کاهش تولید گوشت قرمز با وجود انباشت ۳۶۰ هزار رأسی دام؛

چه کسانی با افزایش تولید گوشت قرمز و ارزانی آن، مخالفند؟

آمار‌های ارائه شده، بیانگر این است که میزان واردات گوشت قرمز در سال جاری ۲۵ درصد بیش از نیاز کشور بوده است. همچنین طبق آمار، کشور با انباشت ۳۶۰ هزار رأسی دام جهت کشتار در تابستان سال جاری رو به رو بوده است. این آمار‌ها بیانگر این گزاره هستند که باید قیمت گوشت قرمز در سال جاری با کاهش چشمگیری رو به رو می‌شد، اما گزارش‌های آماری این موضوع را تأیید نمی‌کنند.
کد خبر: ۹۳۴۴۸۸
|
۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰ 03 November 2019
|
11437 بازدید
|
تابناک اقتصادیآمار‌های ارائه شده، بیانگر این است که میزان واردات گوشت قرمز در سال جاری ۲۵ درصد بیش از نیاز کشور بوده است. همچنین طبق آمار، کشور با انباشت ۳۶۰ هزار رأسی دام جهت کشتار در تابستان سال جاری رو به رو بوده است. این آمار‌ها بیانگر این گزاره هستند که باید قیمت گوشت قرمز در سال جاری با کاهش چشمگیری رو به رو می‌شد، اما گزارش‌های آماری این موضوع را تأیید نمی‌کنند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ بنا بر آخرین آمار مرکز آمار ایران، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند در مهرماه سال جاری با رشدی ۶۸.۵ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۹۸ هزار و ۳۰۰ تومان گزارش شده است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله با رشدی ۵۱.۱ درصدی در مقایسه با مهر ماه سال گذشته به ۸۷ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است. این افزایش قیمت گوشت قرمز در یک سال اخیر در حالی است که دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت این کالای خوراکی، واردات گوشت قرمز و همچنین واردات دام زنده از کشور‌های مختلف را از زمستان سال گذشته در دستورکار قرار داده بود.
 
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور طی مصاحبه‌ای در پانزدهم مهر ماه سال جاری، با بیان اینکه واردات گوشت قرمز دام سنگین ۲۵ درصد بیش از نیاز کشور بوده است، گفت: میزان نیاز کشور به واردات دام سنگین، تنها ۱۰ درصد است، اما آمار‌ها نشان می‌دهند واردات ۲۵ درصد بیش از میزان نیاز کشور انجام شده است.

با توجه به اینکه میزان واردات گوشت قرمز بیش از نیاز کشور بوده حالا پرسش این است که چرا قیمت گوشت قرمز کاهش چشمگیری نیافته است؟

دلیل عمده این عدم کاهش چشمگیر قیمت گوشت قرمز به کاهش تولید گوشت قرمز بازمی‌گردد. به تازگی آمار تولید گوشت قرمز در تابستان سال جاری توسط مرکز آمار ایران منتشر شد. بر اساس نتایج این گزارش، وزن گوشت قرمز تولید شده انواع دام‌های ذبح شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در فصل تابستان ١٣٩٨ جمعاً ٧٧ هزار تن بوده است. مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در تابستان ۱۳۹٨ با عملکرد فصل مشابه سال ۱۳۹٧ نشان دهنده کاهش ٢٢ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به فصل مشابه سال قبل برای گوسفند و بره ٢١ درصد، برای بز و بزغاله ٢٦ درصد و برای گاو و گوساله ٢٣ درصد بوده است.

چه کسانی با افزایش تولید گوشت قرمز مخالف هستند؟
این کاهش تولید گوشت قرمز در تابستان سال جاری در حالی است که سیداحمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران، در مصاحبه‌ای در دوم مرداد ماه سال جاری از انباشت ۳۶۰ هزار رأس دام در کشور خبر داد و گفت: حدود ۶۰ هزار رأس دام سنگین و ۳۰۰ هزار رأس دام سبک در کشور وجود دارد که آماده عرضه به بازار هستند؛ اما مشتری ندارند.
 
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان در حال زیان هستند، از واردات بی رویه گوشت و دام زنده توسط دولت انتقاد کرد و افزود: دولت نه واردات را متوقف می‌کند؛ نه اجازه می‌دهد ما محصول خود را صادر کنیم. این فعال بخش خصوصی ادامه داد: زمانی که وضعیت تولید داخل مناسب است، چرا باید دولت این همه اقدام به واردات کند؟ اگر هم می‌خواهند نیاز کشور را از این طریق تأمین کنند، اجازه بدهند تولیدکنندگان محصول خود را صادر کرده تا دچار زیان نشوند.

وی طی مصاحبه دیگری در اوایل شهریور ماه سال جاری از آمادگی دامداران برای عرضه مستقیم گوشت به بازار خبر داد و اظهار داشت: در این طرح گوشت گوساله بدون استخوان کیلویی ٧٥ هزارتومان و با استخوان کیلویی ٦٥ هزارتومان به مصرف کننده عرضه خواهد شد.

حالا با توجه به اینکه در تابستان سال جاری میزان انباشت دام ۳۶۰ هزار رأس بوده است و دامداران نیز حاضر به عرضه این دام به بازار جهت کشتار بوده اند و وعده داده اند که با این اتفاق می‌توانند قیمت گوشت گاو و گوساله را تا ۶۵ هزار تومان کاهش دهند، پرسش این است که چرا این اتفاق رخ نداده و آمار‌ها نشان دهنده افزایش میزان تولید گوشت قرمز و کاهش چشمگیر قیمت آن نیستند؟

همان گونه که در بالا گفته شد، میزان واردات گوشت قرمز دام سنگین در سال جاری ۲۵ درصد بیش از نیاز کشور بوده و کشور با واردات مازاد گوشت قرمز رو به رو بوده است. حالا اگر به دامداران اجازه عرضه دام‌ها برای کشتار داده می‌شد قطعاً تولید گوشت قرمز افزایش و قیمت آن کاهش می‌یافت و در این بین، وارداتچی‌ها با ضرر و زیان هنگفتی رو به رو می‌شدند، به همین علت این افراد با لابی گری‌هایی که داشته اند، نگذاشته اند تولید گوشت قرمز در تابستان سال جاری افزایش یابد و به آمار‌های تولید گوشت قرمز در تابستان سال گذشته نزدیکتر شود.
 
طی مصاحبه‌ای که سیداحمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران در گذشته با خبرنگار تابناک اقتصادی داشت به همین نکته اشاره کرد و گفت: واسطه‌ها که واردکنندگان نیز جزو آن‌ها هستند، نمی‌گذارند قیمت گوشت قرمز در بازار کاهش پیدا کند. دلیل مقاومت با کاهش قیمت گوشت قرمز نیز این است که اگر قیمت گوشت گرم کاهش یابد، دیگر کسی گوشت یخ زده نخواهد خرید و این واسطه‌ها و واردکنندگان به خاک سیاه خواهند نشست!
 
همچنین سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران طی مصاحبه‌ای با بیان این که با مشکل انباشت دام سنگین در کشور روبرو هستیم، گفت: عده‌ای مصمم هستند قیمت‌های بازار را حفظ کنند و اجازه کاهش نرخ نمی‌دهند، چون به دنبال سود بیشتر هستند. وی طی مصاحبه دیگری نیز اعلام کرده بود: سودجویی واسطه‌ها و دلالان نمی‌گذارد قیمت گوشت در بازار کاهش یابد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۱
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
بهانه ای بیش نیست:
هم تولید کننده دامش رو با قیمت ارزان وارد بازار نمی کنه...
هم وارد کننده قیمتش رو پایین نمی یاره...
صنف هم که مشخصه باید طرف کی رو بگیره....
یه سازمان حمایت از مصرف کننده می مونه که چون ادامه اسم سازمانش (و تولید کننده) هم هست دیگه مشخصه طرف کدوم طرف رو می گیره....
خلاصه:

همه با هم و در کنار هم در تلاش برای افزایش قیمت گوشت....
پاسخ ها
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
بنده به عنوان بزرگترین دلال گوشت قرمز ور دنیا از ارزانی گوشت خوشهال نمیشوم
لطفا بداد ما دلالهای زحمت کش برسید
امثال افراد کارآفرینی همچون من که از اول سحر ساعت 10 شروع بکار میکنیم تا بوق شغال ساعت 6 غروب و دلالی میکنیم نه بیمه داریم نه وام مسکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
پارسال پاییز قصابی که گه من ازش گوشت میخرم گوشت را کیلویی 75 هزار تومان میفروخت یکبار که رفتم دیدم یک برگه ای روی دیولر زده گوشت کیلویی 120 هزار تومان گفت تعزیرات و صنف وادارم کرده اند گران کنم و میگوینداگر ارزانتر بدهی مغازه را میبندیم و جریمه میشی علت گرانی وولت و صنف هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
در حال حاضر مسئولين مشغول توليد فيلتر فيلتر شكن هستند و براي برخورد با واسطه و دلال وقت ندارند .
پاسخ ها
Hamid
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
كيانمى زارن ارزون بشه؟ همونايى كه يكشبه گوشى كه داشت ارزون مى شدرو ٢٠ درصدگرون كردن، همونهايى كه بايه مصوبه شخصى جلو واردات برنج روگرفتن وبرنج ايرانى از ١٤ تومن شده الان ٢٤ تومن... بخداقاچاقچى انصاف داره، اگه نبودن الان قيمتهابيشتربود چون انحصارجزفسادوگرانى چيزى نداره
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
یادمه بچه بودم، آمریکا رو محکوم میکردن که برای حفظ قیمت گندم، گندمتشو میریزه تو آب
ما هم همین کارو میکنیم
در مورد خودرو، مسکن، گوشت و ...
حاضریم هیچ کسی بهره ای نبره، اما قیمت پایین نیاد
مردم گرفتار دوچرخه سواری بانوان و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
یه مشت دلال و رانت خوار بی وجدان که تا اعدام نشن این مردم روز خوش ندارن
پاسخ ها
Hamid
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
ساده اى برادر، مثال شكر كيلويى ٤ هزارتومن فت وفراوان بود، تعزيرات اومد دست گذاشت گفت بايد بشه ٣٥٠٠ نتيجه شدبازار سياه ودرمغازه نبود، شدكيلويى ٨ تومن الان كيلويى ٦ تا ٦٥٠٠ درمغازه مى فروشن
يا بايه مصوبه جلو واردات برنج رو گرفتند برنج سربه فلك كشيد
دلال رقمى نيست واردكننده هاى انحصارى و برخی مسئولين باعث وبانيشن وببين اونهايى كه زودترخبردارن چه پولى به جيب ميزنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
زمین این مملکت دلال میجوشه. اصلا ما ایرونی ها از هیچ کاری به اندازه دلالی خوشمون نمیاد. نمونه اش همین بنگاه های اجاره و فروش مسکن که در هر بیست متر از خیابان یکی بساط کرده. البته دلالی و واسطگی در کارهای دیگر هم داریم گه احتیاج به دفتر عرضه خدمات ندارن. نظیر همین دلال گوشت و خوراک دام و وسایل یدکی و هزار دلالی دیگر حتی دلال محبت که الحمدالله این روزها اینترنتی هم شده
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
به درک..به جهنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
آقای رییسی جهت استحضار وبرخورد قاطع وشدید با موضوع احتکار وگران فروشی .
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
اینقدر گوشت قرمز نخوردیم که چند وقت پیش واسمون نذری آوردن باهاش کتلت درست کردیم
مزه اش نا آشنا بود. گفتیم همون مرغ بی رمق بی خاصیت که روز به روز گرون تر میشه خوشمزه تره!

تنها کاری که بلدیم این که خودمونو گول بزنیم و بگیم گوشت قرمز نمیخوریم که...
نقرس نگیریم
کبدمون چرب نشه
از این جور دلایل کشکی

تازه
یه دلیل دیگه هم داره که نمیخوریم
میگن غذای زندان توش گوشت قرمز داره چون همه اختلاسی ها رو یه راست میبرن زندان!!
ما هم گوشت قرمز نمیخوریم که حس نکنیم هم سلولی آقازاده ها هستیم!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
امروز قیمه با مرغ خوردیم . بگذریم با ماکارونی با سویا و عدس پلو و لوبیا و نخود پلوی با مرغ ریش ریش شده
ناشناس
|
Denmark
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
چه کسانی؟ غارتگرانی که گوشت کیلوئی یکملیونی میخرند ونوش جان میکنند.آنها ترحم واحساس ندارند برای مردم فقیر وگرسنه وانقلابی ارزش قایل نیستند.دولت وقانون هم که اقتدارو اختیاری ندارند پس روزگار بینوایان وستم دیدگان بهمین منوال ادامه خواهد داشت
یا صاحب الزمان به ظهورت شتاب کن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
این یعنی مرگ اخلاق و عاطفه
جامعه ایرانی در آینده چگونه خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
یک سوال از نگارنده محترم دارم تحقیق بفرمایید چه کسی اجازه افزایش عرضه دام به کشتارگاه را نداده است؟ برادر آدرس اشتباه میدهند عرضه دام به کشتارگاه هیچ مجوزی نمی خواهد این دامدار است که تصمیم میگیرد دام خود را عرضه کند یا نه. بوِژه در دام سبک دامداران به شدت در مقابل کاهش قیمت مقاومت مینمایند. ومنتظر افزایش قیمت هستند. به همین دلیل اکثر دام های سبک با افزایش وزن مواجه شده اند. وقتی که بدلیل گرانی مشتری گوشت در بازار کم میشود عملا کسی رغبتی به خرید دام زنده وکشتار آن ندارد لذا بازار با رکود مواجه میشود تا کاهش بیشتر قیمت اتفاق افتد. در اثر کاهش قیمت دلار سود دهی قاچاق کم شده است ولی هنوز قیمت دام زنده منطقی نشده ولذا با توجه به سطح درآمدی کششی برای خرید وجود ندارد. قیمت دام زنده وگوشت قرمز بعضا تا سه برابر افزایش یافته ولی درآمد عامه مردم در بهتریت حالت 20درصد تا 30درصد اضافه شده است بنابراین برای رسیدن به تعادل باید قیمت دام زنده وگوشت قرمزحاصل از آن بیش از اینها کاهش یابد. حداکثر قیمت دام زنده سبک در شرایط کنونی 280هزار ریال وسنگین 220هزار ریال وقیمت منطقی گوشت قرمز بین 55تا60هزار تومان باید باشد. بش از اینها با جیب مردم همخوانی ندارد. هرچند که بخشی از مردم هم اکنون توان خرید مرغ 13000تومنی را هم ندارند.متاسفانه هر کسی بنا به مقتضیات شغلی ودرآمدی خود شرایط را تحلیل میکند وکمتر واقعیات منعکس میشود.قیمت گوشت قرمز فعلی در بازار با قیمت روز دام زنده وهزینه های مترتب برآن همخوانی دارد. ما منتظر کاهش هرچه بیشتر قیمت از مبدا هستیم.باید قیمت دام زنده بیش از این ها کاهش پیدا کند تا بازار گوشت به تعادل برسد.
پاسخ ها
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
برادر من این تحلیل رو چیجوری انجام میدین ، من خودم دامدارم یک ماشین حساب بردار قیمت خوراک دام و واکسن و هزینه کارگری مثلا برای 10راس گوسفند داشتی رو در سال حساب کن، ببین میصرفه با قیمت دام زنده حتی کیلویی 35 تومن اقدام به نگهداری دام کنی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟