کیومرث کلانتری که سال گذشته در توجیه صدور مجوز شکار دویست هزار پرنده در استان تهران گفته بود «غرایز شکارچیان باید ارضا شود»، حالا در واکنش به انتشار فیلمی از شکار در کشورمان که افکار عمومی را جریحه دار کرده، نسخهای جدید پیچیده و تأکید کرده که شکار با مجوز بی اشکال است، اما انتشار فیلم و عکس از آن ممنوعیت دارد و مستوجب برخورد قانونی خواهد شد!
به گزارش «تابناک»؛ طی روزهای اخیر انتشار فیلمی از شکار یک کل جوان در «قرق علیآباد چهلگزی» واقع در استان یزد، موجی از اعتراضات را در فضای مجازی به همراه داشته است؛ فیلمی که در آن شکارچی حظ وافرش از تبدیل گونه حیات وحش به لاشه را به شکارچیان دیارش هدیه میدهد و ابراز امیدواری میکند این لذت نصیب همه شان شود!
روایتی که ظاهرا به خودی خود برای جریحه دار کردن افکار عمومی کافی نبوده و معاون عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم به مددش شتافته و با واکنشی عجیب، از یک سو تأکید کرده که شکار صورت گرفته قانونی و با مجوز ایشان بوده و از سوی دیگر تأکید میکند، انتشار فیلم و عکس از آن اقدامی نکوهیده، مورد اعتراض سازمان حفاظت محیط زیست و مستحق برخورد است!
کیومرث کلانتری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در این باره گفته: «هرچند شکار انجام شده در یکی از قرقهای اختصاصی بخش خصوصی استان یزد -که از سال ۹۵ و در چهارچوب مجوزهای قانونی صادره بوده-، لیکن با توجه به احساسات و عواطف مردم نسبت به حیات وحش کشور این اقدام نکوهیده مورد اعتراض سازمان حفاظت محیط زیست نیز است و بعد از این در صورت تکرار با مرتکبین برخورد خواهد شد.»
او در ادامه تصریح کرد: «این قرق [بخوانید شکارگاهِ زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست] دارای مجوز قانونی از شورای عالی محیط زیست کشور بوده و بیش از سه سال است که مجوز دریافت کرده، اما دلیلی ندارد که شکارچیان آن با انتشار تصاویری از قرق به احساسات مردم ضربه بزنند؛ به مسئولان قرقها تذکر لازم در این خصوص داده شد.»
واکنشی تأمل برانگیز و عجیب که این سؤال را به دنبال دارد که اگر انتشار فیلم و عکس از شکار حیوانات نکوهیده و ممنوع است، چرا برای انجام این امر نکوهیده مجوز صادر میشود؟ به راستی چگونه ممکن است انتشار فیلم و عکس از اقدامی که برای آن مجوز قانونی صادر شده ممنوع باشد؟! آیا بناست شکار حیوانات پنهانی و دور از چشم جامعه صورت گیرد تا از تعداد حیوانات شکار شده و مشخصات و سن آنها آماری در دست نباشد؟! آیا مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، جامعه را تا جایی فاقد درک و فهم میپندارند که اقدامات قانونی باید دور از چشم آنها صورت گیرد؟
این در حالی است که سال گذشته تدبیری در دستور کار مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و اجرایی شد تا کارکرد قرقهای اختصاصی را متفاوت از شکارگاه نشان دهد. تدبیری از جنس برگزاری یک تور تفریحی با حضور جمعی از خبرنگاران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قرق خصوصی کرمان به این منظور که نشان دهند این قرق ها، مناطقی امن برای وحوش هستند تا در آنها از بهترین شرایط حیات برخوردار باشند؛ گشت و گذاری که حالا با انتشار فیلم اخیر، پرده از واقعیت پنهان شده در آنها تا حدودی برداشته شده است.
پرده دری که شاید بارزترین دلیل تهدید تلویحی معاون سازمان حفاظت محیط زیست به برخورد با آن دسته از شکارچیانی که فیلم و عکس فعالیت هایشان در این شکارگاهها را منتشر کنند، باشد؛ تلاشی برای مقابله با ارائه تصاویری واقعی از شکارگاههایی که سازمان تأکید دارد زیستگاههای امن و پر آب و علف برای حفاظت از گونههای در معرض خطرات فراوان از جمله انقراض در طبیعت هستند.
حیواناتی که به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست باید شکار شوند تا درآمد حاصل از فروش پروانه شکار آنها به متقاضیان، برای برقراری امنیت در زیستگاه آنها صرف شود، در حالی که به فروش میرسند تا میل به شکار و بلع گوشت آنها ارضا شود و سازمان حفاظت محیط زیست با خیال راحت از پایان دادن به وظایف حفاظتی اش و کمبودهایی که سالها محیط بانانش را با آنها تنها گذاشته، کسب درآمد کرده و تئوری شکار مفید است را تبلیغ کند!