تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
علمالهدی: این طور نیست که بگوییم پیامبر با کفار مذاکره میکرد و بعد از تخلف، دوباره مذاکره میکرد
آیتالله علمالهدی، خطیب نماز جمعه مشهد مقدس گفت: این را توجه داشته باشید که در عرصه سیاست اگر بنا شد، یک آدمی خواست تفسیر اسلامی داشته باشد و قواره خود را با اسلام تطبیق کند باید سند ارائه دهد. این طور نیست که بنده بگویم پیامبر (ص) با کفار مذاکره میکرد و بعد تخلف، دوباره مذاکره میکردند. پیامبر (ص) یک حقیقت است که من اگر چیزی گفتم باید سند ارائه دهم. بزرگترین پیمان پیامبر (ص) با کفار «صلح حدیبیه» بود که در برابر پیمانشکنی، پیامبر (ص) مقابله کردند و نهایت آن فتح مکه بود. مردم ما بصیرت دارند و بیاطلاع نیستند؛ مردم از پیامبر و اسلام جداشدنی نیستند.
انتقاد شدیداللحن عارف به اصلاحطلبان
عارف در دیدار با اعضای ستاد استان تهران شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان با اشاره به عملکرد مجلس دهم به ویژه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: راهبرد ما در مجلس دهم آرامش و دوری از تنش بوده و از این راهبرد نتیجه گرفته ایم. با سخنان تند و آتشین میشود یک شبه قهرمان شد، اما آیا نتیجهای برای کشور و گفتمان اصلاحات دارد؟ فراکسیون امید در حد بضاعت خود، فعالیتهایی در به ثمر نشستن طرحهایی که دغدغه مردم و همین طور جامعه مدنی در آن لحاظ شده بود، انجام داد از جمله طرح کاهش مجازات اعدام که در ارزیابی سازمان ملل در مسائل حقوق بشری ایران تأثیرگذار بود و یا طرح کاهش حبس که دو فوریت آن در مجلس به تصویب رسید و نظایر چنین طرحهایی که اعضای فراکسیون امید طراح اولیه آن بودهاند.
مرتضی طلایی: پایداری بدون احمدینژاد معنا ندارد
مرتضی طلایی: ممکن است که پایداری به احمدینژاد نزدیک شود، زیرا اخباری داریم که حاکی از این است که آقای احمدینژاد و جریان ایشان دنبال حضور در انتخابات هستند. این اخبار توسط ایشان تاکنون نیز تکذیب نشد. دوستان جبهه پایداری نیز عموما نزدیک به آقای احمدینژاد بوده و هستند. این امکان وجود دارد که جمع آقای احمدینژاد هم در تشکیل این جریان شرکت کند و فکر نمیکنم جبهه پایداری به تنهایی موضوعیتی داشته باشد، زیرا پایداری منهای آقای احمدینژاد فاقد موضوعیت است و تنها شامل چند نفر است و پایداری با احمدینژاد معنا پیدا میکند.
چهره اصلاحطلب: برخی دستان در پی ناامید کردن جامعه هستند
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: برخی دستان در پی ناامید کردن جامعه هستند، اما اگر اصلاح طلبان هم ناامید شوند و در خانه بنشینند مردم عاقبت بخیر میشوند؟ به گزارش ایسنا، مرتضی مبلغ طی سخنانی در چهارمین مجمع عمومی حزب اراده ملت در مرودشت با بیان اینکه فلسفه احزاب در حکومتهای مبتنی بر رای مردم تربیت مدیران لایق شجاع و شایسته است، اظهار کرد: باید احزاب این مدیران را تربیت کنند تا بتوانند به نحوه احسن مدیریت کنند و فلسفه احزاب همین تربیت مدیر است و هیچ کس نمیتواند بگوید جمهوری باشد، دموکراسی باشد، اما حزب نباشد. این دو باهم پیوند ارگانیک دارند. مبلغ تصریح کرد: احزاب باید نسبت ارگانیک با انتخابات و سیاست داشته باشند. وی افزود: شفافیت یکی از نقاط قوت جمهوریت است و همه باید پاسخگو باشند. پس در شفافیت نباید تبعیض قائل شد چرا که این موضوع باعث شکلگیری چاپلوسی و فسادهای گسترده میشود. مبلغ با تأکید بر اینکه اگر مدیران شجاع نتوانند وارد نهادهای مختلف شوند همین موضوع منشا رانت و فساد خواهد شد، گفت: چرا برای فساد قاضیهای فاسد دادگاه برگزار نمیشود؟ چرا فقط به تعداد برکناریها اشاره میشود؟ ما مخالف مبارزه با فساد نیستیم بلکه طبق گفته رئیس جمهوری میگوییم باید مبارزه با فساد به دور از تبعیض باشد.
نمایندهای که به دنبال رو کردن دست روحانی است
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: رئیسجمهور مدام میگوید که همه ما باید در اتاق شیشهای باشیم، اما نتیجه تحقیق و تفحص از یارانهها خلاف این ادعا را ثابت میکند. محسن کوهکن در گفتوگو با مهر با اشاره به اظهارات اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه «در دولت وی یک ریال یا یک دلار هم گم نشده است»، اظهار داشت: رئیسجمهور حرف درستی زده است چرا که دولت منابع ارزی و ریالی بسیار زیادی در اختیار دارد و قطعاً یک دلار و یک ریال گم نمیکند! نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رئیسجمهور مدام میگوید که همه ما باید در اتاق شیشهای باشیم، اما اطلاعات خود آنان داخل اتاق شیشهای نیست، ادامه داد: ما میتوانیم گزارشهایی، چون تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانهها را رو کنیم تا مشخص شود که بسیاری از اعداد و ارقام در این دولت غیرشفاف است.
وی با بیان اینکه این روزها رفتارهای روحانی کاملاً سیاسی است در حالی که باید در این مقطع پاسخگوی عملکرد خود باشد، گفت: این رفتارهای رئیس جمهور کاملاً نشاندهنده آن است که وی به دنبال بسترسازی برای انتخابات پیشروست تا در دوم اسفندماه انتخابات به گونهای که آنان میخواهند، رقم بخورد. کوهکن در واکنش به بخش دیگری از اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه «تندروها جامعه را با مشکل مواجه میکنند»، گفت: روحانی باید مشخص کند که منظورش از تندروها چه کسانی است؟ عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر تندروها در داخل دولت هستند و نمیگذارند که رئیسجمهور به کارهایش بپردازد، میتواند آنان را برکنار کند، اما اگر تندروها بیرون از دولت هستند و صرفاً عملکرد دولت را نقد میکنند، بنده فکر نمیکنم که نقدهای آنان مانعی سر راه دولت باشد و باعث شود که آنان نتوانند کاری انجام دهند.
مولاوردی: اگر حمایت اصلاح طلبان از دولت روحانی نبود...
شهیندخت مولاوردی، معاون سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده: اگر حمایت اصلاح طلبان نبود، دولت روحانی رای نمیآورد. عملکرد دولت به حساب اصلاح طلبان نیز نوشته میشود. دولت را مساوی جریان اعتدال نمیبینم. ائتلاف اعتدال و اصلاح طلبان را به احتمال قریب به یقین دیگر نخواهیم داشت.
واکنش ناصر ایمانی به احتمال انشقاق جبهه پایداری
ناصر ایمانی گفت: هم اصلاحطلبان و هم اصولگراها باید بدانند لزوماً اتفاق بدی نیست که تعدادی از هم عقیدههایشان در لیستهای مجزا به مجلس برسند، این میتواند موجب تکثر رأی در مجلس شود. همچنین آنها میتوانند بعد از ورود به مجلس حتی در قالب یک فراکسیون همکاری کنند. ناصر ایمانی، تحلیل گر مسائل سیاسی، با اشاره به احتمال انشقاق جبهه پایداری، گفت: اساساً فضای سیاسی به گونهای است که دیگر ائتلاف صد درصدی ممکن نیست و هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان باید بپذیرند گروهی از همنظرانشان با لیستی مجزا وارد انتخابات شوند.
این فعال سیاسی ادامه داد: در واقع اتحاد صد درصدی دیگر کاربردی ندارد. چون طیفهای سیاسی شامل سلیقههای متعددی هستند و این مطلوب نیست که جناحها برای همنشین کردن همه سلیقهها، گروههایی از درون طیف خود را ناراضی کنند و بهای گزافی بدهند. ایمانی همچنین گفت: هم اصلاحطلبان و هم اصولگراها باید بدانند لزوماً اتفاق بدی نیست که تعدادی از هم عقیدههایشان در لیستهای مجزا به مجلس برسند، این میتواند موجب تکثر رأی در مجلس شود. همچنین آنها میتوانند بعد از ورود به مجلس حتی در قالب یک فراکسیون همکاری کنند. این چهره اصولگرا تاکید کرد: اساساً باید گفت: چنین بحثهایی لازمه فضای انتخاباتی است و به همین دلیل نباید این تلقی را داشت که اصولگرایان با آمدن یا نیامدن فلان چهره یا گروه به مشکل میخورند. جریان اصولگرایی یکی از ریشهدارترین طیفهای سیاسی این چهل سال است و به همین دلیل در هر شرایطی اقتدار و البته قدرت تأثیرگذاری خودش را حفظ خواهد کرد.
خطر استیضاح بیخِ گوش حجتی
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از برگزاری جلسه این کمیسیون با استیضاحکنندگان وزیر جهاد کشاورزی در یکی از جلسات هفته اینده خبر داد. علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم با اشاره به دستورکار جلسات این کمیسیون در هفته آینده، گفت: قرار است در جلسه هفته آینده کمیسیون کشاورزی مجلس، موضوع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی، به خصوص گندم مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: نرخ خرید نضمینی محصولات کشاورزی غالبا از سوی دولت بسیار پایینتر از رقمی که به واقعیت نزدیک است، تعیین میشود، بنابراین نیاز است تا وضعیت بازار از سوی دولت مورد سنجش و ارزیابی دقیق قرار گیرد، سپس نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام شود. سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: در بخش دیگری از جلسات هفته آینده این کمیسیون قرار است، درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. ابراهیمی به بخشی از دلایل درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: هرجومرج در بازار برخی از محصولات کشاورزی که شاهد آن هستیم به دلیل عدم تصمیمگیری درست از سوی مسئولان، بهویژه در حوزه وزارت کشاورزی و شخص آقای حجتی است که این کی از دلایل استیضاح وی عنوان شده است.
پای داماد نعمتزاده هم به دادگاه مفاسد اقتصادی باز شد
علی اشرف ریاحی داماد وزیر اسبق صنعت و شوهر خواهر شبنم نعمت زاده هم یکی از مفسدان اقتصادی است. هفته گذشته بود که آخرین جلسه رسیدگی به پرونده شبنم نعمتزاده دختر وزیر سابق به پایان رسید. نام متهم ردیف اول پرونده احتکار دارویی اولین بار پشت سر نام پدر خود در رسانهها منتشر شد، اما این اولین باری نبود که پای خانواده نعمتزاده به دادگاه قاضی مسعودی مقام و شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم و مفاسد اقتصادی باز شده بود. پیش از آن که رسیدگی به پرونده شبنم نعمتزاده آغاز شود و اواخر سال گذشته در پرونده سوءاستفاده از ارزهای دولتی در پتروشیمی که متهم ردیف اول آن رضا حمزهلو بود، نام خانواده نعمتزاده برای بار اول رسانهای شد. علی اشرف ریاحی مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی دفتر دبی یکی از متهمان اصلی پرونده ارزهای دولتی پتروشیمی داماد محمدرضا نعمتزاده و همسر زینب نعمتزاده دختر وزیر سابق است. اشرف ریاحی از همکاران اصلی مرجان شیخالاسلام و محسن احمدیان بوده که نقش قابل توجهی در سوءاستفاده از پولهای پتروشیمی داشته است. البته هنگامی که بحث ارتباط داشتن ریاحی با خانواده وزیر سابق مطرح شد، او تصریح کرد که سال ۹۵ رابطه خویشاوندی او با خانواده نعمتزاده ایجاد شده و از آن موقع تاکنون هیچ قراردادی منعقد نکرده است.
بهروز نعمتی و علی لاریجانی میآیند؟
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: آقای لاریجانی قبلا هم در فهرست اصولگرایان قم نبود و احتمالا دوباره در همین شهر نامزد می شود. بهروز نعمتی دبیر کل حزب رفاه ملت و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات اخیر مبنی بر عدم حضور لاریجانی در دور یازدهم مجلس شورای اسلامی افزود: ایشان در لیست نامزدهای اصولگرای قم نیستند کما اینکه قبلا هم نبودند. نعمتی در پاسخ به این پرسش که مطرح می شود لاریجانی قصد ندارند نامزد شوند و آیا این صحت دارد یا نه، اظهار داشت: من تا الان از ایشان نشنیدم قصد شرکت در انتخابات را نداشته باشند.وی درباره اینکه آیا ایشان از قم نامزد می شود یا نه، گفت: احتمال می دهم اینگونه باشد. اما اینکه از چه حزب و جناحی داوطلب شود، معلوم نیست. باید دید چه پیش می آید.این نماینده دور دهم مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد دور دهم مجلس گفت: این دور مجلس هم همانند ادوار گذشته نقاط مثبت و نقاط ضعف دارد. اما در هر حال نمایندگان تلاش خود را انجام دادند. وی راجع به عملکرد خود ادامه داد: من خودم به خودم نمره نمی دهم اما شبانه روز برای آن وقت گذاشتم. نعمتی درباره حضوریافتن یا نیافتن خود در نامزدی برای رقابت در دور یازدهم مجلس گفت: مشخص نیست. تا قسمت چه باشد.
کنایه واعظی به اتهامهای کریمیقدوسی: چندین شکایت کردیم و راست راست میگردد
رئیس دفتر رئیسجمهور تأکید کرد: کسانی که میگویند همکاران روح الله زم در دولت هستند قصدشان فرار رو به جلو است. محمود واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بعداز دستگیری روح الله زم عدهای مطرح کردند که در داخل دولت نفوذیها با وی همکاری داشتند، اما درصورتی که شواهد نشان میدهد، خط نفوذ در جای دیگری است چرا این صحبتها مطرح میشود، گفت: افرادی که این ادعاها را مطرح میکنند قصدشان فرار رو به جلو است. رئیس دفتر رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در حال حاضر افرادی که اسمشان به عنوان همکاران زم درآمده است از خودشان هستند. وی تأکید کرد: خوشبختانه دولت، دولتی پاک و شفاف است و معتقدم قصدشان از درست کردن چنین شایعاتی این است که اسمشان با افراد دیگر قاطی شود. واعظی خاطرنشان کرد: از مدعی العموم میخواهیم با کسانی که اتهام میزنند، برخورد کند که بر چه سند و مدارکی این حرفها میزنند. هرچیزی که آنها مطرح کردند ما بررسی کردیم هیچ چیزی به دست نیاوردیم و سخنگوی قوه قضائیه هم این را تأیید کرد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا مدعیالعموم برای پشتیبانی از دولت ورود پیدا نکرده است و همیشه عکس این قضیه افتاده است، عنوان کرد: شکایات زیادی را مطرح کردهایم که مانده است، در این خصوص هم شکایت میکنیم همان آقایی که چنین حرفهایی زده است، چندین شکایت از ما دارد و راست راست هم میگردد.
جزئیات دیدار ذوالنور با بشار اسد
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دمشق با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد. حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دیدار با بشار اسد، پیروزیهای مقتدرانه در عرصه میدانی و دیپلماسی را به رئیس جمهور سوریه تبریک گفت و بیان کرد: «پیروزیهای سوریه و حوزه مقاومت در مقابله با تروریستهای تکفیری در عرصه میدانی به شکست اقتدار نظام سلطه و استکبار جهانی منجر گشته است».
وی تروریستهای داعش را محصول و دست پرورده آمریکایی - صهیونیستی نامید و خاطرنشان کرد: «کینه و خباثت آمریکا و رژیم صهیونسیتی نتوانست تغییری در نقشه منطقه و کشورهای حامی محور مقاومت ایجاد کند و سوریه با قدرت به مقابله تروریستها و اضمحلال آنها در قلب حوزه مقاومت پرداخت». ذوالنوری سوریه را دوستی دیرینه و سنتی جمهوری اسلامی ایران با اشتراکات دینی و تاریخی خواند و تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران و سوریه در یک جبهه و با دشمنی مشترک در حال مبارزه هستند». وی همچنین تأکید کرد: «خط مقدم جمهوری اسلامی ایران و سوریه مبارزه با رژیم اشغالگر قدس است و ایران با قدرت از منافع خود و متحدین در منطقه دفاع خواهد کرد».
ادعای پناهیان درخصوص آیت الله منتظری
پناهیان تصریح کرد: یا برای مثال واژه ادب جایگاه والایی دارد، ولی اکنون از آن برای نام مکانی که بزهکاران را نگهداری میکنند استفاده میشود. در واقع موضوع فقط بر سر کلمه نیست بلکه اینها بار معنایی دارند. یکی از مفاهیمی که خیلی غریب است کسی برایش تلاشی نمیکند و کم کم ارزش خود را از دست میدهد مفهوم حکمت است. در حالیکه این مفهوم در قرآن جایگاه روشنی دارد. در واقع اگر کسی حکمت نداشته باشد، اگر قرآن را هم به او یاد بدهیم دستورات دینی را جابجا استفاده میکند و اولویت را متوجه نمیشود. خوارج نیز همین گونه بودند که آیات قرآن را غیر حکیمانه استفاده میکردند. حکمت قدرت تشخیص مصداق دارد و اولویتها را در مقام عمل روشن میکند. بدون حکمت به سراغ مسائل دینی برویم چیزی جز مسائل جزئی عایدمان نخواهد شد. وی متذکر شد حتما جذب دانشگاه امام صادق (ع) گزینشی است، اما نمیدانم موازین این گزینش چگونه است. پیشنهاد میدهم کسی که بوی حکمت از او به مشام نمیرسد و مشخص است که حکیم نخواهد شد را راه ندهید. چون هر چه دانش به او بدهید مانند آقای منتظری میشود که میخواهد امام را به قتل برساند. این در حالی است که او با سوادترین فقیه حوزه بود. کسی که بدون حکمت با سواد شود خطرناک است. در روز روشن میگویند ولایت فقیه در فقه نیست. به همین دلیل باید توجه کنیم حکمت مشکل را حل میکند. نباید تعهد و تخصص را از هم جدا کنیم. وقتی تخصص میخواهیم باید توجه کنیم که به غیر از حکیم به تخصص نمیرسد.
پاسخ به ادعای یک نماینده در مورد رئیس مجلس
مشاور رئیس مجلس گفت که رییس مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه در عزل و نصبهای مدیران در قوه مجریه مداخله نمیکند. حسن زمانی مشاور رئیس مجلس با بیان اینکه «رییس مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه در عزل و نصبهای مدیران در قوه مجریه مداخله نمیکنند» افزود: مشی ایشان این است که هرگز ایجابا یا سلبا توصیهای مبنی بر ابقا یا برکناری مدیران نمیکنند؛ چرا که عزل و نصب مدیران را از شئون دولت میدانند. پیش از این یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یادداشت توییتری خود، حمایت رییس مجلس را مانع عزل یکی از مدیران استانی عنوان کرده بود.
هاشمی: اصلاح طلبان به بن بست نرسیدهاند
رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اصلاحطلبان هر چند در سر بالایی سختی قرار دارند، ولی به بن بست نرسیدهاند. محسن هاشمی عصر پنجشنبه در سومین کنگره حزب کارگزاران سازندگی استان اردبیل افزود: ما میتوانیم مثل سال ۹۲ در این دوره از انتخابات هم نتیجه را به نفع اصلاحطلبان رقم بزنیم، هرچند مشکلات عدیدهای پیش رو داریم، ولی با تعامل و یکدلی میتوان سرنوشت انتخابات را به نفع اصلاحطلبان رقم زد. وی با بیان اینکه در انتخابات مجلس وضعیت اصلاحطلبان مطلوب پیشبینی شده، افزود: در سال ۹۲ با ائتلاف گروههای اصلاح طلب، آنها به قدرت بازگشتند و در سال ۹۶ هم حماسه دیگری آفریده شد. او اضافه کرد: اینک در یازدهیمن دوره انتخابات نیز تلاش بر این است با هماهنگی و انسجام پیروزی را نصیب جریان اصلاحات کنیم هرچند نارضایتی در بین مردم مشهود است، اما باید با تشریح وضعیت و بیان واقعیتها مردم را به صحنه آورد. وی افزود: شرایط موجود را میتوان از سربالایی به سمت سراشیبی تغییر مسیر داد، امروزه به مدد شبکههای اجتماعی هر شهروند تبدیل به رسانه شده و ما میتواینم از این وضعیت خارج شویم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.