نان تافتون یا تافتان نان تردی است که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته میشود. نان تافتون، نان سنتی مسطحی است که از آرد معمولی (سبوس گرفته) و آرد ستاره به نسبت لازم، آب، نمک، مخمر صنعتی یا خمیر ترش طی فرآیندهای تخمیر تهیه شده و پس از شکلدهی به صورت خاص خود بر روی سطح داغ پخته میشود. نان تافتون در گذشته بی نمک پخت میشد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده بودهاست. پیش از این دستور پخت نانهای سنگک و بربری را در فر در تابناک فراگرفتهاید و اکنون نوبت تهیه خمیر و پخت نان تافتون روی ساج نان پزی است.