رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تعدادی از ماشینهای جدید سانتریفیوژ در این دو ماه اخیر برای اولین بار ساخته شده است مثل ماشین IR ۹ با توان ۵۰ سو، و ماشینهای IR-S، IR--۷ و IR مادیولار.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: امروز مصادف با ۱۳ آبان، روز سرنوشت ساز و افتخارآفرینی برای ما است؛ به خصوص آنکه در روز ۱۳ آبان سال ۵۷ تعدادی از دانش آموزان عزیز ما توسط رژیم منفور گذشته به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: این تصادف و تقارن را به فال نیک میگیریم و عهد و پیمان با روح بلند شهدای بزرگوارمان در ۱۳ آبان و همچنین شهدای هستهای میبندیم که جمع پرسنل سازمان انرژی اتمی همچنان در پیشبرد اهداف ملی و منویات رهبری با قوت و قدرت به پیش میروند. امروز شاهد یکی از دستاوردهای این عهد و پیمان فرزندان غیور شجاع و مجاهد راه علمی شما در سازمان انرژی اتمی هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: برجام نتیجه تفاهم جمهوری اسلامی ایران با شش کشور چین، روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا بود و مبنای مذاکره برجام از نظر ما به خصوص در بعد فنی به این صورت بود که ما بنا به توصیه مسئولان ارشد نظام بخصوص توصیه موکد مقام معظم رهبری به این دلیل مذاکره میکنیم که حقوق کامل هستهای ایران پابرجا بماند و هیچ یک از حقوق هستهای ایران واگذار نشود.
صالحی افزود: البته از منظر طرف مقابل مبنای مذاکره این بود که برجام تفاهمی باشد که زمینه عدم انحراف جمهوری اسلامی ایران را به فعالیتهای غیرصلح آمیز مسدود کند و بدنبال این هدف بودند که این دو نگاه، جمع دو نقیضین است؛ چرا که ما میخواستیم حقوق خود را به صورت کامل حفظ کنیم و طرف مقابل هم ضمانتی میخواست که به طرف فعالیتهای غیرصلح آمیز نرویم و سئوال این است که چگونه میتوان اینها را با هم جمع کرد؟
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: لاجرم آنها محدودیتهایی را در نظر داشتند و پیشنهاد دادند و بحث در همین نوع محدودیتها بود. اگر بنده بخواهم به صورت خلاصه این محدودیتها را عنوان کنم، شامل دو بخش عمده محدودیتهای زمانی برخی از فعالیتهای هستهای و محدودیت تعداد برخی از تجهیزات مورد استفاده در صنعت هستهای بود.
وی اظهار داشت: برای مثال IR ۶ که یک ماشین سانتریفیوژ پیشرفته است، سال ۸۸ کلید خورد و اولین نمونه این ماشین در فروردین ماه سال ۸۹ رونمایی شد. به این معنا که تقریبا ۱۰ سال است که از زمان رونمایی از اولین نمونه IR ۶ میگذرد.
صالحی ادامه داد: بر این اساس حدود ۵ سال از فعالیت ما روی ماشین IR ۶ به قبل از دوران برجام باز میگردد.
سانتریفیوژ IR ۹ در دو ماه اخیر برای اولین بار ساخته شده است
صالحی تاکید کرد: تعدادی از ماشینهای جدید سانتریفیوژ در این دو ماه اخیر برای اولین بار ساخته شده است مثل ماشین IR ۹ با توان ۵۰ سو، و ماشینهای IR-S، IR--۷ و IR مادیولار. این ماشینها علاوه بر سانتریفیوژهای IR ۶، IR ۴، IR ۲ M، IR ۵، IR ۶ S. هستند.
وی افزود: قبل از برجام «سوی عملیاتی» [واحد غنی سازی اورانیوم]ما حدود ۱۱ هزار سو بود. بعد از گام سوم «سوی» ما به ۸۶۰۰ سو رسیده است؛ یعنی در عرض دوماه به مقدار «سوی» قبل از برجام رسیدهایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بچههای ما در سازمان انرژی اتمی در دو ماه محرم و صفر تلاش زیادی کردند و توانستند یک گام عاشورایی در حوزه علمی بردارند. عزیزان ما در سازمان انرژی اتمی وقتی فهمیدند جمهوری اسلامی دچار یک چالشی با جمهوری اسلامی شدهاند شبانه روز تلاش کردند. چالش علمی بسیار چالش سختتری است، ولی دانشمندان ما توانستند در عرض دو ماه با نصب ماشینهای سانتریفیوژ جدید که در سالن سانتریفیوژ مدرنی که چند ماه پیش به دستور مقام معظم رهبری افتتاح شد، ۲۶۶۰ سو تولید انرژی داشته باشند.
صالحی گفت: تعداد کل ماشینهای جدیدی که در سالن S. ۸ داریم حدود ۴۹۰ دستگاه سانتریفیوژ جدید است که بالغ بر دو هزار و ۶۶۰ تولید انرژی میکنند. تنوع ماشینها قبل از برجام ۵ نوع بود، اما پس از گام سوم کاهش تعهدات برجام این تعداد به ۱۵ نوع رسیده است. این نشان میدهد که صنعت هستهای ما در این چهار سال بعد از برجام با قوت و قدرت حرکت کرده است. مگر میشد سانتریفیوژ IR ۹ را ساخت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.