کشور؟/ راه برای مذاکره دوباره باز است؛ اما خود روحانی هم می‌داند این یعنی «دیوانگی»!

این فعال سیاسی اصولگرا درباره اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه آقای روحانی گفته بود، چهل سال گذشته و ما هنوز نمی‌دانیم که پیشرفت کشور در تعامل است یا تقابل، تصریح کرد: این سؤال آقای روحانی بی ربط است. چه کسی می‌گوید پیشرفت در تقابل با دنیاست؟ ما با دنیا تقابلی نداریم آقای روحانی بهتر است بدانند که آمریکا دنیا نیست...
کد خبر: ۹۳۲۷۸۹
|
۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۰ 27 October 2019
|
14609 بازدید
|

سخنان اخیر «حسن روحانی» رئیس جمهوری در هیأت دولت و دانشگاه تهران سبب شد تا برداشت ها و تحلیل های مختلفی از این سخنان صورت بگیرد. روحانی در جلسه هیأت دولت گفته بود: «به مردم می گویم که چه کسانی باعث تعطیلی کشور شدند» و یا در دانشگاه تهران گفته بود: «40 سال از انقلاب می گذرد و ما هنوز نمی دانیم پیشرفت کشور در تعامل است یا تقابل.»

به گزارش «تابناک»؛ عده‌ای از کارشناسان سیاسی بر این باورند که بی تکلیف ماندن و یا به عبارتی مشخص نشدن وضعیت لوایح مرتبط با پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام سبب این اظهارات از سوی حسن روحانی شده است؛ موضوعی که حتی باعث شد «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور از موافقت با این لوایح توسط رهبری و سران قوا سخن بگوید؛ هرچند مجمع تشخیص و دفتر رئیس قوه قضائیه از نادرستی این موضوع سخن گفتند.

در همین زمینه با «محمد کاظم انبارلویی»، عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی و از فعالان و تحلیلگران سیاسی اصولگرا پیرامون دلایل و چرایی مطرح شدن چنین سخنانی از سوی رئیس جمهور و حتی معاون اول او یعنی «اسحاق جهانگیری» به گفت و گو نشستیم.

روحانی دنبال ایجاد دو قطبی در کشور است

محمدکاظم انبارلویی، تحلیلگر سیاسی در گفت‌وگو با «تابناک» به تحلیل بیان برخی سخنان در روزهای اخیر پرداخت و درباره اظهارات این روزهای حسن روحانی اظهار کرد: روحانی با این اظهارات به دنبال ایجاد دو قطبی در کشور است.

وی گفت: آقای روحانی تلاش دارد کشور را وارد دو قطبی کند، اما مردم فریب نمی‌خورند. مردم این نوع حرف ها را توهین به شعور خود می‌دانند، چون مردم عقل و شعور دارند و می‌دانند که کشور تا الان چگونه اداره شده و آقای روحانی چه وعده هایی داده است.

ما با دنیا تقابلی نداریم؛ پس سؤال روحانی بی ربط است

این فعال سیاسی اصولگرا درباره اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه آقای روحانی گفته بود، چهل سال گذشته و ما هنوز نمی دانیم که پیشرفت کشور در تعامل است یا تقابل، تصریح کرد: این سؤال آقای روحانی بی ربط است. چه کسی می گوید پیشرفت در تقابل با دنیاست؟ ما با دنیا تقابلی نداریم؛ آقای روحانی بهتر است بدانند که آمریکا دنیا نیست.

روحانی دنبال ایجاد دو قطبی در کشور است/ دولت به دنبال تعامل با دنیا است یا فروش کشور؟/ راه برای مذاکره دوباره باز است؛ اما خود روحانی هم می‌داند این یعنی «دیوانگی»!

انبارلویی تأکید کرد: الان مذاکرات با اروپا نهایی نشده و تیم مذاکره کننده هسته‌ای در حال مذاکره با آنان است، اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای به دست نیامده است. اروپایی‌ها علی‌رغم تعهداتی که به ایران داده‌اند، هیچ یک از تعهدات خود را عملی نکرده‌اند.

الان دولت باید درباره وعده وعیدهایش حرف بزند

رئیس دفتر سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی در عین حال تأکید کرد: مردم این سؤال را از دولت دارند که «پس چه شد آن همه وعده و وعید؟» دولت باید به مردم پاسخ بدهد نه اینکه فرار رو به جلو کند.

وی ادامه داد: کشور‌های اروپایی، آفریقایی و برخی کشور‌های آسیایی همچون چین و روسیه جزو دنیا محسوب نمی‌شوند؟ ما امروز با سه کشور شرور اروپایی همچون آلمان، انگلیس و فرانسه رو به رو هستیم، ولی علی‌رغم این شرارت و تقابل، باز هم با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنیم و تقابلی با آن‌ها نداریم.

مذاکره با آلمان، انگلیس و فرانسه عین حماقت است

انبارلویی خاطرنشان کرد: این سه کشور شرور اروپایی هستند که با ما تقابل می‌کنند. آن‌ها با ما قراردادی امضا کرده، اما زیر آن زده اند. ما که به همه تعهدات خود عمل کرده ایم. وقتی آن‌ها با ایران تقابل می‌کنند، ما باید چه کار کنیم؟ مذاکره کنیم؟ خوب بروید مذاکره کنید تا به تعهدات خود عمل کنند؛ اما این حماقت است.

سردبیر سابق روزنامه رسالت تأکید کرد: ما در جایی که گفت‌وگو جایز بوده با آن‌ها گفت‌وگو کرده و در جایی که باید از خودمان دفاع می‌کردیم، دفاع کرده‌ایم. آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی بنا را بر تقابل با ایران گذاشتند. دیدید که نفتکش ما را انگلیسی‌ها توقیف کردند.

وی با طرح این پرسش که یعنی ما در پاسخ به تقابل آمریکا و کشور‌هایی همچون آلمان، فرانسه و انگلیس هیچ کاری نکنیم، گفت: اگر به حرکات آن‌ها پاسخ ندهیم که همچون حمله عراق به ایران می‌شود. ما با عراق جنگی نداشتیم. آن‌ها آمدند با ما جنگیدند؛ بنابراین، نباید حماقت کنیم. باید جایی که تقابل باشد، تقابل و جایی که تعامل باشد تعامل و گفت‌وگو کنیم.

ایراد روحانی این است که آمریکا را همه جهان می‌داند

انبارلویی با بیان اینکه ما اکنون با دنیا در تعامل هستیم، اظهار کرد: اشتباه آقای رئیس جمهور این است که آمریکا و سه کشور شرور اروپایی را معادل همه جهان می‌داند. ما الان باید با چین که بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون جمعیت دارد و یا با کشوری همچون هند که نزدیک به یک میلیارد جمعیت دارد، روابط راهبردی داشته باشیم. آیا این‌ها جهان نیستند؟

این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: چرا وزارت امور خارجه از روابط دیپلماتیک با چین و هند و روسیه استفاده نمی‌کند. روسیه قدرت فراوانی دارد و ما با همکاری کشور روسیه در سوریه و عراق با تروریست‌ها مبارزه کردیم؛ آیا این تعامل نیست؟ متأسفانه دولت ما به دنبال تعامل با کشور‌هایی است که اصلاً ارزش تعامل ندارد. آن‌ها ثابت کرده اند که هیچ‌گاه پای تعهدات خود نیز نمی‌مانند.

راه دولت برای مذاکره با اروپایی‌ها باز است

وی گفت: اگر اکنون باز از دولت می‌خواهد با اروپایی‌ها مذاکره و با کشور‌های اروپایی تعامل کند، بفرمایند؛ راه باز است. اما چند بار باید یک راه آزمایش شود.

انبارلویی یادآور شد: خود آقای رئیس جمهور گفتند که گفت‌وگو با آمریکایی‌ها دیوانگی است؛ یعنی دوباره می‌خواهند دیوانگی کنند؟ بسم‌الله؛ تمام این توافقاتی که در برجام انجام شده یعنی یک شبه صورت گرفته است؟ خیر ما دو سال با آن‌ها به مذاکره پرداختیم و، اما هیچ کاری انجام دادند. آیا این به معنی تعامل است یا فروش کشور؟

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۲
در انتظار بررسی: ۷۸
انتشار یافته: ۱۱۶
علی جعفرپناه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
واقعا آقای "انبار لویی" انقدر مهم و موثر هستن که یک صفحه کامل خبرگزاری به ایشون اختصاص داده بشه؟ اونم بابت حرفایی که نصفش جز تفرقه افکنی و اختلاف نتیجه ای نداره و نصفش هم بدیهیاتی هست که همه میدونن و بهش عمل میکنن. ضمن اینکه امریکا همه جهان نیست. ولی تجربه نشون داده اکثر جهان بدون اجازه اش با ما حتی چای هم نمیخورن چه برسه رابطه. انگلیس و فرانسه و آلمان رو با چه تجربه و منطقی از آمریکاجدا میکنید؟ یه پژو و رنو رو بدون اجازه امریکا نمیذارن مونتاژ کنیم. بعد انتظار معامله و رابطه با اینها در سطح بالا رو دارین؟
توضیح اینکه ما هم مثل غالب مردم زیر فشار ها له هستیم. ما هم به اینکه فساد و اختلاس داخلی ببشتر از تحریم پدر مردمو در آورده اعتقاد داریم و ما هم به دولتی که وعده میده و عمل نمیکنه معترض هستیم. چه این دولت چه قبلی و چه قبلی ها.
یا علی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
اینقدر مهم است که جوابی برایش نداری!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
ایشون قصدهای بزرگی دارند رسیدن به پستهای بزرگ
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
این شکاف فقط از طرف روحانی نیست بیشتر از طرف مقابل است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
:مخاطب مجریان سایت تابناک
سایتی که شما اداره میکنید بیشتر مخاطبینش پیروان اصلاح طلبان هستند از این نظرات سبک و کور کورانه مشخص است
و شما هم در پخش نظرات مخالف دولت به عمد کوتاهی میکنید آنهم دولتی که رسالتش کوتاهی در خدمت به مردم است
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
حرفهای انبارلویی و امثالهم در این زمان ، اتفاقا خودش ایجاد دو قطبی است
چرا به یک سوال واضح رئیس جمهور که میگوید چنانچه سی اف تی و پالرمو را که به تایید مجلس و دولت رسیده را اجازه نمی دهید تا امضاء گردد !!؟؟
جواب واضح نمی دهید ؟؟
چرا بازهم باید دولت پرقدرت در سایه ، جلوی کارکرد و خواست اکثریت مردم که دولت و مجلس را انتخاب کرده اند سنگ اندازی کنند ؟؟
اگر این دو توافقنامه امضاء نگردد که وضع اقتصادی و تامین ارزاق معمولی مردم هم میسر نیست ،
چرا نمی گذارید تا مردم و کشور به آرامش و رفاه حداقلی برسند ؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
مثبت اندیشی و دل بستن به آمریکا هم حدی داره آمریکا غیرممکنه که کاری بکنه که به نفع ایران تموم بشه و مذاکره دوباره فقط خیانت به کشور هست با اینهمه بلایی که آمریکا هربار برسر ملت ایران اورده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
ایشان را کسی می شناسد ؟
آیا اگر انتخابات گردد
آیا انبارلویی و امثال ایشان که اینطور بر علیه امنیت و رفاه مردم هستند
آیا میتواند ۵۰۰ رای از مردم بگیرند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
البته خوبه در عالم سياست چيزي را سفيد و سياست نبينيم . ولي من هم معتقدم كه راه پيشرفت از تعامل با دنيا مي گذرد البته اين به معناي وإداده گي نيست . منظورم اين نيست كه از سر تا نوك پا غربي و شرقي باشد .
البته من الان معتقدم مشكل اصلي ما تعامل با دنيا نيست . مشكل اصلي ما عدم استفاده از همه نيروها است و نه فقط بخشي از افراد . مثلا وقتي صحبت از جوانگرايي مي شود منظور خيلي از دوستان افرادي نظيير بذرپاش است در صورتي كه ما جوانان نخبه اي هم داريم كه وابستگي به هيچ يك از جناح ها ندارند مثلا دكتر مجتبي لشكر بلوكي در حوزه استراتژي يا دكتر سيامك قاسمي در حوزه مالي
پاسخ ها
جناب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
کدام کشور توانسته به تنهایی در دنیای امروز به زندگی عادی خود ادامه دهد ؟
فقط یک کشور را نام ببرید ؟
خود آمریکا و روسیه و چین و اروپا هم به داشتن ارتباط با کشورهای دیگر نیازمند و محتاج هستند
همین الان انگلستان چنانچه از اروپا جدا گردد ۴۰ درصد اقتصاد و مواد غذایی اش دچار مشکل جدی می گردد
چرا نمی خواهید قبول کنید که بخدا قسم داشتن ارتباط با دنیا نامش بردگی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
فارغ از اینکه fatf مشکلات رو کم کنه یا زیاد حرف روحانی کاملا صحیح است.وقتی قانونی توسط دولت و مجلس تصویب میشود و مخالف قانون اساسی و اسلام هم نیست به دلیل اختلاف سلیقه و نارضایتی تعدادی معدود به این بهانه که قانون خوبی نیست تصویب نمیشود.جایگاه دموکراسی در کشور کجاست؟الان به جایی رسیده ایم که دولت و مجلس رسما به حاشیه رفته اند و این یک زنگ خطر هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
وقتی چیزی در مجلس تصویب و در شورای نگهبان با ایراد مواجه می شود با اصرار مجلس موضوع به مجمع ارجاع می
شود.تعدادی از اعضای مجمع عضویت ایران را به ضرر کشور می دانندلذا مصوبه مجلس در مجمع با ایراد مواجه شده و این
.روال کاملا قانونی است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
شما اول روال قانونی در کشور را یاد بگیر که روندی طی می کند چگونه است بعد بیا از قانون حرف بزن
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
خوب معلوم هست که حرف روحانی درست هست . مگر ملاک رای و نظر مردم در انتخابات نبود . مردم به همین اختلاف سیاسی و دیدگاه و دو قطبی کاندید ها رای دادند . اصلا وقتی در جامعه دمکراسی از طریق آرا عمومی هست جامعه باید دو قطبی یا همان دو حزبی باشد . من نمیدانم تندروها برای چی فرافکنی میکنند . مردم به تفاوت ها و دیگاهای متفاوت رای میدهند اگر عیر از این باشد باید تعریف جدیدی از حکومت با همپرسی تعریف کنند . مگر اهداف انقلاب عیر از این بود . هدف از انقلاب این بود که جامعه از طریق آرا عمومی با تکیه بر قدرت چند قطبی باشد . حالا یک قطب را مردم دوست ندارند تکلیف چیست ؟
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
پس باید شک کرد که اقلیتی مخالف هستند که یا خودشان کار شفاف را نمی فهمند که چیست !!؟
و یا با شفافیت منافع خاص و غیر قانونی و برخلاف منافع مردم خودشان به خطر می افتد!؟
و برایشان اصلا مهم نیست که اکثریت مردم با تحریم خودساخته ، به مشکلات جدی و خطرناکی خواهند رسید
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
گروه وحزب شما چندتا رای دارد که اینجور از طرف مردم حرف می زنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
رای گروه و حزب اونو ولش کن . برو تکرار کن تکرار . آفرین با این تورم 1000 درصدی تکرارت . جالبه از رو هم نمیرین !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
فعلا که هندی ها استراتژیک ترین کالای جهان که نفت هست رو هم از ایران نمیخرند مطمئن باشید اگر چینی ها سر مسائل دیگری با آمریکا درگیر نبودن قطعا زیر پای ایران رو می کشیدن بخصوص اگر در آینده تحت فشار اروپا هم قرار بگیرند.اگر fatf هم تایید نشود مشکلات صد برابر میشود.بنابراین بهتره ساده لوحانه حرف نزنید
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
سراسر تهمت بود شما شرایطی را بوجود آورده اید که ایدآل آمریکاست فعلا تمام سرمایه منطقه به جیب آمریکا می رود این اتفاقاتی که در عراق و لبنان و....افتاده حاصل فقر مردم منطقه است و باین شرایط روز بروز بد تر می شود
تابناک لطفا سانسور نکن اگر دوست نداری کل کامنت را منتشر نکن
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
این اقامیگه همه دنیابدهستن فقط ماخوبیم
تمام فشارهاراانداختن روی دوش قشرکارگروخودشون فقط شعارمیدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
اتفاقا انبارلویی و دوستانشان در ۳۰ سال گذشته بزرگترین و بدترین لطمات را به کشور و مردم زده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
بله با هند و بقیه دنیا ارتباط برقرار کنیم بعد منتظر بمونیم از امریکا معافیت بگیرن.
سیدمحسن
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
ششما فقط بدنبال خوشی خودتون هستید
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
دوقطبی؟
والا الان تک قطبی هم رد کرده
۹۹ به ۱
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟