۲ سد جدید در بالادست خوزستان ساخته می‌شود

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: ساخت سد بختیاری در بالادست حوزه دز و سد معشوره در بالادست حوزه کرخه در دستورکار وزارت نیرو است.
کد خبر: ۹۳۶۹۳۷
|
۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۹ 13 November 2019
|
4677 بازدید
|
۴
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ قاسم تقی‌زاده خامسی شامگاه سه شنبه در نشست خبری حاشیه «همایش ملی سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود» در مرکز همایش‌های بین المللی گیت بوستان، اظهار داشت: مطالعات سد بختیاری به اتمام رسیده و در یک دوره نیز به مناقصه رفته بود، اما در حال حاضر به دلیل نبود اعتبار متوقف شده که در صورت تامین اعتبار و یا تحقق فاینانس اجرای آن آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه ساخت سد معشوره آغاز شده است اظهار داشت: بعد از سیل اخیر، این سد نیاز به بازنگری داشته که در حال انجام است.

به گفته وی در محل قرارگیری سد معشوه روی رودخانه کشکان در سیل اخیر سیلاب با پیک پنج هزار مترمکعب بر ثانیه رخ داده بود که خسارت‌های زیادی داشت.

تقی‌زاده خامسی با بیان اینکه نیمی از مخازن سد‌های کشور در خوزستان قرار دارد، افزود: از ۵۰ میلیارد مترمکعب سدی که ساخته شده ۲۳.۵ میلیارد مترمکعب در خوزستان قرار دارد.

وی با بیان اینکه سیل خسارت بارترین حادثه غیرمترقبه است اضافه کرد: هیچکس در دنیا نمی‌تواند مدعی پیش بینی سیلاب شود و آنچه درباره سیلاب احتمالی آینده گفته شده، برای هشدار است.

تقی‌زاده خامسی با اشاره به تمهیدات وزارت نیرو برای مدیریت سیلاب احتمالی، اظهار داشت: سد‌ها به اندازه کافی تخلیه شده تا جای بیشتری برای مدیریت سیلاب داشته باشد.

وی ادامه داد: بارش‌های امسال نرمال و کمتر از نرمال پیش بینی شده، اما به دلیل سیل پارسال، محافظه کارانه‌تر برخورد کردیم تا بتوانیم سیلاب احتمالی را کنترل کنیم.

تقی‌زاده خامسی اظهار داشت: سد‌های خوزستان وظیفه خود را در سیل انجام دادند، بالاترین پیک سیلاب کرخه که در تاریخ این رودخانه بی سابقه بوده با حجم هشت هزار و ۴۰۰ مترمکعب برثانیه را کنترل کردند، اما در استان گلستان به دلیل نبود سد، خسارت‌های سیل زیاد بود.

وی گفت: یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای خوزستان پیش بینی شده که بخشی از آن اختصاص یافته و بخشی نیز تا پایان سال تخصیص داده می‌شود که قسمتی از آن به شرکت‌های آب و فاضلاب داده شده است.

تقی‌زاده خامسی اقدامات غیرسازه‌ای از جمله آبخیزداری و افزایش پوشش گیاهی را از دیگر راه‌های مدیریت سیلاب عنوان کرد که در حوزه وظایف وزارت نیرو نیست.

وی پیش از این نیز در سفر به اهواز موافقت کامل خود را با سدسازی اعلام کرده و گفته بود معتقد نیستم که سدسازی در کشور بی رویه بوده، به همین دلیل برنامه سدسازی را در کشور ادامه می‌دهیم.

این در حالیست که در سال‌های اخیر کارشناسان و فعالان محیط زیست به شدت با ادامه سدسازی در کشور مخالفت کرده‌اند. سدسازی‌های بی‌رویه در خوزستان به ویژه بعد از طوفان‌های گرد و خاک، مورد انتقاد قرار گرفته است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۲
خدا رحم کنه ! کارهاتون که کارشناسی نمیشه ............
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۲
چرا آب سدها که آب شیرین است به دریا تخلیه می کنید و جای دیگر آب دریا را شیرین سازی می کنید و به مرکز انتقال می دهید چرا طرح هایی جهت پمپاژ و انتقال آب مازاد این سدها به سد زاینده رود و 15 خرداد و حتی سدهای جدید در مرکز ایران نمی کنید هر قطره این آب در مرکز ایران زندگی بخش است و باعث رونق و تقویت ذخیره آب لایه های زیر زمینی می شود با امکانات و تجهیزات امروزه جهان انجام این کار مشکل نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۲
چقدر میخواین بخورین؟؟ پول هست که سد بسازین اما پول نیست تا رودخونه ها رو لایروبی کنید؟؟؟
ناشناس
|
Turkey
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۲
اقای معاون وزیر تعداد سدهای استان گلستان بیش ازظرفیت ابدهی نرمال رودخانه ها میباشد لطفا بعنوان فرد مسول با اطلاعات بیشتری مصاحبه کنید کنترل سیل تنها با ساخت سد امکان پذیر نیست و این یک تجربه جهانی ثبت شده است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟