مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: طبق آن چیزی که دولت روسیه به ایران اعلام کرده، قرار است تا پایان ماه نوامبر ۲۰۱۹ اعتبار اسنادی وام ۱.۲ میلیارد یورویی دولت روسیه به ایران برای احداث نیروگاه سیریک باز شود.
به گزارش تسنیم، محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در نشستی خبری اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری در مجموع ۱۸۱ میلیارد کیلووات ساعت برق در کشور تولید شد که از این رقم سهم تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی ۸۶ درصد بوده است.
وی افزود: در سال گذشته سهم نیروگاههای حرارتی در تولید برق کشور ۹۲.۵ درصد بود که در سال جاری به دلیل افزایش بارشها و تولید برق بیشتر توسط نیروگاههای برق آبی، سهم نیروگاههای حرارتی کاهش یافت.
این مقام مسئول در خصوص میزان مصرف سوخت در نیروگاههای کشور گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۴۰ میلیارد مترمکعب سوخت در نیروگاهها مصرف شده که ۹۱.۳ درصد آن گاز طبیعی، ۴.۱ درصد آن گازوئیل و ۴.۶ درصد مازوت بوده است.
وی ادامه داد: سهم مصرف گاز در بخش سوخت نیروگاهها نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته است.
طرز طلب با بیان اینکه راندمان نیروگاههای حرارتی ایران در پایان سال ۹۷ به میزان ۳۷.۱ درصد بود، گفت: برنامه ریزی شده تا این رقم تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۴۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی در پیک تابستان امسال بیش از ۹۸ درصد بود، گفت: پیک مصرف برق امسال در تاریخ ۳۱ تیرماه ثبت شد که میزان آن ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات بود در حالی که پیک تابستان سال گذشته در روز ۲۰ تیر ماه با رقم ۵۷ هزار و ۹۸ مگاوات ثبت شده بود و مقایسه این دو رقم هم باعث خوشحالی است و هم جای خوشحالی ندارد؛ موجب خوشحالی است که میزان رشد مصرف برف کمتر از یک درصد بوده، اما جای خوشحالی ندارد به جهت اینکه رشد اقتصادی بالا نیست شاهد افزایش مصرف برق نبودیم.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه در فاصله پیک تابستان سال ۹۷ تا پیک تابستان سال ۹۸ در مجموع سه هزار و ۲۵۴ مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاههای حرارتی ایجاد شد، گفت: برنامه ریزی کردهایم که در فاصله پیک سال ۹۸ تا پیک سال ۹۹ به شرط تأمین مالی بتوانیم سههزار و ۸۴۶ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی اضافه کنیم.
طرزطلب تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۱۴ مگاوات ظرفیت جدید به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور اضافه شده و برنامه ریزی شده که از امروز تا پایان سال جاری به طور متوسط هر ۲۰ روز یک بار یک واحد ۱۶۰ مگاواتی حرارتی جدید افتتاح شود.
وی تصریح کرد: در قالب کمپین الف-ب-ایران ۶ طرح در صنعت برق حرارتی شامل پروژه دالاهو، نیروگاه هرمزگان، نیروگاه خرم آباد، نیروگاه قشم، بخش بخار نیروگاه پرند و بخش بخار نیروگاه عسلویه تا پایان سال وارد مدار میشوند.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه در سه سال گذشته به میزان ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از بدهیهای این شرکت به سیستم بانکی و بخش خصوصی پرداخت شده گفت: برناه ریزی کرده ایم که امسال نیز بتوانیم ۱۱ هزار میلیارد تومان از بدهیهای برق حرارتی را پرداخت کنیم.
طرزطلب افزود: در حال حاضر ۲۵۰۰ میلیارد تومان به بانکها، ۶ هزار میلیارد تومان به تولیدکنندگان برق، ۵۰۰ میلیون تومان به پیمانکاران و مشاوران و ۹ هزار میلیارد تومان بابت حساب ذخیره ارزی بدهکاریم.
وی گفت: طبق آن چیزی که دولت روسیه به ایران اعلام کرده قرار است تا پایان ماه نوامبر ۲۰۱۹ اعتبار اسنادی وام ۱.۲ میلیارد یورویی دولت روسیه به ایران برای احداث نیروگاه سیریک باز شود.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اضافه کرد: طبق مذاکراتی که با روسیه انجام شده درصورتی که تا پایان ماه نوامبر ۲۰۱۹ اعتبار اسنادی این وام باز نشود دولت روسیه پیمانکار را تغییر خواهد داد.
طرزطلب با بیان اینکه قرار بود نیروگاه جدید ری که جایگزین نیروگاه فعلی خواهد شد، از محل وام ژاپن تأمین مالی شود، گفت: پس از اینکه ژاپنیها نسبت به تأمین مالی این پروژه اقدام نکردند، استفاده از امکان تهاتر هزینههای پروژه با نفت خام که طبق مجوز قانون بودجه بوده در دستور کار قرار گرفت و در این زمینه پیشنهادات لازم را به دولت ارائه کردهایم و منتظر پاسخ دست اندرکاران هستیم، اما در صورتی که امکان تأمین مالی از محل تهاتر نفت خام فراهم نشود راهکارهای دیگری را برای بازسازی نیروگاه قدیمی ری اجرایی خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر جمع آوری واحدهای فرسوده و قدیمی نیروگاه ری آغاز شده و برای احداث پست GIS نیروگاه ری اسناد برگزاری یک مناقصه را آماده کردهایم که طبق برنامه ریزیها عملیات اجرایی این پست تا پایان سال جاری آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی از جایگزینی نیروگاه قدیمی طرشت با یک نیروگاه جدید خبر داد و گفت: هزینه ۲۵۰ میلیارد تومانی احداث یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی گازسوز با راندمان ۴۲ درصد از محل منابع شرکت برق حرارتی تأمین خواهد شد و با برگزاری مناقصهای اقدام به احداث نیروگاه جدید طرشت خواهیم کرد.
طرزطلب از معرفی ۱۲ هزار و ۲۲۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی به سازمان خصوصی سازی برای واگذاری خبر داد و گفت: ما آمادگی داریم هر زمان که سازمان خصوصی سازی اعلام کرد نیروگاههایی که کاندیدای واگذاری شدهاند را به بخش غیردولتی واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت یونیت به دنبال استفاده از یکی از مجوزات قانون بودجه برای اصلاح قرارداد سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی ایران است، گفت: طبق قانون بودجه سال ۹۸ امکان خرید ارزی از سرمایه گذاران خارجی با شروطی که شامل تأمین تمامی منابع از منابع خارجی، جدید بودن لایسنت و ... است فراهم شده که شرکت یونیت به دنبال استفاده از این مجوز قانونی برای اصلاح قرارداد و آغاز کار در ایران است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اذعان داشت: برای بازسازی نیروگاه رامین اهواز موافقت دولت روسیه برای تخصیص ۳۵۳ میلیون یورو وام اخذ شده و قرار است با وام دولت روسیه این نیروگاه قدیمی بخاری بازسازی و نوسازی شود.