آثار اصلاح نرخ بنزین بر دیگر کالاها

در حال حاضر از حیث وجود کالاهای مصرفی و مورد نیاز کشور در شرایط خوبی به سر می بریم و قطعاً کمبودی وجود ندارد و جای نگرانی برای مردم نیست.
کد خبر: ۹۳۷۷۷۷
|
۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۹ 17 November 2019
|
6445 بازدید
|

وزیر صنعت،​ معدن و تجارت گفت: هر گونه افزایش قیمت کالا به بهانه افزایش نرخ بنزین تخلف است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی در استودیوی نگاه یک شبکه اول سیما گفت: در حال حاضر از حیث وجود کالاهای مصرفی و مورد نیاز کشور در شرایط خوبی به سر می بریم و قطعاً کمبودی وجود ندارد و جای نگرانی برای مردم نیست.

وی ادامه داد: در حوزه صنعت بیشترین تأثیرپذیری از یارانه حامل های انرژی به گازوییل مربوط می شود که خوشبختانه دولت افزایشی برای آن در نظر نگرفته است.

افزایش قیمت تخلف محسوب می‌شود

رحمانی تصریح کرد: برای صیانت از حقوق مردم و جلوگیری از سوء استفاده گری برخی سودجویان،​ پس از اصلاح نرخ بنزین​، مقرر کرده ایم که هیچ افزایش نرخی در کالاها نباید داشته باشیم و با این حال هر گونه افزایش قیمت، تخلف محسوب می شود.

وزیر صمت گفت: اقتصاد کشور دچار مشکلات ساختاری است؛ به نحوی که متأسفانه اقتصاد ما برای واردات طراحی شده البته این معادله در سال های اخیر بر عکس شده است.

رحمانی تصریح کرد: در حوزه کالاهای اساسی واردات زیادی داشته ایم.

علاقه‌ای به واردات نداریم

وی افزود: سال ۹۷ حجم واردات کالاهای مصرفی کشور ۳۱ و ۲ دهم درصد منفی بوده است و طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی در بخش کالاهای واسطه ای مانند مواد اولیه ۱۶ و ۸ دهم درصد منفی و در حوزه کالاهای سرمایه ای ۲۱ و ۸ دهم درصد منفی ثبت شده است.

رحمانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد از ردیف کالاهای وارداتی به کشور ممنوع شده و آن هم به دلیل بی کیفیت بودن نسبت به تولیدات داخلی است.

وزیر صمت افزود: سیاست کلان ما، کنترل واردات، مبارزه با قاچاق و ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید می شود است.

رحمانی گفت: اگر جایی کالایی به میزان کافی تولید بشود و ما واردات آن را ممنوع نکردیم مردم می توانند به ما اطلاع بدهند و در صورت اثبات، از واردات آن جلوگیری می شود.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی در دستان وزارتخانه صمت است، افزود: زمانی واردات برای این کشور شیرین بوده و در حال حاضر واردات برای ما تلخ است و علاقه ای به واردات نداریم اما در مواردی همچون ذرت و لاستیک سنگین مجبور به واردات هستیم؛ زیرا تولید این نوع محصولات در کشور بسیار کم است.

وزیر صمت افزود: یکی ای مؤلفه های قدرت در میان کشورهای دنیا، تولیدات یک کشور محسوب می شود و انسان ها باید شکوفا شوند و جوهره وجودی هر فرد کار است از سوی دیگر،​ فقر فقط بی پولی نیست بلکه بیکاری جوانان هم نوعی فقر به حساب می آید.

رحمانی گفت: راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور پرداختن به تولید است.

ایران جزو سه کشور برتر معدنی دنیا خواهد شد

وی ادامه داد: معادن کشور، نعمات خدادادی ما محسوب می شوند و با اکتشافات فعلی در معادن کشور جزو ۱۰ کشور پر ظرفیت معدنی دنیا قرار می گیریم؛ حال اگر اکتشافات ما عمقی شود، جزو سه کشور برتر معدنی جهان خواهیم شد.

رحمانی تصریح کرد: امسال ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع را در برنامه اکتشافات قرار داده ایم که این مهم به شرکت های بزرگ معدنی مأموریت داده شده است واین حرکت به نوعی انقلاب معدنی محسوب می گردد.

وزیر صمت با اشاره به تولید ۵۱۲ تنی فولاد خام در اوایل انقلاب ادامه داد: امروز این رقم به ۲۱۳ میلیون تن رسیده است که البته امسال هم ۹۰ میلیون تن به این زنجیره تولید افزوده می شود.

رحمانی تصریح کرد: از آنجا که کار معدن بسیار زمان بر است نباید توقع داشت این حرکت امسال به پایان برسد.

وی ادامه داد: یکی از آفات برنامه ریزی در کشور ما این است که با تغییر دولت ها و مسئولین، سلایق مختلف می آید و می رود.

وزیر صمت با اشاره به اینکه سیاست ما جلوگیری از خام فروشی است افزود: در شرایط تحریمی فعلی، واردات خودرو از دیگر کشورها به ایران آزاد است اما واردات قطعات خودرویی تحریم،و از سوی دیگر صادرات سنگ آهن از ایران به دیگر کشورها تحریم نیست اما صادرات فولاد و مس و ... از ایران به دیگر کشورها تحریم محسوب می شود. همین مثال ها گویای همه چیز است دیگر کشورها می خواهند ما مصرف کننده باشیم اما از طرف دیگر مواد اولیه ما را می خواهند.

نقدینگی، ۷۰ درصد مشکل واحدهای تولیدی

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد مشکل واحدهای تولیدی، کمبود نقدینگی است، گفت: امکانات کشور باید برای رونق تولید بسیج شود تا مشکلات تولید برطرف شود.

رحمانی افزود: سیاست ما این است که تولیدکنندگان داخلی، ​ مواد اولیه مورد نیازشان را گران‌تر از قیمت مواد خارجی تأمین نکنند.

وی ادامه داد: نوسانات قیمت در داخل و خارج و نوسانات ارز در داخل در چند مقطع، موجب نوسانات قیمت برخی از مواد معدنی شد.

رحمانی تأکید کرد: سیاست کلان ما این است که حتماً مواد اولیه به تولیدکننده داخلی، زیر قیمت مواد اولیه وارداتی خارجی عرضه شود و این نوعی حمایت از تولیدکننده داخلی است.

وی اضافه کرد: همیشه این موارد را رصد و در صورت نیاز، اصلاح قیمتی انجام می‌دهیم.

رحمانی افزود: در یک سال گذشته نتیجه تصمیمات وزارت صنعت، معدن و تجارت این بود که خام فروشی نکنیم و از تولیدکننده داخلی حمایت کنیم و جلوی افزایش بی رویه قیمت‌ها را بگیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون همه آمارها در آلومینیوم، مس و فولاد نشان می‌دهد که قیمت آن‌ها افزایشی نیست و در برخی موارد به صورت جزئی، کاهش قیمت داشته ایم و قیمت‌ها کنترل شده است.

آقای رحمانی افزود: برنامه تثبیت قیمت‌ها ادامه دارد و مهمترین کار ما این است که جلوی دلال بازی را بگیریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اصلاح صنعت خودرو را آغاز کرده ایم، گفت: به علت‌های مختلف از جمله میزان بالای مصرف سوخت و برای حفظ محیط زیست و ایمنی از خودروسازان خواسته ایم تولید خودروهای قدیمی را متوقف کنند و خودروی جایگزین باید مصرف پایین و ایمنی بالا داشته باشد.

توسعه ساخت خودروهای برقی در دستور کار

آقای رحمانی با اشاره به اینکه توسعه ساخت خودروهای برقی در دستور کار قرار دارد، افزود: با شرکت‌های معتبر جهان وارد مذاکره شدیم و مردم آثار این تصمیمات را خواهند دید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال خواسته ایم تا ۴۰۰ میلیون دلار واردات قطعه داخلی سازی شود و تا سال ۱۴۰۰ در قالب نهضت ساخت داخل، یک میلیاد و ۴۰۰ میلیون دلار در حوزه خودرو، قطعات باید داخلی سازی شود که این میزان ۴۰۰ میلیون دلار مربوط به امسال است و تاکنون از این میزان بیش از ۳۰۰ میلیون دلار داخلی سازی محقق شده است و پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان امسال از رقم ۴۰۰ میلیون دلار عبور کند.

رحمانی با تاکید بر اینکه جوانان را باید باور کنیم، افزود: خودروسازان را موظف کردیم که با قطعه سازان داخلی قرارداد ببندند.

وی اضافه کرد: پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی از جمله برنامه‌ها و اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

رحمانی با بیان اینکه در ۶ ماه نخست امسال تولیدات در حوزه صنعت، معدن و تجارت بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است، گفت: در این مدت در فولاد شش و و نیم درصد، در محصولات فولادی ۹ و دو دهم درصد، در مس ۱۵ درصد، در کاشی و سرامیک شش و نیم درصد، در سیمان پنج و دو دهم درصد، در صنایع غذایی حدود ۱۵ درصد، در شیشه تخت ۱۶ تا ۱۸ درصد، در ظروف شیشه‌ای حدود ۱۶ درصد و در تولید تراکتور ۲۶ درصد افزایش تولید داشته ایم.

وی ادامه داد: فقط در دو قلم از کالاهای عمده از جمله خودرو و آلومینیوم افزایش تولید نداشته ایم.

کمبود خودرو جبران می‌شود

آقای رحمانی گفت: یکی از واحدهای آلومینیوم سازی برای چند ماه تعطیل بود که الآن مشکلش حل شد و تلاش می‌کنیم تا پایان سال کمبود تولید را جبران کنیم.

وی ادامه داد: در خودرو هم اگر نقدینگی لازم تأمین شود با برنامه‌هایی که داریم تا پایان سال کمبود تولید آن جبران می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از ابتدای امسال تا کنون ۶ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی را رصد میدانی کردیم و برای آن‌ها مصوبه داشتیم.

آقای رحمانی اضافه کرد: حدود ۸ هزار مصوبه در حوزه‌های مختلف تصویب شد که ۶۰ درصد آن مربوط به امور مالی است.

وی تأکید کرد: همه تلاش‌ها را برای رفع مشکلات مردم انجام می‌دهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
با همین میزان نقدینگی که وارد جامعه میشه ببینید تورم به چه صورت خواهد شد... واقعا مسئولان اگر عرضه کنترل قیمتها را داشتند که الان وضع مملکت این نبود... کمتر دروغ بگویید...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
باسلام
اصلاح قیمت بنزین به طور قطع آثار تورمی داشته و بر همه چیز اثر خواهدداشت و این که گفته می شود فاقد آثار تورمی خواهدبود، با هیچ منطقی سازگار نیست. در عین حال گفته شده مردم هرگونه افزایش قیمت را گزارش کنند و مشمول جریمه خواهدبود که دور از واقعیات موجود است و آیا دولت امکان رسیدگی به این سطح از تخلف در تمامی صنف ها را دارد؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
اینا فقط حرف میزنن بچه ها و زنهاشونو فرستادن اروپا کانادا دارن حالشون میکننن پدر ما اینجا در اومده
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
این مسئولین حرف نزنند بهتر است...مرد حسابی من هر روز ۴۰ کیلومتر باید خودم را به گلخانه ام برسانم، کارگران را جابجا کنم، بار و کود را حمل کنم، اینها تاثیری ندارند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
حالم به هم می خوره از اینکه گران کردن یه کالایی ، مثل بنزین رو اصلاح قیمت نام گذاری کنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
حرف های پوچ تکراری

۴۰ ساله دارن میگن باید اینکارو بکنیم باید اونکارو بکنیم باید اینجوری بشه باید اونجوری بشه ولی دریغ از ذره ای عمل
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
عزیز جان چون علمش را ندارند. همین امروز یکی از مقامات مهم کشور گفته من در امور اقتصادی سررشته ندارم. در سی سال گذشته همین مقام معظم حداقل چندین هزار فرمان اقتصادی صادر کرده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
من که کاملا توجیه شدم خیلی ممنون که بنزین رو گرون کردین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
مسئولین فقط حرف می زنن تجربیات گذشته نشان داده قیمت حتی سیب زمینی و پیاز رو هم ندار چه برسد به بقبه
بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
دیشب یک پیام دریافت کردم که نوشته بود اولین کمک دولت اقای روحانی به حسابم واریز شد. تعجب کردم گفتم اعتراض مردم جواب داد و دولت دست بکار شد که زودتر پول بده . آخ جون گفتم و صبح رفتم بانک که پولو بگیرم دیدم پولی تو حسابم نیست که هچ پول؛ از حسابم هم برداشت شده ؟! از بانک پرسیدم گفتن شما مشمول دریافت یارانه ای اما چون ماشین نداری قیمت بنزین رو حساب گردیم و از حسابتون برداشت کردیم تا یارانه بدیم بعد بهم گفت چون موجودیتون کم بود بقیشو بدهکار شدین که سر ماه که حقوق بازنشستگی گرفتی ازش برمیداریم. از بانک تشکر کردم و رفتم خونه خخخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
«رحمانی گفت: اگر جایی کالایی به میزان کافی تولید بشود و ما واردات آن را ممنوع نکردیم مردم می توانند به ما اطلاع بدهند و در صورت اثبات، از واردات آن جلوگیری می شود.»

این پاراگراف نشانگر اوج فاجعه در سیستم مدیریتی کشور است . یعنی دولت هیچ آماری از تولید ندارد و از مردم می خواهد آمار تولید کالا را به دولت ارائه کنند !!! زمین به آسمان می بارد
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
مگه دست توئه که تولید کننده کالاش رو گرون کنه یا نه؟
شما چطور میتونید بدون در نظر گرفتن نظر مردم بنزین رو یه شبه 3 برابر کنید اما تولید کننده حق نداره برای جبران هزینه های مازادی که شما بهش تحمیل کردید کالاش رو گرون کنه؟
وزیر صنعت اول باید ببینه کسی ایشون رو یه نخود حساب میکنه یا نه. من که به صوت حساب شده قیمت کالای تولیدیم رو افزایش میدم و کسی هم حق نداره بهم چیزی بگه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
بدترین کابوس در این مملکت تکذیبیه مسئولین هست و بس!
یعنی هر موقع خبری رو تکذیب کردند دقیقا همون اتفاق میوفته بلاشک
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟